Sunday, 3 January 2010

mereka back to school tapi saya pulang ke sekolah

jangan tanya kenapa setiap entry aku buh gambaq. saja ja sebab nak tunjuk perubahan muka pada setiap masa. hahahahahahaha pulunnnnnnnnnn !


Assalamualaikum, jawab la. Untuk kebaikkan hampa semua gak kan? kenapa tajuk entry macam cilakoi? sebab aku pon terpeleot

Sekolah? Ramai pakat tanya dekat aku “eh syifa, hang pindah sekolah ka?” ramai la sangat. Why Tanya? Takot aku pi sekolah hampa a? haha dak aih. Syifa tak pindah sekolah pon. Serius beb ! aku mana pindah sekolah pon

Sebenaqnya alkisah yang orang leh tau aku pindah sekolah tu bermula dari aku bohong nina la. Eshh, tapi ayat bohong tu mcm kureng sikit la. Senang cita, bermula sejak aku nak pekena kawan2 aku. saja ja nak buat macam tu. hehe lepastu pulak syed gatai pi tanya dekat facebook. Apa lagi ! tergempaq a cik mot nak pindah sekolah. Ceyyy, buat macam cik mot terkenai haha. Lepastu mula pakat tanya aku betoi ka dak. Aku pon takkan kata dak, oih mana boleh ! pecah rahsia la kalau aku kata dak, so aku mengaku kering ja. heee. Kak sall pon sampai tertipu. Semalam sebelum tidoq dia pesan berkandaq kat aku. haha. Sebenaqnya aku ada tujuan len. Nak tengok depa sayang aku ka dak. Rupa2nya sayang jugak noh kawan2 aku dekat aku. teruja ni, air mata jatuh dup dup dup

Bayangkan aku pekena kawan2 aku dari awai cuti dah la tu boleh buat kering ja sampai bukak sekolah hari ni. Nina asyik call aku tanya memang keputusan aku muktamad la apa la bla2. cara dia cakap memang dia macam kecewa gila sebab dia tadak partner dalam kelas. Pastu hari ni 3.01.2010 hari pertama persekolahan. Aku bangun awai gila. Konon excited la haha lepastu mandi, sembahyang, makan apa semua pi sekolah. Langit dok gelap lagi beb aku dah sampai sekolah. Pak guard qenyeh ja tengok muka aku. lepastu jalan2 pusing dekat depan sekolah tersempak dengan nina. Nina apa lagi perasan dia, qimbok aku pon dia mau waktu tu pastu dia dok beletiaq sambil jalan “eeeeee, bencinya. Eeeeee, bencinya”. Lepastu kami dua jalan cari tempat duduk dan tersempak dengan azah dan pikah pulak. Depa dua mai kat aku pastu kata “mana sekolah convent hang? Haha”. Pakat lawan geram la kat aku tapi masa tu syed tak jumpak gi. Kalau jumpak memang sah sekali lagi kot aku nak kena qimbok.

Dah cerah sikit langit kami semua kena berkumpui di dewan terbuka. Haaaa ! memang terbuka sungguh haha. Masa dok dalam tu tak tahan bau ketiak orang. Haishhh macam nak pengsan ja. pastu dengaq la cikgu beletiaq, pengetua pot pet.

Dan bila abih cikgu beletiaq pot pet apa semua tu kami ni form 3 kena pi depan untuk tentukan kelas masing2. Masa nak kedepan tu cikgu amin tersebut nama aku dekat mic “syifaa, mai depan”. Syed pon kalih belah aku pastu dia jerit “woiiii, tipu aku”. haha sori noh. Aku dah mula cuak la dup dap dup dap sebab takot turun kelas. Memang macam nak kena jantung dah masa tu. cikgu mula baca dari kelas last. Kelas last dengan second last tak la cuak sangat lepastu cikgu umum kelas untuk 3t2 iaitu kelas second. Aku ni sambil dengaq sambil dok berdoa jangan bagi turun kelas. Aku masa tu serupa orang hilang anak.tak tahwan gilaaaaa. Aku tetap dengan degupan jantung dup dap dup dap dan semakin rancak sehingga mengalahkan lagu hip hop. Lepas cikgu abih baca nama2 untuk kelas 3t2 aku teruih mengeloh macam orang dok senak2 pastu berak. Bunyi tu panjang kot “hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, mujoq” tapi serius masa aku mengeloh, aku tak perasan langsung, automatic kot haha. And yeyeyyyyyy lega dapat kelas depan. Sekali dengan semua kawan2 aku pulak tu. weweitt ni yang syok nih. Syed pon sekali.

Masok kelas berebut meja dengan budak cina macam vodo. Tapi at least aku dapat tempat betoi2 depan whiteboard. Aku duduk dengan nina. Azah dengan pikah pulak duduk belakang kami heeee. Amin2. pastu cikgu kelas masok dan dia ajaq kami semua bahasa BM. FYI OUR NEW BM TEACHER IS SO HILARIOUS !!!!!! so cool. Best beb.

Nak cita apa lagi? Oh yeahh malas laa. Entry ni cukup panjang dak? Hahaha sori. Memang sekarang aku sungguh rajin. Okeeee, mari kita mara kehadapan kepada story lagi 1

Semua orang yang kenai aku tau habit aku geqet aku. perangaii buruk aku no 1. memang rajin sungguh geqet kuku. Cuti sekolah aku buat azam nak taruh kuku dan aku berjaya. Aku macam bangga kot sebab tak penah2 kuku jadi lawa. Ya laaa, first time kuku panjang seumoq hidup. Jangan salahkan aku, salahkan gigi sebab dia yang meqela nak exercise. Tapi sekarang kuku dah pendek sebab kena potong kes sekolah dah bukak. Mana kecewa pon. Macam nak qeyau oo. Hahah overnya aku.

jangan tanya kenapa tangan aku hitam. tu semua angkara flash taguna tu. ehh, pi mai pon aku hitam an? mai mana pulak tangan nak putih. hahaha

ni ponnnnn ! waaaa. nak tengok lebih besaq tekan tang gambaq. pelek kan tangan aku?
Oke ! ada lagi? Haaa, ada lagi. Sat2

Ni haa, nak tolong promote blog deduaorang. Harap maaf ya bukan seseorang tapi deduaorang. Nak promote blog oden. Dia laaa. Malam apa tah ym dengan dia, dia dok melawak kes promote blog. hahaha dak eh dak eh. Dia melawak ja tu. tapi biaq laa. aku jenih luruih bendoi. Nak promote gak blog oden !

http://ohbluesands.blogspot.com/

tu blog dia. blog yang paling gempak bagi aku. memang lawak gila la blog dia. blog dia tak payah dok buat dosa bila baca. Oden ni best ooo. Dia lawak, kekadang kepoyowan sikit. Sapa tak baca blog dia rugi !!!!!! Oden ni sebenaqnya uncle aku hahah dak2 joke2. satg dia qeyau mampoih. Dia dapat plkn. Nanti dia balik plkn, badan dia jadi berketui2 taktau la hampa2. dia laki selena Gomez beb. oden ! oke dak kami tulis pasai ni? Thumbs down ka up? Aw aw. Dan yang kedua……..

memenangi blog si abang miqun iaitu http://ameerulpunya.blogspot.com/

cool dak cool dak? Dia ni nsem oii. Sapa nak galak2 pi la ngorat dengan menfollow blog dia. kata “ni kawan cipak, saya nak kawan dengan awak. Cipak paksa saya ngorat awak”. woihh. Berani hampa nak ngorat dia ! dia pakwe aku nah. Cehhh, keciwi gila aku nak ngaku pakwe sendiri. Pastu dia sapa? Oh okeyy, dia jantan. Dakkkk, dia bukan jantan tapi anak teruna pemalu yang sedang taquh janggut. eshh kojam sangat kot. Oke lah dia ni sepupu aku. sepupu lelaki yang terbaik. Anak emak pandai masak nasi kata untie aku dekat dia. apa lagi! Pi la jenguk2 blog dia. dia dok keciwi lagi dengan blogger. Dah la first time kerja buat terok boleh haha. Wekkk !

And and the last one !

tataaaaa, nak pi baca buku. Ceceiii (mohong pa). Yaka baca buku? Ka pi tdoq? Haha. Ily cup cup.

14 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

rindunye nak ke sekolah semula
:)

nqddnnrzm. said...

belog oden tu xbest pun! ee!

naz said...

header sama nampak? haha. u lagi cantik lar kan.

awat tangan hang macam akon jer? hahaha.

selamat ke sekolah:)

PaanGiant said...

awat tgn ang itam. yuckss

aifaa said...

gatai idong baca. *resdung

miss.fyra ruslan said...

hye,dear.

nice blog,huh?
btw,exchange link,jum!

http://yoshik0arieffy.blogspot.com

keep on writing in kedah's dialect.
^__^

chapter 15 said...

anisa : ambik la pra u balik heee

chapter 15 said...

oden : tipu menipu ampa ni

chapter 15 said...

naz ; hearder sama? ayokkk. taktau. jum lawan tumbuk. hee

tngn akon la sebab ceq adik akon.

chapter 15 said...
This comment has been removed by the author.
chapter 15 said...

aifaa : cehhh, meqapu aih

chapter 15 said...

miss fyra : ouh okee, tq for stnd by.

chapter 15 said...

paan : amboihhh. nak beza tngn aku ngn tngn hang. hang putih salju, aku hitam mcm ayaq acaq.

✿ wanr0hayaty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

berbelit lidoh duk bce loghat kedah ni,,
welcome bck 2 school
gud luck 4 this year ok
pmr kot,,

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P