Wednesday, 14 October 2009

rojak-rojak cuti PMR

assalamualaikum, puan empunya belog ni nak cerita masa musim cuti pmr dia. oh yeahh ! bukan dia pmr tapi dapat cuti free dari sekolah sempena peperiksaan panah memanah. yaka? dak2. peperiksaan penilaian menengah rendah. cuti dari hari rabu bersamaan 7 oct sampai ahad 11 oct. bahagia kot bila dapat cuti. okeee. mulalah cerita cik syipak

rabu 7 oct

pergi alor setar. beli barang dapur. cik zah (untie) belanja kfc. bangga la sat. lama kot tak makan ayam. kemaruk gila. ngeeeeeeeeeeee. pastu dok melapuk rumah tokwan sepanjang hari. hari tu tak la bopa bnyak sangat aktiviti. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


khamis 8 oct

tapi khamis lagi best. mula2 tu bangun sembahyang subuh ingat nak sambung tidoq tapi mama tak bagi. dia suruh ikot dia pi mengunjung kematian. aku takmau ikot sebab tempat tu jauh. so aku buat keputusan nak pi rumah ilah. kol dia, pastu dia kata takpa. pi laa. best gila kot dok rumah dia. ngehh. ilah comei. dalam pukui bapa tu alin mai rumah dia. depa nak pi makan pizza dengan geng depa. aku muka tak malu pelawa diri sendiri nak join. ngeh2. gila ka ! takkan aku nak dok rumah ngan daim ja. dah la daim kecik g. mana reti gossip :D

petang tu kami pi pizza nek kapal terbang :O percaya ka? dak aih. pi nek geqek. tau ka geqek tu apa? kalau taktau ask me later yaw. punya la best. aku kebaih geqek ilah. buat macam geqek sendiri. tadak pasai ilah kena sakit buntut sebab dok atas plantaq geqek alin. hahaha. bu ilah buuu. tau plantaq? kalau taktau ask me later yow ! kesian hampa semua kena buli dengan aku. lupa nak habaq. kami pi 4 orang. aku, ilah, alin, dalili

sampai pizza servis dia macam taik. punya sakit hati. macam nak pi tuang ayaq atas kepala masing2. macam baloq liat. patot dak kami sampai nak dekat setengah jam dia pi layan couple len dulu. amboihhh. gedik sungguh la.


ILAH ! SOS BLACKPAPERS ANG SEDAP

jumaat 9 oct

hari tu mak aku ada hal tapi aku takmau ikot dan sekali lagi aku pi rumah ilah dengan ida. hari tu memang power gila wehhhhhhh. kami buat macam2. ida pulak tak sekolah. pia pon mai rumah ida. on sana on sini. dia dok geram kat pakwa dia. pastu lepas asar aku dengan ilah dan alin kayuh geqek buat skali lagi pi bendang kt tmn suria tiga. konon nak pi tengok itik tapi itik tak keluaq. mana SAKIT HATI pon. petang sikit kami balik terus ambik gambaq dengan pia kt halaman tepi rumah ida@ilah. mcm2 ragam sampai depa bawak kluaq karpet dengan tempat lompat (tatau nama).









masa nak balik tu pia ajak aku ikot dia pi jamuan raya office pak dia esok malam. dannnnnnnnnnnnnnnnnn

sabtu 10 oct

tengah hari dan petang masa aku habis dekat alor setar ja. teman untie beli barang. jumpa kembaq. nama kembaq kak syifa. mulut pon pot pet macam aku. dok mall lama sebab abg jat dok pilih baju.

here it come ! malam dah pun menjelma. aku bersiap2 pi rumah pia. pastu sembahyang maghrib kt rumah dia. dan bertolak pi airport. yuhuuu. best gilaaaa. chaiyok2. kami nek menara. tak la tinggi sangat. tapi teruja kot sebab menara tu tempat control tower airport. pastu makan, ambik gambaq sana sini sampai pukui berapa tah. lupa2 :D jumpa ti dengan aliah. serius depa baik.

keciwi beg baru






ahad 11 oct

hari tu best jugak. tapi masa pagi sampai ke nak petang dok rumah study ja. serius boring. sementara nak tunggu petang macam nak qeyau. tau dak sebab apa aku nak tunggu petang sangat2? sebab sebab sebab

aku dengan pia dah rancang nak pi tasek. dah petang pi ambik pia pastu pi tasek. best bebbb. ada mamat mana tah mengorat pia. comei, baby face. neahhh. dak2. muka familiar. yang sakit hati dia babai kt pia. aku dia buat tatau. mana JELES pon. grrrrr.
*some text missing*

nah gambaq !








okeeeee. tamat of the story. penat taip panjang2.

ketidak puas hati kepada two things:

  • dekat pizza. hari apa tah aku pi dengan mama. dapat pizza hangit. pastu mama komplen. dia ganti len. ingat ka yg dah ganti tu ok. tengok2 sama jugak. sakit hati gilaaaaaa.
  • dekat hang. hang tau hang sapa? ooo. hang tau. perangai hang memang terok macam paria. meluat gila aku dekat hang. bagi penampaq mau2 kot.
ucapan :

minggu cuti pmr banyak masa habis dengan ilah, ida, pia. serius sayang depa
I LOVE YOU
AIDA DALILAH AIDA FARWIZA SARFIA AMIRA

last sekali :
tadak pa dah aih. k babai

15 comments:

nqddnnrzm. said...

geqek tu padia? :P

chapter 14 said...

gatai tnyaaaa

Myraa said...

nur safia amira lahh
mana ada sarfia
org len dh tu
hahaha :DD
tq cipak , ily more

aidafada said...

haha.xpa,nt ang bli sos blackpepper.bwk mai umah aku.aku msak kt ang.ang bwk,leh msak byk2.:D.ilyt!

nizamsani said...

seronoknya dapat cuti panjang.

que said...

cuti ... mahu cuti...

sheera said...

amboi sakan dia,org pmr dia cuti sakan noh

Tikah said...

tudea
jalan sakan cik kak kta neh.

chapter 14 said...

myra : sori. heeeeeee

chapter 14 said...

aidafada : terima kasih sebab plawa. serius syok nnti. haha

chapter 14 said...

nizam : heee. semestinya laa

chapter 14 said...

sheera : haha. jeles la tu. wek ;P

chapter 14 said...

tikah : buuuuuuuuuuuuuuuuuu. ahahah

::NaS:: said...

zaman skolah n zaman cuti skolah sangat lah serunukkss...
nak balekkkk..

dobot said...

;)

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P