Wednesday, 5 August 2009

banyak cerita donggggg

assalammualaikum, hi :)

uhuk2 alamak..... batuk la pulak. aku sekarang ni asyik batuk ja. tapi aku tak H1N1 naa, H2N2 pon dak. batuk, sakit kerongkong, NAK demam dan selsema bodo2 ja. tak la sampai selsema serius sampai hingus leleh ke mulut. dakkkkkkkk. aku tak la sampai tahap tu.

sebenarnya banyak aku nak posting pasai bla2. tak pa kot noh? tak marah kn? hehe

1) kelmarin aku takpi sekolah, sebab batuk. malam tu nina call yang esok kena pakai mask. pa lagi tak syok tak syok tak syok. cita2 nak jadi cikgu tiba2 harini kena jadi doktor sat. haha. kelmarin dalam pukul 6 tu aku keluar la dengan mama nak beli icing cupcake. pastu dalam perjalanan fuhhh power gila jerebu. mula2 aku ingat spek mata aku yang berminyak, rupa2nya memang betol la jerebu. terok gila2 sampai kereta sebelah pon nampak tak clear. mama pon bawak la slow2 takot excident ka. pastu sampai sana. beli itu beli ini balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

2) hari ni semua pelajar kena pakai unit uniform masing2. aku pon syok la sebab suka sungguh pakai baju kedet polis. depa pulak pakat kata aku segak bila pakai baju tu. pa lagi kembang sekolah aih. haha. tapi hari ni aku jadi dokpo. taw dak dokpo tu apa? hehe. dokpo tu doktor digabungkan dengan polis. jadi lah dokpo.


sampai sekolah terus pecut masok surau pastu bla22 dan masuk kelas. masuk2 cikgu dok edar kertas tanda2 H1N1 pastu ada la sikit2 dia terang kat kami semua. masa dia nak keluar kelas dia ada tanya sapa ada demam atau batuk2 bla2. pastu aku buat bodo ja. tak mau ngaku then camna tah tiba2 gatai pi batuk. adoii. cikgu pon ajak la pi pejabat suruh tepon mama mai ambik. aku ketegaq time tu. bantah ! konon sehat walafiat takmau dengar cakap cikgu. cikgu pon kata"bek pilah syifa oi. kalau rasa terok sangat mai jumpa saya". ngeh2. syok ! tak payah balik

masa BI aku batuk terok. uhap uhap uhap. teacher masa ngajaq pon asyik beralih kt aku ja. ada la budak2 peqak buih kalih sama. depa tak penah tengok orang batuk la kot. elok loceng bunyi untuk masa rehat terus aku cari cikgu. masa tengah cari tu kan ada la gak terdengar dua orang cikgu laki nih dok cakap sama2 depa sambil batuk2. depa cakap camni "saya la kan kalau kena H1N1, malam ni jugak aih saya pi bakaq ...........".

hebat cikguuu. ahhaa. pastu aku jumpak cikgu yang aku cari tu dan dya sruh pi tepon mama kat pejabat. masa dok tunggu mama kat tempat menunggu tu cikgu2 tutup abeh aih cermin2. kot2 kena virus batuk aku tu. amboi aihhh, rasa dipulaukan la pulak. terasa terasa, buat cam aku H1N1 positif. kuarintin pon dak. haish. dalam pukui 4 camtu mama mai ambik. tanpa lengah2 mama terus bawak pi hospital. check sana check sini abeh pastu balik umah.

3) balik umah sempat buat cupcake lagi. biasalahh mencuba bahan baru. ahah. tapi kali ni lagi best buat dan lagi comei. tikah ! kak sall ! syed ! adilah ! jangan jeles yewww. haha


wooo. dah habis pon bab chapter 3. mai nak teruskan dengan chapter 4 pulak. tapi tolong jngan kata aku perasan walaupon aku selalu perasan. tapi kali ni. memang aku tak perasan. ahah

4) bezakan di antara cinta laura dan gita gutawa. yang mana better? hueh2. aku suka gita lagi kot. tapi gita tombammmmmmmmmm. tombam sangat. aww. haha. laura comei? yaka? selalu orang kata opie comei lagi. tah ! opie pon aku taktau yang mana 1. tak kenai :)


tapi dekat sekolah budak form 1 dan form 2 pakat panggei aku laura. goshhhh ! tak suka. sama tang mna? muka ek? wow. i comel la ! haha. dak2. tah la. perangai kot. aaaaaaaaaaa. i gedikkk. haha. baru tau ka cik syifa yang u tu gedik. haha. tah2. suka gita lagi. go gita go gita. go drum go drum. hahah.

(mampoih la aku kali ni. sah lepas ni pakat masuk chatbox kata aku perasan) wekkk :P


dah habis. babaii. sori nah kedah sikit bahasa. tak larat nak guna bahasa buku dah.

30 comments:

Tikah said...

hahah
mai sket cupcake.

nbk said...

kadet polis jugak?
wiwiwi sama,yeyeh. set set! :D

eyra said...

loghat kedah bess pe ;D

CikMiko said...

haha. betoi la weyhh.
bawu kami pasan, mmg muka nak sama macam laura apa.
bentuk muka kott.
andd ur teeth.
betoi comeyy gila.

nEa FleriDa said...

brtoi la.. muka syifa nk sma ngan laura..
cute,,;)

que said...

tu diaaa...pasan bangat loo...
hahaha
weyh...kata org hampeh plak aih...
timbul pertelingkahan kang...
kadet polis weyh...
barissssss sediaaaaa....

nak gak bahsa kedah dia...
bawak pi la jao2...=p

meeyamee said...

serious lah, muka you mcm laura! tak tipu ni. ahahha ;DD

firahfairytale said...

plg benci bila kna pkai uniform sbb bju kami bsaq sgt
tp siyes la,syifa comel..
mmg muka cam laura pon.

are_zeam said...

masked rider versi pmpoan..
buat cerpen yek..

.v.i.v.i.d.i.a.n. said...

smoga cpt sihat...

syed geli gilak said...

wei!!
ak terasat sbb ak tgok!!

miss.lolypop said...

perghhh ,ta jeles ponn . hahahhaa

miera_tomei said...

akk sama tang mulut n bentuk muka..
he3..
chomel sgt..
x perasa pun sblom niyh..
btw akk ader myspace dakk?

criestz said...

nie sorg lg xmndi nie..
jgn la ikot prangai tikah tu syifa..
die slalu tamo mndi..
ihsan da nsiht byk2 kali da tau huhu


oo tu a psl pai tmpt tutup idong tu ye =P

syifa pon bucuk =P

chapter 14 said...

tikah : tak yah laa. muka ampa pon cam cupcake dah

chapter 14 said...

nbk : huhu, yeyeyy, kedet polis :D

chapter 14 said...

eyra : taw tak pa. ahha

chapter 14 said...

cik miko : haha. gigi kami jongang :D

chapter 14 said...

nea : adoi. ahha. kembang aih

chapter 14 said...

que : ahah. ikot suka laaaa. wekkkkkk

chapter 14 said...

meyamee : hoooo. muka u plak cam adik laura. haha

chapter 14 said...

firah : kami suka pkai. sebab bg kami uniform sjuk dr bju kurung. lalala

chapter 14 said...

are zeam : nah. ahaha

chapter 14 said...

vividian : ceceiii. semoga vividian nsem selalu

chapter 14 said...

syed : nah ! tahwan

chapter 14 said...

adilah : wekk. dalam hati sapa tau

chapter 14 said...

myra tomei. haha. ada2. awt? nak ka?

chapter 14 said...

ihsan : weiiii. haha

aidy said...

muke u mmg cantek macam laura
lawa okie :)

chapter 14 said...

terima kasih noh sebab sudi bc. haha. samala sngt

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P