Saturday, 29 August 2009

BUKAK POSA


Mesti suspen bila baca tajuk entry aku. Bukan aku bukak posa waktu siang la. Maksud aku malam ni nak bukak posa kat mana tah? Ala kami dua beranak je, nak bukak kat mana pun tak pa. Berapa hari dah bukak posa kat umah tokwan, siap mayang tarawih lagi paih tu baru balik umah. Hari tu kami bukak posa kat restoran bunga naga, best gak menu2nya. Hah? Kat mana? Oh restoran atas bukit, jalan nak pi wang tepus (baik habaq siap2). Tapi mama suka menu yang ringan2, aku suka makan nasi. Sebelum pi pastikan telefon order lauk pauknya dulu. Jom ramai2 pi berbuka kat restoran bunga naga (tolong iklan la pulak). Jangan bimbang kat situ ada surau, mayang maghrib siap2. Masih sempat lagi balik mayang tarawih. JOM, JOM…….


haaa. ni lauk aku. hebat dak? mama tak sentuh langsung lauk ni. aku sorang ja perabih. tak caya? scroll down
















tadaaaa. aku dengan sepupu aku bajet tahun ni raya mesti kurus punya sebab puasa. pastu mama cakap " elehh, hampa tadak boleh kurus aih. lepas bukak mesti cover balik sehari tak makan" tengokk....... aku dah salah satu contoh. ikan besar betih aku perabeh sorang. hebat dak?

pastu kan masa kan aku kan dengan kan mama kan nak kan balik kan jumpak kan kan kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

pakwe aifaa. dengar kata aifaa sayang terok pakwe dia hat ni. tiap2 malam pakwe dia jaga dia tepi katil. sekarang ni pulak musim hujan lagi pakwe dia dok panggei dia malam2.












18 comments:

aifaa said...

kot la ismail!haha


ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

chapter 14 said...

tak pi sekolah ha? pandaii. km pon nak tiru ampa la. takmau pi. ahha

Afaf (: said...

haha
pakwe aifa.betui3
bnda [aling aifa SAYANG kat dunia ni;p

chapter 14 said...

jom apap kita geng !

nbk said...

bukan sayang sikit²,
SAYANG GILA KOT.
melebihi tahap gilatulis.
hahah.

chapter 14 said...

HAAAA. BETOI ODENN !

Tikah said...

haha
ensem kot.

chapter 14 said...

betoi2. nsem dr pakwe ampa

aidafada said...

hahha.
aku soh ang mkn katak ang mau?

chapter 14 said...

u try la dulu syg. ahhaah

chapter 14 said...
This comment has been removed by the author.
aifaa said...

HAMPA SEMUA NIH KOMPLOT!
XMAU KAWAN HAMPA!haha

asbesstos said...

Selamat berpuasa cik syifaa.. kalau senang singgahlah ke blog saye ye..

neway.. nice blog.. insyallah kita akan bertukar link.. kekeeke

chapter 14 said...

aifaa : nak buat mcm mna. aish. jngn la marah syg. nnti i suruh putera u pujuk. mau?

chapter 14 said...

asbesstos : insyallah saya akan singgah ke blog kamu. terima kasih ya

patenalya said...

Hahah bnatang kgemaran adk km

chapter 14 said...

dya pon suka katak? msti dya spesis aifaa

Fadz said...

katak.
ong ong.

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P