Sunday, 21 June 2009

LOVE STORY


hai kawan. saya dilamun rindu la. dilamun rindu untuk ada balik idea2 yang bernas macam dulu. otak pun dah jem sebab tak ada roti. hehe. takpalah ! saya akan cuba jugak. kesian dekat blog yang sunyi ni. tapi maaf la ya kalau entry ni tak cukup bagus.

mari saya cerita balik kisah cinta monyet saya semasa berumur 3 tahun lebih KOT !! sebelum tu semua ni diceritakan semula oleh mama. kalau nak ingat tu memang tak kan lah. biasalah, otak penuh dengan jem. roti tak cukup. hehe. semasa tu tak pakai pampers dah, besar dah. kononnya dah besar la. haha.

waktu tu saya dan mama pergi ke shopping mall. mama belikan saya gula2 lolypop. sedap sungguh lolypop tu. tiba2 lolypop tu jatuh ke lantai. lantas saya nak ambil balik. mama marah katanya kotor. saya menangis sekuat2nya. ni yang buat mama bengang sebab bukan senang nak stop tangisan saya. tiba2 ada seorang budak lelaki cute sangat lengkungan 4 tahun kot. mama terkejut tiba2 budak tu datang terkam kepada saya. dia berikan keropok di tangannya tanda memujuk saya lalu berkata I LOVE YOU. apatu? saya terdiam sejenak dan saya mencium pipinya. budak2 la katakan. mama saya dan mak budak lelaki tu tergelak tengok perangai kami berdua. jangan buat dah tau!!! kata mama, berdosa.

semasa mama cerita semula pengalaman ni, saya gelak sampai terguling. haha. kan saya ni kuat gelak, tu la sebab sampai terguling. cerita ni macam fairytale kan? tp itulah REALITINYA.

12 comments:

are_zeam said...

p ar crik laki 2,
mane tau jodoh cinta pandang pertama..

Cik Pieka said...

syifa bya btol. walawe. romntik nye. mang love story tol. hehe. jeles la. ahha

nbk said...

lani dok kontek lagi dak? aha :D

chapter 14 said...

are zeam : haha. x mau. kalau jumpa dya msti malu. acewahh. malu

chapter 14 said...

cik pieka : haha. haha. best kalau patrick.

chapter 14 said...

nbk : x pnh jumpa dah pon :(

Tikah said...

hahaha.
dasyat noh
budak2 bercinta

Fadz said...

kecil2 bercinta.
haha. Sampai skrg bab cinta
cukp hebat
haha

chapter 14 said...

tikah: haha. sama la dya tu pon :D

chapter 14 said...

fadz : fadz pon hebat. makwe keliling, sat a, sat t, sat slll, haha

Fadz said...
This comment has been removed by the author.
::NaS:: said...

so sweet...
macam dlm movie je.
eh syifa,nama adik aku tu.
neway nice blog! (^_^)v

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P