Saturday, 11 April 2009

SYIFAMAJID


assalamualaikum

saya sekarang ni di dalam situasi cirit birit. haish! setiap kali awal mggu je mesti ada masalah. dya x bg p skolah la tu. hahah. jngn harap mama nk bg x p skolah dah. berhari2 saya ponteng kes kaki naik ketumbuhan.

nk bagitaw ni. saya rindu dekat ayah la. time last kali dya gelak sngt2 masa saya merajuk dekat dya. dya marah saya pastu saya jawab "hmmm. ayh marah syifa x jadi nk blanja pizza. td tu ingt nk blanja ayh pizza. pastu ayah marah syifa x jadi la" start dr tu dr marah truih gelak. sebenarnya mula2 tu gelak paksa ja. dya sendiri yang geletek perut dya supaya bg gelak. last2 gelak sungguh sampai terbatuk2. haish! rindunyaaaaa saya time tu.

dulu time raya ayah suka kata camni kt saya "syifa nk buat kuih raya ngn mesin panasonic ha?" pastu2222 waktu pagi2 nk p skolah ayah suka gerak saya camni "omeiiii, bgun kaih omei! pi kolah" pastu klau saya x bgun dya suka cubit/tmpaq pp saya sampai saya tarik rmbut dya dan cubit tetek dya. (kanak2 11 thun haha) kadang2 masa cuti bila dya gerak saya, saya x jaga last2 dya yg tidoq skali. hahah. bila saya nyanyi lagu cinta. dya suka kata camni "anak ayah gatai. ada boyfriend dah ni" dan saya jawab "mana ada! syifa nyanyi ja la lagu siti x nmpk ka lagu siti"

malam dya meninggal tu. saya mimpi dya ngn tok nek saya kot (ntah la lupa dah). depa dua mai ajak saya p taman. pastu ayah hayun buaian kt saya. tggi sangt2 sampai leh nmpk langit. taman dya cantik. kt malaysia mmg x pnh nmpk lagi. best ooo. sejuk ja taman tu.

lpas tu malam saya ngn aidalina chat di ym. km sembang pasal ayh masing2. saya pun teriak la sbb sedih. waktu mayang doa bnyak2 kt ALLAH sampai mama pon mai peluk saya sambil nangis. dannnnnnnn jeng222 saya mmpi ayah mai dekat saya pastu km dua ambik gmbaq dan dya pelokkk saya cam ulaq sawa peluk mangsanya. erat sngat2 ketat sngt2. pastu dya ciummmmmmmmmmm saya puas2 kt pp. saya dapat rasakan yang kulit dya lembut sangt2. sejuk ja. misainya pon saya dpat rasakan LAGI sampai SEKARANG ni.

tetapi dalam mmpi orang yang mati klau cakap bukan dya dah. btoi dak? wallahhua'lam. x pasti ngeh2. alhamdulillah selama saya dok mmpi yang ayh dok mai ni mmg dya x cakap langsung. senyum ja sampai gg pon nmpk. haish! gembiranya saya bila ingt balik time ayh ada. tp apa buleh buat. ALLAH sayangkan dya.

so kepada kawan saya yang masih ada ayah, bersyukur lah. jngn sesekali melukai hati dya. ayah tu ada bnyak tanggungjawab. apa saja dya. dya ttp ayah kita. saya bukan nk nasihat ampa suma tp hanya cakap dr pandangn saya sahaja.

10 comments:

aifaa said...

stupid viruses.i hate you
syifa,be strong syg :)
insaf kami sllu lwn ckp abah.huahuahua

apekNUQMAN said...

xmau ptong
tudia la
org ptong truih ja la
haha
ok2.

Afaf (: said...

alfatihah untuk pakcek Majid.

smoga tabahhh ya syifa.
hhu:)

firahfairytale said...

sdeh la..
nk tya sikit.
bila ya dia mnginggal n sbb apa?
sorry.
but curious
xmrh kan.hehe :)

chapter 14 said...

aifaa: mmg viruses stupid. i hate them 2. hahah. insaf la sayg oi.

apek: awt? klau ang brani ka bg isi ang kna potong?

afaf: thankx bnyak222..

firah: ayh meninggal 12.7.2006. lpas sambut befday mama. sakit buah pinggang, kencing manis, darah tggi dan jantung. banyak kan?? thankx kak firah sbb ambik bert.

firahfairytale said...

sama sama
oh..
bru lagi..
banyak la.sian dia.
xpa.
apa apa pon doa tu penting.
n i know it's different when u have dad n when u don't.
tp org kuat mcm cipa msti ok punya!

chapter 14 said...

hahaha. thnks firah sbb bg semangt. haha. lyyyy

aida gelabah said...

;'(
cnt say anythg

chapter 14 said...

say it babe!

miss.lolypop said...

syifa,be strong yea !
:)

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P