Wednesday, 26 January 2011

Aku tobat tobat dah aih


nuffnag duk asyik bagi iklan ja sekarang ni. eh, tolong tekan sat iklan tu. please please. nanak duittt :)

Sebenaqnya cerita ni dah terjadi 3 hari lepas tapi sampai sekarang aku tak berani nak cerita dekat orang. Serius setiap kali cerita mesti cerin bulu roma. Sekarang alhamdulillah semua dah kembali oke. You know what, last 3 days. (takat tu jala ayat English aku. Haha) oke2. 3 hari lepas mama pening kepala sangat2. dia sampai dah tak boleh bangun. Sampai muntah2 memang teruk. Mama pulak jenih payah muntah. So kalau dia muntah memang kes berat la. Dekat rumah, panadol dah habis. Ni sebab aku laa. sikit2 pening kepala telan panadol. Demi mama, aku sanggup jalan kaki pi kedai depan taman rumah aku. Serius time tu dalam pukui 9.30 macam tu lah. Awal lagi. dulu2 hantu norita pun keluaq pukui 10 kan.

Sambil jalan, aku punya la baca macam2 sebab takut. First tu memang sebab takut hantu then baru takut orang culik ka apa. Tapi tawakal tu memang banyak2 la. Sampai dekat rumah jiran, aku mintak anak dia teman sebab kedai jauh lagi. last2 anak dia pulak tak ada sebab pi mengaji. Mau tak mau, aku kena jalan sorang lagi la. Alhamdulillah, dalam perjalanan nak pi, tak jadi apa pun. Dannnnnnnn masa nak balik tu tiba2 aku nampak anak jiran aku, dia duk sorang2 sambil nangis. Aku pun tanya la dia kenapa. Rupa2nya sebab dia jatuh basikal. Aku pun nak la tolong usung basikal dia. Elok kalih, tiba2 budak tu gelak sorang2. serius time tu aku punya lah takut. Last2 dia lari sana sini. Mata dia dah jadi macam juling tengok atas sambil pala senget. Aku baca ayat kursi, then budak tu mai lari betui2 depan mata aku teruih lesap. Macam angin yang sejuk sangat.

Aku pun, apa lagi. lari sekuat hati la sambil nangis sebab teramat2 takut. Lagi sikit nak sampai rumah. Makcik mana tah bawak kereta berhenti dekat aku. Dia suruh aku masuk kereta dia. Sambil tersedu2 nangis, aku pun cerita la apa yang terjadi, makcik tu pun tepuk la belakang aku pelan. Makin lama makin kuat dan sakit. Aku pun heran la kenapa dengan makcik ni. rupanya kawan pun pakai spec mata hitam. Paham dah la, mesti spesis hantu tadak mata dah. Aku pejam mata kuat2. buka2 rupanya2 aku duduk atas tong sampah, bukan kereta.

Last2 sampai rumah, diam teruih. Tak cakap apa dah. Mama tanya pun takmau cerita sebab punya takut. Malam tu time tidoq, rasa macam orang duk tekan dada then rasa macam ada benda berbulu. Aku capai tangan mama baru benda tu hilang. Esok tu ada kesan kena gigit hantu dekat peha.

Bukannya apa aku nak cerita, kawasan perumahan rumah aku ni memang keraih sikit. Dulu jala, lani tak dah la kot. tapi kenapa aku yang kena? Pernah ada orang tua2 cerita kawasan rumah aku tempat jepun tanam mayat kena pancung kepala kononnya. Wallahualam la kan. Orang2 kot taman ni pun ada pernah cerita masa awai2 depa pindah, depa duk nampak pocong begolek2 dekat padang. Mama pun pernah pesan suruh beringat.

The truth is, aku taktau nak update cerita apa. Sorry la noh. Aku sembang muhung sepanjang entry ni. akal nak bagi orang tekan nuffnag. haaaa jangan marah na. pelisss tekan nuffnag. thank you

19 comments:

Nurul Ain Ghafar said...

buat oqang ketaq jaa :P HAHAHHAAH.tapi, memang best! <3

shera said...

Hampeh sunggoh laa,haha
btw, best !

Zik said...

comel bila pakai baju kurung.. :)

ishiko said...

tpo je citer upenyee...

Mohd Asyraf said...

comelnyer si dia...hehe

Aiman Asyran said...

ingat ka..cita betui...paling takut sekali..citer budak jatuh basikal tuh...hahahahah..tapi best..hehehe

chapter 16 said...

ain : haha. takkan getaq kot. heyyo. thank you <3

chapter 16 said...

sheera : haha. orite. thank you :)

chapter 16 said...

zik : eh, besa2 jala. btw thanks :)

chapter 16 said...

ishiko : haha. kesian kena tipu

chapter 16 said...

asyraf : thank you :)

chapter 16 said...

aiman asyran : haha. yala tu. best la sgt. thank you :)

Zar'misha Z'rya said...

ingtkn betoi dah.last2 kena saja.haha.tapi best :)

teyhah said...

ingat btoi haha

farhananey said...

hahaha.. kakak, nak copy buley dak cita nyh? HAHA .
best gilalah:)
ketaq habeh haih..

chapter 16 said...

zarmisha : haha. best la sgt. ada org komplain

chapter 16 said...

teyhah : uishhh, dak ehhh. haha

chapter 16 said...

farhananey : copy laaa. hehe. tak ketaq mana pon. sembang muhung jaaa

Zar'misha Z'rya said...

haha.pandai reka.hat ni yg suka baca belog dia :)

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P