Saturday, 11 December 2010

sekali aku update hampa tak larat scroll

assalamualaikum sayang......

rindu ke? me too. i miss this blog so damn much. sorry sangat2 sebab tak update memang lama sangat2. nak mula cerita dah ni. boleh kan? heeee hik hik

1. my holidays was so awesome

nak habaq ni first trip dari jitra ke ipoh lepastu melaka kemudian port dickson then kuala lumpoq seterusnya lumut dan pulau pangkor and the last one cameron highlands. kali ni 1 family pi. no excuse2. abang rizal, kak lia and dania 1 family then kak ti, abang sam, awish pia 1 family. me and mama. pastu kak emma dengan amin join sekali beda geng aku. serius memang best sangat2 dapat berkumpul dengan family macam ni. wahhh, waaa cakap sama lu gambaq dalam camera sampai 9 ratus oooo. haha macam lawak jaa. sampai nak save gambaq dalam pc pon tak boleh dah. so terpaksa delete gambaq lama sebelum2 ni. nak jugak ka gambaq holiday kami?

jumaat petang

- dari jitra ke ipoh. bermalam dekat rumah abang rizal. tapi kami sampai agak malam macam tu la. so kak emma dengan family dia pon mai rumah abang rizal. kunun2nya menyambut kedatangan kami lah. then malam tu aku dengan kak emma and abang mirul drive keluaq pusing ipoh town. abang mirul nak tunjuk kat aku bapok2. aku pun excited gila lah tapi malangnya bapok tak keluaq pon malam tu. waa sesedihnyeee. so kami ronda2 ja sampaiii pukui OKE TAK MAU BAGITAU.



tiga2 ni muka tahan mengantuk oke hik hik



sabtu

- pagi2 kena paksa bangun sebab dah nak bertolak ke rumah kenduri. then baru lepas tu pi melaka. kenduri dekat ipoh. alahh, dekat la jugek dengan rumah abang rizal. aku dengan semalasnya bersiap cincai2 ke rumah kenduri. pakai tudung pun besa2 ja tapi perutt lapaq sesangat. (oke itu aku tipu. tak lapaq pon time tu. sekarang time tengah karang ni ja lapaq). aku, kak emma naik kereta abang rizal. mama, ameen naik kereta abang sam. so kalau calculate betoi2 kami just convoy 2 bijik kereta.

see, saya biasa2 jeee. tiba2 rasa bangga oke sebab selalu ni aku asyik semakkk

then petang tu baru lah kami sampai melaka. wohoooo. macam bebest ja. ingat ka nak tidoq dulu tapi elok duduk sat ja depa ajak keluaq. penatnyaaaaa. kami pusing town melaka. serius memang cool gila lah melaka. hidup gila malam dia. awat lah jitra tak macam tu haaa. tobat lepas ni kalau aku nak sambung study, aku nak pi study kat melaka. macam best jaa. malam2 pon kalau nak keluaq boleh buat macam2 aktiviti.


atas bot. alahhh, nama apa tah bot tu? i lupee. hehe

ni time beratoq tunggu bot. ramai gila bapiakkk

ni la wanita yang dalam entry MY MOMMA SAID

atas bot yang aku lupa nama dia tu :P

pandai2 hampa teka lah. aku lupa

kak emma posing cutee

abang rizal missing in action

absolutely kami memang pindik2


ahad

- eh kami buat ape yoo ahad tu. lupe lahh. pagi tu rasmi swimming pool yang dekat hotel kami then pi pusing shopping mall. WEHH OFFER CHRISMAS SAMPAI 80%. macam mana aku nak kata AKU MAKIN MENGGILA tengok baju2 yang awesome gempak melutup kebabom offer sampai tinggai belas2 ringgit ja. hoho. eshh buat teroknya aku. hehe. then lepas pi shopping mall kami ingat nak pi zoo tapi semua pakat muka boring jaa. cemuihnya nak jumpa kembaq hang. hehe. last2 kami pi naik kereta lembu dengan taman apa tah. yang ada untuk naik kereta comel2 tu? nanti aku tunjuk gambaq okeeee ;)






pelahaq burger king. wehh sedap. awat dekat sini tadak burger king? hehe

betoi dak cara aku pegang? betoi kot nohh :P

awish qeyau sebab nak naik gajah

aku suka surung2 ni tapi takot tertungging anak orang

hai amin si pengacau. coiii

kak emma kata : gambaq cipak semua posing. buat la candid sikit








nak cerita ni pasai kereta lembu. hahahahahahha tobat lawak dah. aku duk atas kereta lembu rasa macam nak terkencing ja. tobat lawak tak sangga. kak ti sampai mabuk terok. pening habeh kepala sebab terhinggut2 lenggok lembu. mana dengan bau busuk. hadoihhhh. pastu abang rizal yang dipersalahkan sebab dia yang rancang nak naik kereta lembu. coihhhhh.


see. habeh selendang aku terlucut. haha

tu tu tuuu. yang baju puteh tu punya akai

gerun tengok kereta macam ni dah. tobat2 takmau naik dah


ni pulak pasai aktiviti kami time naik kereta comel ala2 volkwagen beetle. hehe sapa tau aku minat volkswagen? oyeahhh. cool kan? hehe. kami ambik dua kereta. aku dengan kak emma naik kereta dengan abang rizal. yang lain naik kereta dengan kak ti. kami ambik yang warna puteh. depa warna kuning. serius waa cakap sama lu abang rizal bawak macam orang racing haram oo. pecut nak mampoih then saja2 bawak bagi aku dengan kak emma kena ranting2 pokok. al maklum lah kereta kami tadak pintu kan. hehe. then dia dok break mengejut apa tah. pakat lawak jerit dengan gelak dalam kereta tu. best gilaaaaaa. hehe


geng kereta kuning. pia qeyau sebab terhantuk time abang sam saja2 break mengejut

geng kereta puteh yoo


haha. cuba tengok dania. alolooo







then singgah dekat satu masjid yang lawaa banget


HAHA i like thissss



kak lia dengan dania :)


jeng jenggg, maka tamatlah aktiviti kami hari ahad tu. isnin pulak hari terakhir kami dekat melaka. sebelum balik kami singgah dekat kereta api apa tah. then masuk muzium. fuyohhhhh. dalam muzium kan serius rasa macam takut gila2. first time bulu roma aku ceqin time masuk muzium. dah la mama jalan dengan kak lia. aku dengan kak emma and amin jalan sekali. pastu mama call suruh keluaq sebab semua nak naik beca. hehe. aku punya la syiok nak naik beca tapi tak sampai hati pulak. kesian dekat pakcik nak kayuh tu. tapi hapa boleh buatt. nak naik jugokkk. kak emma naik dengan aku. amin dengan awish. kak lia dengan pia and dania.

yeyy yeyyy. naik beca


itu lah abang rizal saya. dia galak nak posing konon2 penarik beca jugak

candid. kak lia lawaaa


amin and awish

kacut tecik cina melaka dulo2


cumeinyeeee

anak dengan mak macam kembaq ja





saya rasa saya sangat lah gumokk

dok nyanyi lagu apa tah guna guitar pia





i love thiss



dua2 nak pegang tangan aku. super best


lepastu geng yang kuat, jaguh, hebat yang terdiri dari aku, amin, mama, kak emma, abang sam, awish and pia naik A Famosa. wa cakap sama lu la. penat maa. banyak peluh gua membazir begitu saja. sampai atas tu rasa hebat gilaa. ada pakcik mana tah dok nyanyi lagu atas tu. best oo lagu dia. lepas turun sempat lagi dok posing depan pintu mana tah. bebest lah.








muka ketat baru lepas naik A famosa. gilaaa


goodbye melaka :(


Selesai sudah percutian kami dekat melaka. Sedihnya nak tinggai melaka. Waaaa :( lepastu kami teruih pi port Dickson. Hehe. Alahh, melaka dengan pd dekat aja kan? Tapi abang rizal macam penat sangat2. So singgah hospital. aku dengan kak emma and kak lia kena tunggu abang rizal dekat wad sat ja. Sementara tu aku beli badminton mainan dekat dania. Kami pon main la macam orang bodo dekat hospital.

dekat hospital ni :)


Balik hospital teruih pi apartment kami dekat pd. Hoho aku excited gila tengok kolam dia. Besaq and luaih nak mampussss. Macam themepark ooo. Hehehehhehehehehehe. Elok sampai2 ja aku teruih pi tukaq baju nak mandi kolam. Haha nasib amin ada. So dia la geng aku. Kak emma kena jaga pia dania dengan awishh. Wohaoo jahatnyeee. Lepas mandi kolam pakat lawan lapaq. Malam tu pakat makan ayam. Nyummy sedapnya. Dan esok tu pulakkkk !!!!!!!!!!!!!!!!!! pakat cirit birit. Ahhaha hampeh gila.

Esok pagi tu kami pi mandi la swimming pool. Hehe. Pastu terpaksa check out. Semalam ja tidoq dekat pd. Tp malam tu memang macam2 aktiviti kami buat. Video la hapa laa. macam2. haha. Kalau aku rajin nanti aku upload video tu oke :)







abang rizal saja buat muka macam tu okee








Balik dari pd teruih singgah kl. Mama nak pi ikea. Hehe. Aku macam excited ja nak beli macam2 tapi hampeh mama dok tak bagi sebab kereta tak celuih. Sedihnyaa :(



Esok tu pulak pi lumut. Tau lumut? Aku pun taktau sebenaqnya. Rupa2nya ada jeti nak pi pulau pangkoq. Sampai2 lumut check in hotel lepastu pi pulau pangkoq. So awesome maaa. Dalam feri tu ada family kami ja. Haha macam mafia. Dekat pulau pangkoq mama dok shopping ikan masin apa semua. Aku dengan kak emma pulak dok jalan tengok baju. Errr tak lawo pong :P


pool apartment kami yang dekat lumut







kakak dan abang saye gergasi. wahhh

pulanglah anak2 ku. jangan main jauh2




depa hipokrit bila ambik gambaq !! waktu len mana macam tu pon. tak reti baik.



Malam tu memang last vocation kami. Rasa sedih gilaa. Masing2 nak mula kerja. Aku kak emma and si kecik2 pakat menari. Esok tu pulak aku terkezut lagi sebab kak ti ajak pi Cameron. Haha. Tapi kami pi sat ja. Tak tidoq sana pon. Abang rizal pon tak ikut. Dia teruih balik rumah dia. Kak emma and amin too :( tinggallah aku, mama and family kak ti. Time tu hujan lebat and bateri camera pon tak berapa ada. So gambaq sikit sangat2. aku pun sangat2 lah letih. Balik dari Cameron tidoq rumah kak ti semalam and esok tu baru home sweet home. Rindu dekat rumah tak tau nak habaq macam mana dah.



makan maggi dekat cameron. cool !




and hampa nak tau dak. baru2 ni aku keluaq aneka dengan pia. pia kecik. anak menakan aku yang baru umoq 3 tahun. haha. best kot. kami buat apa pon taktau lah. katanya farid kamil mai aneka. sebab tu la aku gagah pi jugak. tapi serius tak buhung keluaq dengan pia memang best sangat2. dia sporting. ikut ja mana aku nak pi.



sabtu minggu lepas kenduri kak firah kawin. eh silap. abang kak firah kawin. hehe marah pulak dia nanti. aku mula2 macam segan nak pi so aku pun ajak la pia. hehe. ni pia besaq pulak. bukan pia kecik. dekat kenduri memang best la. makan semeja sekali aifaa. fine, dia tak makan pon. kak firah dengan boiperen dia moi layan kami 100%. ten ki yu. hehe. eh lupa bagitau. nopal dengan wafi and kawan depa lagi sorang pon mai. depa join kami. paling sweet aifaaa dengan nopal pakai baju sama warna. grrr. comel. hehe.

kak firah comelll


gemoknyeee

firah, pia and me :)


moi dengan wafi hoho

sukaaa


dua2 malu2 kucing. tampaq kot


pengantin yang sweet

oke ! yang ni aku suka sangat2. ehheheheheheheheheheh


habis kenduri aku dengan pia kecik pi tengok wayang cita rapunzel. best gila cerita tu. pia macam menikmati sangat2. hehe. aku dengan baju labuh masuk panggung. dapat bayang dak? macam mak orang pon ada aih. memaluuu :P




kemudian entry TAMAT.......

10 comments:

karlrooy said...

Gila penat aih . . panjang lagi pun x pa . .

Anisa Hang Tuah said...

wooww
panjangnye entri

tp gambar2 menarik & cun
:)

teyhah said...

tempat olideh cm sama xcept xp pangkoq,cameron ngan kl ja.haha.ganti ngan selangoq.ngeh2

Hahazirah said...

seriously ini entry terpanjang yg pnah sy jumpa stakat ni. :P

que said...

ceni ahh datang melaka tak cakap.. sedey~ T_T

Zik said...

panjangnya cite ni....
tp menarik jgk...

chapter 15 said...

kalroy : haha. macam perli ja ayat

anisa : hehe. tq :)

teyhah : ada jodoh la kita. wohooo

hahazirah : AHAHAHHAHA. oh really? lawaknya

que : terlupaaa. sorry :( nanti syifa pi melaka lain k.

zik : haha. tenkiu :P

Karlrooy said...

Mmg perli . . tapi type name aku pun ringkas gila baeng . . haih ! =.=

syeRAWRR bieber said...

awesome gilooo!

chapter 15 said...

karlrooyyyyyy : oke. dah panjg. ahaha. save tenaga la wehh

syerawrr : hhah. thnks babe <3

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P