Sunday, 25 April 2010

smiley sunday :)

esok saringan untuk kejohanan olahraga sekolah aku. yaya, sekolah aku baru nak sukan. aku ambik bahagian acara lari. fine ! bukan aku yang "ambik" bahagian tapi cikgu yang letak nama aku. dia ambik ikut tahun lepas. so, aku pun terlibat sama. ingat tahun ni takmau aktif apa dah tapi terpaksa ! geng rumah sukan aku memang masing2 berat buntut. lemak berlebihan ! memang menyakitkan hati sebab kena jugak ambik acara sampai pagi tadi aku asyik nangis ja.

ohhh, sebelum tu nak bagitau yang semalam kami satu family belah mama pi celebrate birthday cik zah iaitu untie aku. happy birthday ! nanti aku post lain nah pasai semalam. saja takmau post lagi sebab gambar tak sempat nak resize. hehe, lagipun kann nanti ada orang tu jeles sebab dia tak boleh join sama. tau dak sapa? oke :) si saadah muzammil.

kembali kepada tajuk entry sebenar. hari ni aku tak pi sekolah sebab ada bola. hek elehh ! alasan tak cukup power. sebenarnya semalam memang aku dah suruh mama tidur alor setar rumah tokwan ja sebab dah pukul 11 baru sampai rumah tokwan (bayangkan kalau jitra pulak pukui berapa pulak) tapi mama ketegaq nak balik rumah jugak, last2 kami dua beranak pedeqaih kereta laju2 sebab memang malam sangat2 dah. dalam pukui 11 lebih kot wehh. 11.30 sampai rumah tengok2 taman kami tak ada elektrik. kan aku dah kata ! cakap anak pi bantah jadi macam ni la ! ahahha. tadak pasai malam tu mama drive balik dari jitra ke alor setar. mangkuk ayun sungguh. baju sekolah apa semua tak sempat iron. so ! holiday la aku, wiwiiii.

hari ni duk rumah dari pagi sampai petang. jam pukui 5 baru aku sedar kata esok aku ada saringan dan aku tak exercise langsung. urat2 pon dok cekang elok lagi. lepastu tu teruih jadi panic sampai tak leh tahan then qeyau sekuat hati. mama bagi idea suruh pi jogging dekat tasik dengan pia. kami pun pi tasik dan singgah pi ambik amy dekat rumah dia. amboih ! aku dengan pia pakai seluar track dengan kasut sport. amy boleh pakai jean siap dengan bawa beg lagi. memang dia nak kena dah ni. aku marah gila kat amy. hahaha :))

sampai tasik pia ajak naik kereta golf. ehhh, baru ja aku taubat takmau naik kereta tu kan? haha tapi aku pi naik jugak. mula2 pia drive sikit dalam 50 meter lepastu aku sambung. hahaha syiok gilaaa ! aku asyik nak drift ja. yang pia dok kalot jaga stereng aku. eh pia, cipak tau la! amy pulak jadi tukang gelak. hahaha dah la cara gelak dia sempoi gila.

FYI aku jumpa ramai gila geng athlete mahawangsa tadi dekat tasik. jumpak depa qenyeh buat bengong jaa. ceceiii, depa jogging la konon sebab esok saringan. aku pi tasik semangat nak jogging pastu bila tengok kereta golf terus lari nafsu. esok pi padang qenyeh buat2 lengoh kaki. wah ! kelia punya alasan and fyi sekali lagi ! kami dapat kereta no 1. mula2 pakcik tu suruh naik kereta no 5 tapi kereta no 5 tu macam besar gila. tak setai la weh. oke ! sebenarnya kami bertuah tak dapat kereta no 5 sebab kereta tu spesis kereta yang no 3 tu jugak. dok tak dok bunyi hon. kesian couple yang naik kereta tu tadi. hahaha, sure malu habis macam aku dengan adilah, kak eazy and abang atip hari tu. wekkk :P

wekk tu tanda nak muntah. memang muak dah tulis banyak2. apa kata kita tengok gambar pulak? video pon ada. okey? owkkkk kieeeee...........



gambar 1 : ahaha, tengok muka pia weii. lawak gilaa.
gambar 2 : hat ni normal pose

amy dengan kanta mata besar dia

ini pulak saya si kecik cumi :D

hahaha, suka gambar ni. candid kot

hat ni feveret sangat2. best gilaaa !

awwww, masa ni pia dok marah sebab aku tak lari. pastu sebelum aku nak lari aku patah balik nak tangkap gambar dengan pia. pia masih marah and bila aku peluk dia macam tu, diam teruih.

tudiaaa, yang kat atas kereta tu dok tak senyap.

ceceiii, pemandu yang berkhemah. berkhemah yerr bukan berhemah.

sambil drive sambil text. tu boleh langgar tebing. haha apa la aku ni !

3 sahabat berlainan sekolah. cool :D

haha. aku nampak kemetot gila

tulisan tu semula jadi okeyy ! apa yang aku tutup a? aaaa
aku tutup tong sampah yang penuh dengan sampah

tonggek !

pia and amy


hahahaahahahahahah. hat ni baru la puaih !

dah habis gambar kan? lepastu? lepastuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu video time !



first video. taktau apa yang kami merepek dan record. yang tau gelak2 ja. amy dengan pia dok record kot terbalik. haishhh, so terpaksalah ampa semua rotatekan kepala sendiri.



ni pulak second video. yang penting bahasa kedah piau. asyik cakap benda yang tak betoi. hahaha, aku rasa kami paling hingaq. memang gedik gila. jatuh saham teruih tapi biaq laa. sekali sekala. eheheh.

oke, babai. wish me good luck walaupun memang dah tau yang aku bakal kalah. weeee. ily kawan semua. muahh

26 comments:

naz said...

hahaha sakai la korang ni. like alwys pic cun. and tempat ni bestt sebab ada kereta putih tu boleh jalan jalan

farhan asyraf said...

wei,sapa yg kta, 'lonkang dengan tasik dua dua aku x mau' tu huh?
haha.hg ni gila la syipa.lawak terok.hahaha

MuNsYi SaMa said...

uih pekat ang punya loghat..hehe..teringat mase belajaq kt utara dulu..=)

que said...

mampu ke lari...kene tiup angin kang~

hana said...

hee.kmo sgt cute syifa.
teruskan(:

Tikah said...

tudea, happy noh

aifaa said...

....

syed abu bakar said...

haha, aked akan kalah.:b

happy teruk ampa semua.
:D
xpa cik mot, nnti lepaih pmr kita plak gan geng kelas kita..hehe

angkasa said...

haha lawak gila video adui xleh pii
heee

chapter 15 said...

naz : hehe, mai laa jitra pastu u pi tempat tu. :D

chapter 15 said...

paan : mai mna gila. yg cakap tu pia.

chapter 15 said...

musyi : mau tak pekat. dah jitra asli

chapter 15 said...

que : org kuat gila nih

chapter 15 said...

hana : biasa2 jaa. tq

chapter 15 said...

tikah : org gemok mmg happy

chapter 15 said...

aifaa : dot2. awat syg. dengki ka?

chapter 15 said...

buuuu syed dengki tahap babeng. arked menang sbb aku yg wakil. haha.

huu, sedeh. nnti nah

chapter 15 said...

angkasa : hehehe, lawak la sngt

sheera said...

rindu kegilaan cipa :D

ishiko said...

syifa........
pic cantik mcm biasa...

chapter 15 said...

kak sheera : hahaha. rindu kak sheera
ishiko : laa, kami? haha

ishiko said...

lupe... comeyy mcm biasa.. ehh3x.. betambah2 setiap hr kecomelannya...
hehhee..
btw visit my blog to..

Diyana Zulkifli said...

tasik kegemaran..*sob sob.nak balik jitra....uwaa..:(

joegrimjow said...

dah xmacam budak dah
huhu

chapter 15 said...

ishiko : ahha, mana daa. okiee. blog awak best

diyana zulkifli : amboihh, sejak bila kak ameng masok blog saya ni. ehemmm

joegrimjow : haha, hari tu org tnya dia. dia kata tak kenal

ishiko said...

besh?? ahhaa.. besh tang mana pn xtaO....
syifa nape lame xupdate??

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P