Monday, 27 December 2010

hariharikutu eh silap harihariku

Hello pewit pewittttt

Oke lah result. Hehe. It’s a secret. Muktamad oke. Jangan tanya dah aku dapat berapa. Yang penting gagal tak ada. Tapi serius tak muhung. Merambu jugak la ayaq mata ni sebab result tak berapa oke. Tapi sekarang dah tak kisah. Biaq ja, nak pandang masa depan. Lagipun kalau dok kecewa lama2 bukan boleh ambik pmr balik kan? See, totally aku seorang yang sangat super cool. We must be strong kan? Hati ni sakit la jugak sebab ada orang yang lagi buat aku lemah semangat. Sepatutnya dia tolong la bagi aku semangat baru ka apa kan? Ni dok kutuk2 bagi lagi tension ni tambah parah. Kooo jaqqqqqqqq. Lagi menyakitkan hati si wartawan2 basi yang tadak lesen dok paksa aku bagitau result aku. Aku rasa tu hak diri sendiri. Kalau takmau bagitau biaq la kan? Nak paksa buat apa kan? Ada ka hang bagitau orang harini hang pakai spenda warna apa? Dak kann?

Dah takmau cerita pasai result. Rasa macam basi gila. Mai nak cerita aktiviti aku sejak akhir2 ni. serius ni awesome gilaaa. Macam nak tampaq diri sendiri (apa kena mengena kan?)

Aku dah beli set alatan dan keperluan sekolah. Beg, kasut dengan baju semua dah beli. Mama mula2 nak buat sendiri tapi dia cakap tak cukup time. Alahh, terpaksalah aku pakai baju yang bukan dari ayaq tangan mama. Oritee gataiii. Time duk shopping (shopping la sangat) barang sekolah tu dengan teah. aku….. Eh silap. Kami terjumpa min. oh who's she? Farah izmin lah. Budak paling hingaq. Dia suka jerit. Haha sumpah cute. Time tu dia duk pilih2 kasut sekolah. Patut aku cerita dak dia cari macam mana? Serius cerewet nak mati. Semua tak kena. Takmau ada yang benang terkeluaq la, tapak mesti dua inci la, line tepi mesti warna hitam la. Oriteee. Aku tipu ja. Dia tak la memilih sampai tahap tu. Then nak gambaq dak?


aaaaaa hari apa tah (ceceii, saja buat hari apa tah. padahal lupa hari) aku paksa min mai rumah tapi elok petang and time tu aku dok tengah boring sebab teman mama dengan cik mah kat kedai pinggan mangkuk, so aku pun cakap la min kata nak jumpa dekat aneka. mama pon pi la hantaq aku. u know what, time tu aku macam bibit orang yang terlepas dari kandang lari pi mall. haha giloo. serius hudoh. then elok min dah sampai kami pi newtown.
sembang pot pet pot pet then balik. min hantaq aku dekat rumah cik mah. hehe, dia drive oke. tapi time dalam kereta tak larat nak gelak dengan dia.


muehehehe. from fujifilm mini instex 7s :)

she could kill me if she found this picture.

we're too small



Dan baru2 ni jugak. Kak aliah buat kenduri. Mula2 ingat kenduri dia kawin ka apa. Tengok2 kenduri masuk rumah baru. Hehe silap pulak. Dulo2 kak aliah duduk dekat dengan rumah aku tapi kami langsung tak pernah dating pon. Kenai dekat facebook macam tu ja. Sebenaqnya kak aliah ajak aku dengan teah tapi disebabkan aku benci dan meluat teah. aku takmau ajak dia. Haha jahat gila. Biaq dia kawan dengan kucing dia. Takmau kawan dia. So aku pi sorang2. tinggai teah kat rumah. Padan muka. Ehhhhh dak dak. Aku tipu ja. Apa, hang ingat aku kejam ka? Ekcuali, teah tak boleh ikut sebab dia ada dekat perak. Waaa sedihnyaa. Pastu aku ajak la min tapi dia tak boleh. Weii hampeh, segan aih nak pi sorang2. last2 aku buat keputusan takmau pi. Then gatai pi janji dengan kak mun nak jumpa dekat aneka dengan dia. Elok dok bersiap tiba2 min call nak mai ambik. FESYUH FESYUH. Style kejam takmau bagitau awai2. aku punya kelupoq pi iron baju. Jahat gilersssss. Dia mai dengan myraaa. Ehem mula2 nak panggei kak myraa tapi segan la cek.

Dekat kenduri aku tak makan pun, just hirup KUAH laksa sahaja. Laksa pon tak ambik. Hampeh diet and jaga badan gila. Lerr syifa, hang mengada noh? Tapi serius tak muhung rumah baru kak aliah besau gilo. Dah la sebelah taman menan. Kalau boiperen nak ajak dating, tak payah pi jauh2. Just cakap “I tunggu u kat tepi rumah oke”. Walaooaaa.

petang sikit baru pi jumpa kak mun dekat aneka. kesian dia tunggu aku punya lama. esh jahatnya akuuu :P



gagahhh dok atas riba orang kita ni min oii

from left = me, kak faten, kak aliah, min, myra

ni lah kak mun sayeeee. ignore my face


Esok tu pulak, aku teman kak mun dengan adilah pi beli barang sekolah dekat pacific. Farah pon join. Syiokkk kot. lama tak jumpa depa. Lama tak gather sama2. rinduunyaaaa. Hehe. Kak mun terpaksa ambik size besaq sebab saiz dia tadak. Aloh keshiann.



So macam tu lah aktiviti aku. Tak banyak mana pon. Saja buat terok. Hehe, satgi insyaallah nak pi tasik dengan pia. Tu pun kalau tak hujen la kan? Hehe. Ehhh, jangan ingat aku nak stop sampai sini ja. Ada lagi cek.......




Hello guys, can you help me to find my facebook’s account? Hehe. Awat aku gatai nii. Saja pi deactive. Saja takmau ada fb dah. Saja takmau bagi stalker2 dapat tugasan baru. Saja takmau bagi si pengutuk2 dapat dosa. Haha. Muluttttttttt, jahat sungguh. Aku taktau bila aku nak active balik tapi for sure bukan dalam masa terdekat ni. malaihh. Aku tak berani nak kata takmau buka teruih tapi hehe. Saja malu nak mengaku. Sebenaqnya kenpunan nak fb tu ada tapi saja nak tahan biaq lama2. so, kalau nak contact aku ka apa. Aku akan active twitter. Jumpa dekat sana k :) ehh, blog pon aku nak delete. Menci beloggg. Alahhh, saja nak tipu sekali lagi. blog tak akan didelete okee :P


Next year aku dah 16 ka? Ulang sekali lagi. enam belas? Omgg. Dah besaqnyaa. Tak sangka. Chapter 15 dah kena tukaq jadi chapter 16. kan quek kan? Sedihnyaa nak tinggai alam pmr ni. tak sanggup nak masuk alam 16. dah la next year konpom sunyi. Alahaii, takutnyaa. Aku cukup matured taktau. Eh eh silap. Saye cukup matured keee? Matured ka macam tu?


matured ka ni? naik basikal ada roda kanan kiri? hehe. matured kaaaaaa?


tapi aku besaq dari depa. oriteee, kira dah matured la tu. eheh :P


assalamualaikum. have a nice day. jangan lupa click nuffnag saye k :) byebye :X

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

wah wahh
gambar yg happening

chapter 15 said...

hehe. org pon terlebih happening

kembatolo™ said...

fuiyo..
baju merah tu..
memukau..
hahahaha

que said...

nak kenai kakak bawak keta nuh.. bleh bleh aih >.<

farhan asyraf said...

haha. cool la entri ni syifa.
hat last tu,matured apa. bukan selalu kita nek basikal mcm tu kan. :D

chapter 15 said...

kembatolo : haha. memukauu. gataii

chapter 15 said...

quek : tak bolehh. kena kenai saya jaa. haha

chapter 15 said...

paan : haha. tu lah pasaiii. naik ja la kan sementara boleh naik. kalau besaq2 nanti lingkop la beskal tu kalau nak naik

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P