Friday, 31 July 2009

CUPCAKE :)

hi :)

dari minggu lepas lagi aku dengan tikah plan nak buat cupcake. so kami buat pilihan untuk buat hari jumaat minggu ni. maknanya kelmarin la. aku suruh dia datang pukul 1 tapi dia nak datang pukul 2. tak apalah, tunggu punya tunggu dah pukul 3 dan tikah pun baru datang. masuk2 rumah terus pi dekat pc pastu buat cupcake.




sambil nak tunggu cupcake masak aku dengan tikah pon uli la tepung dengan warna. uli camtu uli camni dah siap pun. kami buat 4 colour iaitu pink, purple, hijau, kuning.



dah habis pun level kedua. lepas dua apa? tiga kan? oke. level ketiga pulak kami bentuk fondan tu dengan macam2 bentuk contoh bunga blablabla.



dan cupcake pun masak. tapi yang sedih tu tepung cupcake terlalu banyak la sampai melimpah. aww. tak suka.



dah siap kami bagi dia pakai baju warna warni. fyi la kan cupcake ni jantina dia ialah girl sebab dari segi pakaian dia penuh dengan bunga2, love2. (semua tu kerja tikah. aku dak)
nak tengok gmbar cupcake ka? alaaa. malu :D oke2



hehe. yang sudu garpu tu hiasan ja. aku punya kerja la. pinggan, sudu, garpu aku ambil yang aku punya mainan time kecik2. haha



sapa tah ambik gmbar ni. sukaaaaa



kiri tikah yang hias. kanan aku yang hias. juara tentulah tikah sebab dia kreatif dari aku. aku tangan batu :D



banyak jenis oo kami buat. cup cup bukan kami oke. silap ! banyak gila tikah buat. macam2 jenis. aku sikit ja weii. haha.





cantik dak? ee. haha. lepas abeh siap apa semua. kami nak pi padang. bawak laa macam2 sekali dengan cupcake. nak tergelak la jugak. cam makcik nak jual cucoq pon ada. haha.

pi padang aku dengan tikah ambik la gambar macam2 posing. sampai senior sekolah aku mai padang pon aku tak nmpak dah. (ambik gmbaq tak pakai spek. tu sebab tak nampak habis). taktau la esok pi sekolah kena bantai dengan macam mana taktau:D




gambaq 1 : usha gambaq dalam camera
gambaq 2 : puan2 tuan2. mai beli kaih kat aku
gambaq 3 : nak bolot sorang aku ja :P
gambaq 4 : taktau kat budak ni. sesat mai mna tah. awt dik. mak tinggai ka?




yesss. habeh dah. ngeeee. dah la noh. tak larat dah nak taip panjang2. sori nah sebab bahasa kedah pekat :D babaiiii



......tamat.....

42 comments:

Tikah said...

hampeh gela syifaa
haha

YaYaINDIRA said...

kreatif la...
recipe plz...hehe..:)
nice cupcake...
bley wat duit ni kalo jual..aha..:)
hampa dua ekoq comei..hikhik:)

nbk said...

nmpk sgt dy gemok :P

inn said...

chumelnye!!!!!!

emo_frog said...

cute...but is it edible???haha..

BLACK DIAMOND said...

wah comel mc tuan dia la.. hihi.. =)

Afaf (: said...

comeii smoanyaa
suka sukaaa!
haha.
mai satu:P

zA zAleA said...

sgt comel!

syed geli gilak said...

cipa cup cake botoi ka..
tgok cam tnah liat ja.:D

syed geli gilak said...

cipa cup cake botoi ka..
tgok cam tnah liat ja.:D

que said...

awat baju merah cam nyonya gi siram bonga??
ayark...
eit, tade pon add...
canne nak watkan layout gini~~

criestz said...

eitt budak2 due owg..
utk abg nie mane kek die...??

oo xigt kt ak ye..
besa hampa noo...

piat tlinga stgi bwu tau =P

Tikah said...

ahaha
untuk ihsan x dakk.
noh cipa noh ?
:D

are_zeam said...

mcm men playdoh je..
nk sket,
tp x mkn,
tgok lawa semcm je..
haha

din3187 said...

wah..macam sedap jer..nak sikit... :)

FatinYusfarina said...

mai sikit dap ehh

Portgas .D. Ace said...

nk gak...
huhu~

criestz said...

ea tikah shadap u..
oo xnk buat utk ihsan ye..

xpe syifa..
jom kite amek tikah nye cupcake..
pdn muke die xde cake da =p

salsabila hani sayuti said...

awat x ajak kami sama?
ngahngah (:

chapter 14 said...

tikah : apa hmpeh

chapter 14 said...

yaya ; thnks noh. resepi tadak. resepi mahai. haha. kam 2 org tadak ekoq noh

chapter 14 said...

nbk : wekkk. jlez? :P

chapter 14 said...

in : thnks yo

chapter 14 said...

emo frog : yala edit. tp takkan leh contiang kt cupcake tu kot. esh2

chapter 14 said...

black : haha. tuan dia ada dua. hat mna 1 ni? mintak2 la g pkai tdung tu. hehe

chapter 14 said...

black : haha. tuan dia ada dua. hat mna 1 ni? mintak2 la g pkai tdung tu. hehe

chapter 14 said...

afaf ; thnkss. nak kna? 3 hinggit noh ! dak2. men2 ja

chapter 14 said...

zalea : thnks :)

chapter 14 said...

syed : otak ang tnah liat. tonyoh satg kot kt muka ang bru ja jalan raya :D

chapter 14 said...

kuang asam punya quek.

chapter 14 said...

ihsan : hahaha. cupcake untuk ayah angkat tadak :P. piat la tinga. tak takot aih.

chapter 14 said...

tikah : ya tikah ya

chapter 14 said...

are zeam : lawa la sebab tuan yg buat kek pon lawa

chapter 14 said...

din : mai2. 3 hinggit

chapter 14 said...

datin yusrina : 3 hinggit jugak nah

chapter 14 said...

portgas : 3 hinggitttttttttttttttttttttt

chapter 14 said...

ihsan : wekk. tamau ambik hak budak kecik. ta baikkk :D

chapter 14 said...

sall : dah org tepon bukan nak jawab :P nanti2. lpas spm noh

chapter 14 said...

bpa bnyak 3 hinggit daaa yang aku balas kt org

chapter 14 said...

terima kasih semuaaa. muahhhh. (akai nak bg komen cukup 40)

melYa said...

tak bg kt kmie pon
how kut u..=(

nabilah said...

iceyh!

comel cupcakes tuh..

kasi 1 ..:))

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P