Wednesday, 5 January 2011

Hai tawan tawan


Hari ni pi sekolah penat sangat2. kali ni subject English sir fahmi yang ajaq. Perghh, cerin bulu kaki bila dengaq nama dia. Budak mahawangsa ada ka yang berani pi sembang2 dengan dia? Aku takotttttttt. Waktu English seriously aku jadi mengantuk taktau nak habaq macam mana dahh. Fine lahh. Aku memang selalu mengantuk. Tobat lawak. Terlelap sikitt jaaa pastu terbuka balik mata. Tu pun nasib sir tak mai tampaq meja.

Dekat2 nak balik sekolah, aku lah orang yang paling gumbira sebab tak sabaq nak makan. Hang tau dak aku lapaqq ! bawak bekal pi sekolah sosej yang pendek2 macam hampa tu 7 biji ja  **opsss. pity meeeee. Elok masuk kereta teruih buat muka kembang setaman like “mama nampak dak anak mama muka bahagia tak sabaq nak balik makan dekat rumah ni”. tapi yang kecewa sangat takdan aku nak cakap sepatah pun mama dah kata “mama sakit perut sangat2 harini sebab makan bihun cabai melaka semalam, so mama masak lauk paling simple ja”. Acehh, gila sebak kot dengaq mama kata macam tu. Dalam otak dok pikiaq mesti mama masak ikan goreng ja then kenalah makan dengan kicap. Weii takmauu, aku lapaq benda len. Tapi serius time dalam kereta tera aku dok lapaq yang robbi pon aku still boleh pot pet banyak jugak. Cerita macam2 dekat mama pasai sekolah harini sampai depan pintu rumah pon boleh dok pot pet lagi. last2 mama tanya “bila nak masuk rumah nii”. Opss silap lagi.

Masuk2 rumah dengan perasaan tak sabiaq teruih terkam jamban sebab nak terkuncil. Haha silappp. Mesti hampa ingat aku nak kata terkam dapoq kan? Yala2, lepas dah kuncil aku pi dekat computer. Saja takmau sambaq nasi sebab kecewa ada ikan goreng ja.

Selepas tu mama suruh teman dia makan nasi then dia tanya nak jugak dak. Aku tengah kecewa teruih kata “takpa la, tak lalu”. Ciss tiba2. hampeh sungguh kan. Elok dia bukak kuali AWAT PULAK AKU TAK JERITTT.
Weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
**sambil lompat kedebupkedebap macam anak gajah jatuh bukit


Hang pikiaq aaa. Lauk ikan goreng yang aku dok target tengok2 timbui lauk ikan masak steam. Kah kah kah. Habaq sungguh. Bahagia gilaaa. Serius faveret. Haha dari saja2 belakon tak lalu teruih makan nasi. Awat syok sangat nii. Sedap kotttttt masak steam. Ingat hampa jaka boleh steammm, ikan pon boleh cekk. Eh eh silap :P


pst : jangan lupa click nuffnag tauu :X

27 comments:

Anisa Hang Tuah said...

belajar rajin2 yer cik adik..

ishiko said...

syifa...syifa... hehehhe~

Eddy Stone said...

haha..steam tgk ikan steam..lol =P

chapter 16 said...

anisa : baiklah kak nisaaaa sayang hehe <3

chapter 16 said...

ishiko : haha. kenapaaaaa?

chapter 16 said...

eddy : ahhaha. hat ni lagi la.

NURUL NADIA ROSLAN said...

wakakakka. ayat steam tu memang lawak. pergh memang terbaekkk punya dari litar lumba! :D

kembatolo™ said...

budak2 taley malas yee.. haha

syed abu bakar said...

tudia, ikan steam, sham mata steam p mana ? p teknik .hehehe

chapter 16 said...

nadia : haha. ingt ka tk perasann :P

chapter 16 said...

kembatolo : baik cikguu

chapter 16 said...

syed : ha tu laaa. rindu dia wei

Zar'misha Z'rya said...

sedap sedap . mkn kat restoran naga sedap . tp yg mak masak lagii sedap . haha

Primadona lofa said...

bes bc entry dia :)

chapter 16 said...

zarmisha : yaya. restoran naga sedap jugak. selalu pi mkn dekat sana ka? hehe.

chapter 16 said...

lofa : hehe. thank you

nizamsani said...

seronoknya sekolah.

chapter 16 said...

yalaaa. seronok sangat. hehe

Aiman said...

anak sir fahmi kwn sya . haha
grg sgt ka sir fahmi tu ?

chapter 16 said...

i know his son. dlu skolah al azhar jugak kan. aaaa. tk la grg. tp dia serius

Aiman said...

yaya , skola azhar . :) ohh , grg la tu . haha

chapter 16 said...

skrg dia skolah mana?

Zar'misha Z'rya said...

yaa.dulu masa ayah ada , misha selalu g mkn kt sana.mknan feveret.skrang tk dh.

chapter 16 said...

alohh, sabaq la noh mishaa

Zar'misha Z'rya said...

yaa . hm ,terima kasih ya syifa :)

chapter 16 said...

sama2 :) selalu la doa dekat ayah tu

Zar'misha Z'rya said...
This comment has been removed by the author.

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P