Friday, 22 October 2010

mai la balik beg camera aku :( !!!!

Kena paksa update blog. Serius tadak akaiiii sangat dah ni tiba2 dia mai ilham nak cerita pasai semalam. Jeng jeng jengggg

Semalam pi aloq setiaqq. Saja nak pi melawat tokki sebab lama dah tak jenguk dia. Then lepas balik dari rumah dia, aku dengan mama singgah la medan selera. Aku order beef steak. Oke lapaq tom yam. Dengan ais kacang. Mama pulak order bihun hailam. Hehe serius aku nak ngaku sebenaqnya aku perabeh bihun hailam mama. Makan banyak dak? Sementara tunggu beef steak aku nak sampai tiba2….

Ziappppppppp (bunyi beg kena ragut). Omg ! beg camera aku kena ragut kot. Sumpah aku macam taktau nak kata apa dah. Tiba2 terkaku jadi ketaq tak tentu pasai. Kalau orang suruh kencing time tu, aku kencing dah aih. Memang kecewa gila. Dah la gambaq banyak tak dan nak bawak masuk pc lagi. Then, aku pon terus capai kerusi then baling dekat pala mamat tu tapi tak kena malah kepala mamat mana tah yang kena. Hampehh. Aku jerit la sambil qeyau ‘WOIIIII BEG AKU” then ada la hero sorang ni tolong ligan peragut tu.

Makin lama makin depa hilang. Jantung aku lagi bedegup kencang macam nak mampoih dah. Lepastu baru la aku nampak batang hidung hero tu. Fuhhhhhh, nasib baik ada dia. Beg dengan camera aku alhamdulillah selamat. Cuma beg ja kotoq2 sikit. Never mind. Rasa macam tak sangka ada putera sehensem dia baik gilaa. Kiki oke mula dah galak aku ni. dia pulak dok senyum dalam kemengahan (tercunggap2) dan kepenatan. Fikiran jahat berunsur negative mai la pulok. Tah2 hero ni pakat pa buat semua ni…….

Woooooooiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! Panggggggggggggggg !!!! bunyi meja aku kena katok. Ingat ka awek hero tu yang katok tengok2 mama yang katok. “dok berangan apa dari tadi, sampaikan orang cakap pun tak dengaq” nada suara mama tinggi sikit. Order beef steak aku pun sudah sampai. gunung ais kacang dah nak cayaq. Hek elehhh. Berangan ja ka aku ni….



























Sekian terima kasih

11 comments:

Sam'z Ha said...

adoiiii ~ ingat seyess da td haha

syed abu bakar said...

gila staii !!
ensem tak hero tu ? heee
nasib gmbar haritu selamat.heee

fatihahnur ♥ said...

hee , ingat betul2 .. ngaha , kalau betul jd mcm tu , sungguh baik hero itu :P

Tikah said...

mati2 igt btoi2. cehh.

Anis Solihin said...

aduhhh, ingatkan betui2 tadi..
hahahaha, nice lah punya story..

hah, akak orang kedah juga ka ?
samalah..area mana ?

syeraRAWRR said...

elehhh. ingatkan ap! buat suspen ajaa;P

aifaa said...

juboq hang aih

dobot said...

-____-'

ishiko said...

hehehee... syifa nih....

Myraa Suaidi said...

celaka sgguh minah ni. haram cerita muhung. jd sgguh bru nk tahuan. geram aku! ishhhhh. :D

chapter 15 said...

HAHAHAHAHAHAHA. jangan marah. apa salahhh cekkk?

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P