Tuesday, 9 March 2010

to my abang2 and kakak2


Don’t ketaq2 and I wish GOOD LUCK to my pait, kak sall, oden, kak firah, my ex senior bla bla bla & semua rakan2 di sekolah, ms, facebook, blog yang menduduki SPM tahun lepas. Semoga anda semua mendapat kejayaan dengan cemerlang

DUP DAP DUP DAP kencangnya degupan jantungmu
Lagi dekat lagi kuat takut tak sama macam nampak hantu
Hanya Allah saja yang maha tahu ketika itu
Semuanya tersurat sebelum ada dalam perut ibu
Hari khamis bakal penentu
Melompat, terjerit, gelak tawa, nangis semau2
Ada belaka di detik2 tu
Walaupun persediaan dibuat terdahulu
Solat2 sunat dan doa2 tak henti kalu
Qoda dan qodar jangan lupa hat tu
Yang penting mesti redha releks2 dulu
Keputusan tetap keputusan, jangan tak mai pada hari tu
sebab aku tumpang menyebuk ingin jugak nak tahu

Bagi yang berjaya tahniah diucapkan
Kejarlah cita2 untuk masa hadapan
Start from that day sebuk buat persiapan
Universiti manakah menjadi pilihan
Mak bapak korbankan duit simpanan
Demi anak setinggi2nya harapan
Apa saja sanggup berkorban.

bagi yang ciput2 janganlah putus asa
usaha2 dah, suratan takdir berserahlah padaNya
tak guna nangis sampai bengkak mata
yang lepas pejamkan mata tapi bukalah minda for your own future
selagi sehat berkhudrat selagi itulah ada masa
berusaha mengejar impian ikut kemahuan dan rasa
kemahiran lain tersedia menunggu jua
ada juga bercita2 dah nak bekerja
lepaih tu ambik PJJ kejarlah cita2
buat dua benda dalam satu masa
pandai bahagi masa cemerlang juga akhirnya

ms, blogs, facebook akan sunyi bila masanya tiba
lepaih ni di U hampa on lah guna computer riba
pandainya aku dok ajaq hampa
ada masa, jengok2lah aku bagi nasihat yang berguna
kot2 aku boleh ikut jadi macam hampa jua
Tolong bagi tip supaya lekat di kepala
PMR bakal tiba dok tunggu masa
Hat ni dok ketaq bukan lama dah nak peksa
Nasihat orang aku sendiri dok on komputer
Tolonglah doakan aku semoga berjaya
AKU MASIH BUDAK SEKOLAH HAMPA DAH CUKUP TUA, HAHAHA
(lepaih ni hampa dapat kerja, then kawin jangan lupa jemput aku sama)

3 comments:

salsabila hani said...

thanks syifa :D
tu dia,pandai bsyair dah la nie.haha.

nqddnnrzm. said...

jom kawin dua lah cipak, senang sikit. xpayah jemput2

pp said...

wahhhhhhh!
makin pndai nih
puh thanx cipa.

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P