Monday, 5 April 2010

sepanjang minggu, ehh dak kott

Oke, I nak cakap yang I miss you guys a lot. Sapa dia? hahaha. Tah, aku pon taktau. Terasa hambik ! dak aih. Panjang cerita dan banyak aktiviti yang nak aku cerita. So, aku pejam mata sambil menaip dan hampa buka mata sambil membaca. Kalau bahasa agak paria jangan buat2 paham nah. Tak marah aih. Hehe

24 march - rabu


nahh, nala punya lama cerita ni tapi gagah jugak nak cerita balik. hehe, refresh2. hari tu adalah majlis perlangsungan akad nikah kak comei. ohh, kenapa kak comei? haha, aku sorang ja panggei dia kak comei. dari kecik lagi. orang panggei dia cik na tapi aku merapu kot len teruih. biaq laaa, puji orang dapat pahala. ahhahaa. dey tambi ! mau kata aku ponteng sekolah la tu ! mana ada ponteng, sekolah tetap pi tapi ponteng kelas tambahan. kira jahat la tu noh? diringkaskan balik sekolah terus pi rumah pengantin perempuan sebab nak bersiap tukaq baju, pakai bedak apa semua tapi tak sempat mandi hahahhahahahahha pastu baru pi masjid. akad nikah selepas solat zohor. alhamdulillah semua berjalan dengan sempurna.

apa2 pun tahniah dan selamat kepada kak comei atau dikenali sebagai nor hanina dan abg redza. semoga bahagia sampai ke akhir hayat. aku rasa tarikh 24 march ni memang hari jodoh kot sebab aku pun ehhh tutttttt *some text missing

perlu cerita lagi ka kejadian haritu? tak ingat2. hehe im sorry :D

25 march - khamis


hari yang ditunggu2 kerana hari tu pi sambut hari polis dekat balai polis jitra. macam best jaa. memang best pon. dok dengaq gaji polis2 haha. pukui 7 dah kena ada dekat sekolah. pergh ! dapat bayang dak? gelap2 dah kena berkumpui di depan pagaq sekolah. aku bangun awai gila dalam pukui 5.30 tapi dok melangut tengok tv sampai pukui 6.30 :D mama punya la beletiaq macam kompang gi weh. last2 sampai jugak sekolah dengan set uniform lengkap kedet polis. 1 2 3 tettttttt

(diringkaskan)

kat sana aku asyik dok kena pebetoi bereng dengan polis ja. hehe, waktu pembarisan asyik2 polis yang jaga pembarisan tu mai pebetoi bereng aku. waahhh pakcik maseh nah. dia kata aku pakai bereng macam topi chef. salah kepala saya la pakcik sebab lebaq sangat. apat lagi la lawak, dia tak ada name tag. last2 dia pakai name tag mak dia. hahaha macam bengong gila. nama mak dia LATIFAH, FAH tu dia padam dengan marker pen hitam jadilah LATIF. perghhh ! sempoi noh nama baru apat. (mina jangan marah nah sebab kami tulis pasai pakcik latif ampa :p) haha. oke dah abih segala mak nenek spesis2 majlis, kami pon balik ke sekolah. aku dengan nina boring gila dan kami pon buat video yang boleh tergolong dalam video kanak2 ribena tocang dua. dalam video ni macam bengong sikit. dok kata b**i banyak kali. nina la ajaq ! kalau aku nak mula memang luar jangkaan la sebab otak aku suci. mana reti mencarut2 ni.



27 march - sabtu

sori sebab langkau 1 hari. hari sabtu tu ada kenduri belah pengantin perempuan. best gilaa. ayah jo (pak pengantin perempuan) ajak ramai gila cikgu2 sekolah aku. neahhh cerin. haha. aku sehari suntuk duk kat dewan kena ambik gambaq. ayah jo kan pengetua jadi ramai la pengetua2 dan cikgu2 yang mai. so, perangai pon mau A laa. nak ngorat anak2 pengetua. haha galok! mana daa! joke ja pon. takmau dah aih pot pet panjang2. nak buh gambaq panjang2 pulak. boleh dak?

di depan rumah masih sempat posing

adik saya si polan baybiiii (adik la sangt)

budak smj focus kat abang baju kuning tuh !

gemok gedenpol


selendang aku lari merata dah tu

kak ti hoho hoho hooooo
aku kebaih geng orang. semua kawan2 kak ana

sama tinggi ja dengan kak ana :P

abang redza diri macam tiang lampu aih

i love you mama

bersama pengantin

my big baybieee. mak mentua siapakah ni?

cikgu amin the best laa !

best best best muah muah friend forever !

rombongan dari pengantin lelaki

without spec :D

memperkenalkan kak syifa dan adik syifa. sama dak muka kami? :D

gila di dalam toilet

setelah tamatnya majlis

orang pun makin surut

tak abeh2 dengan kunyah benda tu


pengetua sekolah aku mai cek oii. tu tuuuu, yang pakai spek. yang nsem2 tu

cikgu alias and his little cute baby son. wahhh, pipi anak dia macam kuih pau

dalam pukui 5 macam tu, aku dengan pengantin pi ambik gambaq dekat rumah toksu. nana suruh ambik dekat tasek tapi aku tak bagi. walawehh, tau dak pasai apa? sebab hari tu hari sabtu, sure orang ramai. dah la kedua pengantin ni malu2. buat orang ramai tah2 nak qenyeh tunjuk gigi pon segan. apa la nana niiii !

nah gambaq. sori tak sempat nak edit. haha

kuci2 hota hei

nenek kebayan sabotaj keris dan sampin pengantin lelaki


hooo, apa nihh. belom apa g dah letak keris di leher. hahaha

by me. heeee :D

malam tu ada potong kek dekat umah untie aku pastu saja ajak hafiz mai melepak depan umah. kami sembang dua pastu apat mai mnyebok. last2 depa kena paksa makan cake. hahaha bu !
baca dialog ni. kalau tak nampak tekan dekat gambaq :D


28 march - ahad


perghhh ! hari yang agak emo. haha direct qeyau, taktau pasai apa. firah tau laaa. dok qeyau kat dia macam budak kecik. selamat mengtuffkan badan ya oden ! selamat bertemu jodoh oden ! serius rindu hampa terok, rindu nak baca blog ampa, rindu bila ampa mengorat kami haha, rindu bila ampa buat bunyi kapal terbang, rindu dengan nasihat2 ampa, rindu rindu rinduuuuuuuuu. setiap kali makan cokelat ampa direct dok terbayang muka ampa hehe. rasa boring bila ampa tadak. plkn sana banyak hantu. hooo xtau laaa. balik nanti jadi doktor nah. senang sikit kami nak ambik cuti mc.

29 - 31 march = tak ada apa2 laporan. pergi sekolah macam biasa

1 april - khamis


hari pertama di hospital

hari kedua di hospital

haaa, hari ni len dari yang len sikit. bukan sebab april fool nah. balik2 sekolah naik kereta teruih mama ajak pi hospital sebab abg rizal masuk wad. aku macam whattttttttt ! bila masa dia balik jitra. rupa2nya dia balik sebab ada kerja kat sini tapi macam mana taktau tiba2 dia jadi demam terok pastu penat. pi check kt hospital, doktor dapat kesan yang dia kena jangkitan kuman kat paru2. haishhh, dah la dok ada jantung dah. tadak pasai kak lia (bini dia) dari perak kena balik mai sini.

awat2? nak tau ka abg rizal tu sapa? okee, dia abang aku. haaaaa, nak tau sangat. amboih. nama penuh dia mohd rizal bin majid. aktiviti aku dekat hospital serius boring gilaaa. asyik tidoq, qenyeh depan phone and text. nak turun bawah pi beli makanan takut. nak ajak mama teman tapi dia takmau, nak turun sorang2 sure takot nak nek lif sorang2. hehe

dan begitu jugaklah hari jumaat. sehari suntuk duk dekat hospital macam tongkoi kayu. abeh bontot lenguh sebab duduk lama sangat. nasib baik kerusi tu ada span. ehhh ! peqak ngat aih.

3 april - sabtu


kali ni geng belah pengantin perempuan pulak pi serbu kenduri belah pengantin lelaki. nak cerita macam mana a? kira pi makan pastu balik laa. hat tu jala. tapi yang sedihnya aku nak cerita sangat pasai phone aku. haha, oke phone aku sekarang tengah parah. screen dia jadi aquarium. hahaha, salah aku sebab letak atas riba pastu bila turun kereta phone tu jatuh dan kedebupp masok parit yang ada air. sedeh sangat2 kot. tapi nasib bek phone tu jarang guna. dok guna phone yang no 017. fuhhh, nasib bek. kalau la phone yang sony ericson yang jatuh, aku buat kenduri arwah dah aih. huuuu sedih :'(

5, 6, 7 april - isnin, selasa, rabu

exam mood. whoaaaa. hari ni dah cukup untuk ke-lapan subject. esok exam pj, sivik, ps. tak penting pon. hehe. cek jawab sambil qenyeh ja esok. kalau taktau jawapan dia, cek tembak dengan pistol beng beng.

ulasan tapak tangan


dah tak berapa sayang dekat cerita aladin. jatuh cinta dekat cerita baru pulak. tajuk dia "tum mile". hehe, hero dia boleh gagah la tapi heroin tak boleh gagah. haha, tak bek kutuk orang. cerita dia kalau hayati memang boleh qeyau la jugak masa part last. ohhh, i memang emo gila2 bila tengok cerita hindustan. setiap bulan mesti excited terlebih nak tengok cerita hindustan baru dekat box office, tapi bulan ni ada 2 sekali guih. satu lagi cerita tajuk "paa". cerita 'paa' ni amita belacan belakon dengan anak dia. aku takmau bagitau jalan cerita dia satg tak celuih ruang. ampa semua kena tengok. sedih kot weh. no love2 dalam cerita ni. jangan risau, under 18 pon boleh tengok.






salah satu lagu fav dalam cerita tum mile hehe


jadi bergitulah ceritanya. agak paria kan cerita aku? hahaha. biaq laaa. oke babai. sayang awak muahhhh !

18 comments:

duranian said...

wow
fun gile aktiviti
leh compile dlm satu entry
ni nak tanye sikit na..
sape pengantin ni
mcm awk ja
haha
:P

chapter 15 said...

hehe, tulaaa. fun and tired. hahahahah. saya muda lg laaa. mana layak jd pengantin. hahaha

aifaa said...

gila rindu udin gegila :"(
cipak comei petu kuruih teik

naz said...

gila update sekali banyak banyak haha senang nya. and u look happy je kan

AzharHafiz.com said...

yg nangis tu really awwwww's me lah syifa'

nape da start bukak tudung...

tkmu uh...pkai je

Singapore ni ramai je tk pkai tudung da jelak hahah

chapter 15 said...

aifaa : tulaa, rindu oden jugak :(
km kuruih mcm cacing laa. pelik la plak. adoi

chapter 15 said...

naz : heeee, happy dalam dukaa. haa, hebat kan? skali post panjng sampai tak lrt scrol.

chapter 15 said...

azhar : really aww me? apa tu? haha. bukak sikit jaaa. nnti ttp balik =P

AzharHafiz.com said...

apa itu aww?

Interjection
aww (with as many extra 'w's as needed for emphasis)
An exclamation of pity.
Aww, that's so sad, he hasn't yet learned to ride a bike
An exclamation of appreciation for cuteness or sweetness.
Aww, look at the kitten curled up in her lap!

jadi I aww you maksudnya saya aww awk @ kesian @ tk sampai hati @ tkley angkat tgk awk nangis...infact I'm the type yg tkley tgk camtu ar...somewhat cair? hmm tktau the right word so I guess that's the close to it...cair? LoL tapi bkn cair crush...ni cair lain cair tak sampai hati...

err get me kn?

chapter 15 said...

azhar : whaaa, wht a long cmmnt. hehe. tq ya azhar. ohh. i baru understand it. i thought whts tht. rupa2nya spesis kesian. cair crush? hhahah

got you !

angkasa said...

amboihhh comei aih dia :))

aifaa said...

amek kat mana template

chapter 15 said...

angkasa : haha, mna da comei. comot ada laaa

chapter 15 said...

aifaa : buat sndri. adoiii. bruk nght kot. mcm ayaq asam

AzharHafiz.com said...

template ni xjambu

tukaq q=

Tikah said...

HAHA
tu mcm abu seman ja ?

chapter 15 said...

azhar : ahha, tak larat dah aih

chapter 15 said...

tikah : welll, pandai lah you !

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P