Wednesday, 2 February 2011

kecewa, tak apa. aku pasrah


Aku kecewa ke tahap qeyau.

hang buat aku tak lalu makan (tang tidoq tetap boleh lena sebab aku suka tidoq).

hang buat aku bebai tak tentu pasai.

Hang bagi aku hilang semangat.

Hang buat aku tak leh senyum lagi.

rasa macam nak buang semua gambaq2 hang, tapi sayang.

Selama ini hang sebahagian dari teman hidup aku, hang sedaq dakk?

Selalunya hang duk teman aku ke mana saja aku pergi.

Mungkinkah kita akan berpisah?

Adakah hang akan bahagia sekiranya kita berpisah?

Sesungguhnya aku tak rela.

Aku mintak maaf banyak2 sebab selalu buli hang.

Aku minta maaf banyak2 sebab paksa hang walaupun hang tak bersedia.

Sebab hanglah aku berubah.

Hang buat aku kenai diri aku.

Masih ramai di luaq sana ingin memiliki sesuatu yang ada pada hang.

Aku bertuah sebab ada hang.

Tolonglah jangan pergi.

Jangan tinggalkan aku sebab payah dah nak dapat pengganti macam hang.

Mama tentu akan marah sebab aku tidak menghargai hang sebab tu la hang merajuk.

Sehinggalah suatu malam………………..

Aku : mama, nampaknya dah tak boleh buat apa2 dah.

Mama : mai sini, buka semuanya, piece by piece
Cuci semua habuk2 then pasang balik

Aku pun buka, then cuci, buang semua habuk2.

Aku : a’aa la, oke dah la mama. Gambaq elok dah.

Wei, hampa ingat aku dok pasrah kat sapa? Dak cekk, aku duk sedih sebab camera aku problem sikit lani. Adoii. Sakit hati bhaiii. Eh eh tekan nuffnang sat

8 comments:

Atiqah Rozali said...

la ingatkan pasaipa td haha,btw syifa comel laa pic tu :D

HaNa HoNeY said...

haha,...
ingat en ape la tdi
camera upenyer

Zar'misha Z'rya said...

nice :)

Shahirah Zainol said...

kamera oke dak g

chapter 16 said...

atiqah : muehehhhehe. thank you <3

chapter 16 said...

hana honey : saja buat terok

chapter 16 said...

zarmisha : thank you :)

chapter 16 said...

kak sheraa : tak brapa oke lagi. geram yawwww. dah la yg instax pon rosak jugak. ganaih sungguh km ni :(

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P