Tuesday, 26 October 2010

love so muchie muahcxx

my momma said....
HAPPY BIRTHDAY


"fone merah ni ja yang mama boleh bagi hadiah birthday" and i was like OH SNAAAPPP ! tenkiuuu sangat2. mula2 dia nak beli yari tapi yari tadak wifi. hazel ada. heheheheheheheeh. i love you mama. dah la dapat warna feyberet. merah ang ang.

so lepas tu kami pi makan dekat ERKKKK malas la nak sebut. hehe. awai kan sambut birthday. tak sabaq nak tua la tu padahal esok (27 oct) baru birthday aku.


then TERJUMPAK mamat espana. eshhhh memang qenyeh sampai ketelinga la semalam :D kami kenai dari kecik ooo. sooo, namau namau kata macam2 naaa


so macam tu jala jalan ceritanya. eh2, pendeknya. weii aku berjaya post pendek2 hahah. tenkiuuu muahhh





Happy Birthday to meeeeeee

Sunday, 24 October 2010

a veriaq veriaq liong storiaq

Kepada sesiapa yang tertipu dengan entry sebelum ni aku ada dua patah perkataan untuk hampa = “PADAN MUKA” and “IM SORRY”.

Well, dua hari berturut2 ni aku rasa macam tired sangat2. memang banyak aktiviti. Esok dengan lusa pon rasa macam penting la jugak kot. Ehem, oh adiwira dewataku. Eh2, ternyanyi pulekk. Lusa ni nak pi istana anak bukit dengan geng sekolah. Eksyaited nyeee.

Sementara aku larat dan rajin gegila nak update nih. Mai nak cerita pasai kemarin dengan harini. It was a school holiday maaaa. Malam tu nadiaq dengan paan cabaq suruh lawan jogging dengan depa dekat tasik. Serius aku berat pungkoq nak lari tapi bunyi macam sesyiok ja. So aku pun ajak la teah. Esok tu bangun pagi celik2 mata dah tak shabar nak pi. Aku call teah sebab nak gerak dia bagun tidoq. Then call nadiaq and paan tapi seekioq pong tak jawab. Hatiku mula berdegup kencang. Soalan mula bermain difikiran. Adakah mereka belum bangun tidoq? Ataupun akukah yang bagun lewat? Oke berhenti berehat seketika bersama kit kat. Tapi kan awakk, rumah kiter tak ade kit kat. Sooooooo, segelas tea pon jadilah. Lepastu aku pon bersiap la. Mandi, pakai baju, pakai bedak, pakai lampin eh2, silap pulak. Elokk ja time nak pakai stoking, paan call. Dia kata tak boleh pi sebab nadiaq tak pi. Teka aku balas apa. Teka la teka teka.

Apaaaa???







Haaaa????










I cant hear your voice???

Fine2, semua jawapan hampa salah. Eshhh, hampa direct teka benda tak betoi. Agak2 la nak teka kata aku pi ketuk pintu rumah depa pon. Ekcuali aku balas macam ni haa “bodobodobodobodobodo ponennnn”. Hehe, sweet dak ayat aku? Fyi untuk orang2 luaq. Ponen tu macam pondan la. Hampa taw pondan? Alaa, yang selalu kata awwww tu la. Hahah.

So, mau tak mau aku kena pi jugak sebab teah pon dah siap. Tak sanggup nak hampakan kawan. Sampai2 tengok2 teah pon pakai baju sama warna dengan aku. Mana jebon pon wehh. Kebetulan taw dak. Serius tak muhung aih. Warna sama sejibik2. haha serupa nak tampaq ja dia. Satg mula la orang nak pandang peqak kat kami dua. Kat sana taktau nak buat apa kot. Boring haaa last2 nek keta golf.




Pastu teah ikot aku balik rumah sampai ke petang. Kat rumah kami dok wat facial muka. Like like. Dah petang tu mama ajak pi makan dekat restoran naga. Beshhhh tapi aku tak makan pon. Kureng asem sungguh. Tapi restoran tu bukak pukui 6. kami dok atas kereta time pukui 4. last2 taktau nak pi mana, kami pi tasek. Bawak kfc makan dekat sana sampai pukui 6 baru la pi restoran naga. Then habehhh laaa pasai cerita kemarin.

kat restoran naga nih

kak eazy kenai dak baju ni?

eshhh. darwish mcm tak rela gilaa

weii gemok

alibaba menggila

dapat dak kiss aku? ka dia fly pi kat tempat len?

hat belakang tu terlebih romantik

nasib dia tak keluaq taik

mcm gila ngat eh

gemok laaa perempuan ni

ni pon sama

eh2, terlekat gambaq my boyfriend laa. hahahaha

oke. by darwish. candid

aish kerim kfc

angin kuat kot time nii

buger darwishh aku hentam. gemok2

konon share burger. tuiiii

loveeeee thiss

sejukkk. angin


candid masa gelak memang best

ngada gila haa





Get ready dengan cerita hari ni pulak. Weiiii penat. Hup hap. Mai cpr sat. hari khamis haritu tiba2 cikgu suruh aku pi seminar terumbu karang dekat holiday villa pada 24 oct. Waaaa, bunyi macam bebesttt ja. Aku pon on jalaa. Cikgu suruh ajak kawan lagi 3 orang sebab cikgu tak kenai budak form 3 lain selain aku. Mula2 nak ajak azah, pikah dengan nina tapi azah dengan pikah tak boleh. Mau tak mau tempat depa aku ganti dengan syed and fahmi. Yess, 2 sistoq and 2 brodiaq. Seminar ni untuk sekolah yang terpilih saja. Dalam negeri kedah, ada 11 sekolah ja termasuk sekolah aku. Rasa macammmmmmmm dot dot. Jeng ke jeng jeng

Harini 24 oct, dah mula eksyaited nak pi. Pi sekolah tunggu cikgu and kawan2 dekat teratak sall tapi tadak sapa pon. Then jalan kaki pi kantin baru nampak syed and fahmi. Wiwiii. Aku duk depan dalam kereta. Kononnya jadi GPS cikgu sebab dia taktau jalan. Masa otw tu la yang paling hingaq. Awat taktau pasai pa tiba2 kepala jadi blank. Habeh lupa semua jalan2. tapi yang penting kami sampai jugak dengan selamat dan penat dok gelak. DAN yang paling penat sekali masa nak cari parking. Serius taktau nak letak kereta kat mana. Last2 baru aku ingat yang dekat situ memang ada buat tempat letak kereta khas tapi kena bayaq. What the fiawwww.

Masuk2 dewan hotel rasa macam wawowww. Hehe lampu warna kuning laa. Tiang dia ada cermin laa. dalam tu ada kerusi la. Eh2, pentas pon ada? HAHA. Jadi kot noh aku buat peqakk buih. Kami sampai lewat, so kena duduk sebelah geng ksah. Awat rasa macam nak terkeluaq lidah tah :P aku hantaq mesej dekat teah kata muka budak kolej semua mandom. Ciss, aku jahat. Tapi serius tak muhung depan kami ni ada la budak tu dari ksah laa. kami dok panggei dia abg jo. Hahah. Sebab apa? Cuba teka. Takmau sebut. Teka la teka la. Haha. Abg jot u pot pet sangat2. nak tergelak aku dengan perangai dia. Macam nak ambik stoking sumbat mulut dia pon ada. Style hyper macam mana tah.

Dalam pukui 10 am tu kami semua berehat sat untuk minum pagi. Aku tak dan nak makan sebab dok nak terkuncilll sangat2 dah. Elok balik dari toilet tengok2 roti jala yang aku dok aim dah habeh. Waaa kecewa tapi takkpeww. Mame kite pon boley buat. Then masuk balik dalam dewan. Nangtukkk gilaaa. Aku bapa kali terlelap. Macam malu ja tapi biaq pii aaa. Yang nina kata cikgu salah pilih orang. Tau sebab apa? Sebab aku selalu tidoq. Kalau majlis macam ni patot kena pilih orang yang tak reti nak tidoq.

Seminar habeh dalam pukui 2 macam tu la kot. Lama gilaa kan? Tapi takpaaaa, depa belanja pelajar2 makan dekat hotel. Bertuah ni, mana ada orang nak belanja makan dekat hotel secara feeeweeee. Makanan pon macam syiok2. hilang target diet aku hari ni. makan macam2. ayam 2 ketui, daging 4 ketui, teloq kurma sebijik. Hebat dak? Hahaa

Will you fly me away? Take me away with you, my love. Haaaa, saja nak nyanyi sat. penat dok taip dah ni. lepas makan teruih keluaq hotel. Awat tak balik teruih? Sebab kami singgah cp. Serius mengaku cikgu aku sporting syiokkk gilaa dengan dia. Aku ajak singgah cp sebab nak survey phone and wayang. cikgu pon tak kata apa. Fuyohhh. Hebat cikgu ni. thanks a lot cikgu tersayang :-*

bukti pi cp


candid

dok cakap tpon boleh dok posing lg haa. hebat?

candid best. am i cute?


hoo. mcm budak U noh? haha

penyu betoi kot weiii


para para ex hospital rambutan

love me love me. please say that you love me cause im taller than nina.

baqu paih makan haa

macam omputehhh ooo

idk kami terlepas makan dekat china ka jepang


love

ni haa, cermin dekat tiang tu


best teacher




paling sukaaa





Then lepastu? Balik laaa. Pastu tidoq dekat rumah. Jaga2 nak update belogg. Okee. Harap ter-enjioii dengan cerita dan gambaq2. veriaq veriaq long entry. loveyou. Will you love me back?

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P