Friday, 6 January 2012

Mama Oh Mama


assalamualaikum.
 page 6 of 366. this is my 330 post and my first in year 2012 :D


so sayangs semua. as you guys know, k yang taktau tu mai aku nak bagitau. read this! this year aku SPM. es pe em em em em emmmmmm and aku taktau sama ada aku ready or not tapi kot mana pon kena ready gak. yeah i'm not excited for sitting the SPM but i'm just excited to be a senior ! wehhh pejam celik pejam celik dahhhhhh nak habis sekolah dah. it's time to think our future. dulu time PMR pikiaq nak result elok untuk dapat kelas yang aliran elok for future, now SPM? hmm dak tak ada pikiaq untuk kelas or aliran. kena pikiaq terus untuk future. Ya Allah, i'm not so strong. rasa macam tak percaya aku dah besaq (besaq la sangat) nevermind! please tampaq me! aku still tak percaya yang aku SPM tahun ni. dulu username blog ni chapter 13, tahun lepas chapter 16. now 17 ahaksssssss. 1+7 = 8 lucky number! orang cina cakap ong! haha

hell yeah, memandangkan aku dah nak besaq ehemm *angkat kolar baju* so aku kena ubah perangai aku yang macam budak2. alahhh jangan la kata aku mengada nak ubah tu ubah ni. semakin besaq semakin berubah la kan perangai masing2. TAPI dalam pemerhatian aku, still ada 2 orang ni la kan yang dok buat perangai macam ni.... ok mehhh kita terjahhhhhh.

selalunya mama yang dok terjah phone aku, kali ni aku pulak terjah phone dia. aku saja bukak mesej dia. saja gataiiiiiiiiiiiiii walaupun aku tau bukan ada apa lah sangat. selalunya mesej from celcom ja dok pesan suruh bayaq bill. haha tapi this time aku jumpak mama punya conversation dengan kak shimah dalam mesej dia. hahahahahahahahah seriously aku gelak gila baca mesej depa. FYI kak shimah tu sepupu aku tapi umoq dia lebih banyak tua dari aku. sepatutnya dia bukan tahap sepupu dengan aku tapi makcik tapi leklaaaa kak shimah pon dok buat perangai macam budak2 lagi.

so nak dak aku copy paste kat dalam blog aku cara mesej depa. sumpah mengada tahap taktau nak habaq. se-poyo aku dengan kawan2 aku pon tak se-poyo mama dengan kak shimah. sattttt hampa baca nah


mesej from mama to kak shima :-

"Tatkala aku bangun di pagi yang hening ini bagaikan nak nangis dan pelbagai penyesalan yang teramat sangat. geram dah bercampur baur dengan kesedihan melanda jiwa..............

(SUMPAH TIME NI AKU INGAT MAMA KECEWA SEBAB AKU SO DIA LUAH PERASAN DIA KAT KAK SHIMAH TENGOK2 BACA LAGI......)

..... pabila aku menjamah nasi gorengmu di pagi ini ternyata tidak cukup sebab semalam pi ambik sikit sangat.... syimahhh.. ada dak lagi nasi tuhhh... waaaaa...."

Ya Robbi sumpah aku gelak terok gilaaa. aku ingat ka kes apa rupa2nya kes tak cukup makan nasi goreng hahahahahahaahhaha ni kira kes adik kepada batu belah batu bertangkup laa ni. then tau dak kak shimah balas apa? keep reading...


"sungguh sedih jiwa ini tatkala membaca warkah darimu. kan sudah ku bilang ambik lah banyak pun tapi kenapa kau tak ambik banyak. pagi ini nasi goring (idk why kak shimah cakap goring. dia mengada ka typo ka apa taktau lah ahahah) tuuuuu masih banyak dan sedang menunggu di curah ke dalam tong sampah. hahahaha"

LOL THIS. dafakkkkkk betoi bagi aku gelak dua orang niiiii. kes nasi goreng ja pon boleh jadi macam cerita tentang dhia. meluat gilaaa baca hahaha. pastu harini tiba2 kak shimah mesej mama lagi, aku pon cukup excited nak baca mesej dia sebab aku tau dah dia mesti taip yang poyo2 gak. ok read her text..


"Di maghrib harini ku telah membuka helaian buku hutang ternyata kamu masih berhutang dengan ku.. oh sedih rasa hati kerana jumlahnya ohhhhhhh... tak sanggup untuk nyatakan disini,,,  ku harap kau terima lah dia dengan tenang... hutang mu masih ada lagi rm70"

then cuba bayang siap2 apa yang mama jawab. tobat lagi rasa nak buh penampaq. okkk baca!


"Hati berdebaq dup dap dup dap baca mesej mu... 
bibir dikebam menampakkan lubang hidungku... 
kenapa sekarang nak beritahu ?
esok baru nak bayaq duit kutu... 
penangan romantika luruh habis roma punya bulu, 
duit baju nanti dulu....."

tolongggggggggggg, aku rasa dua orang ni dah kena sampuk. hahahahah mana sey pon kan dok buat ayat terok dalam mesej. macam budak2 gila kot. hahahahha. mesej nak mintak hutang ja pon dia berbalas2 dengan pantun. pi dahhhh dua orang ni.


haishhh mama mama *gelang kepala*

8 comments:

twinkle twinkle said...

ahha funny betul ;D

Lily ♥ said...

lawak siot . huhu . be my follower please :DD

Hakimy Zamri said...

HAHAHA cannot go xD lawak..

singgah sini syifa http://pengawasbaik.blogspot.com

que said...

lame2 makin cacat budak ni.. eh.. helo cipa!

dobot said...

Haha. Thats the reason why she is a MOM. Because, she has the power on making her daughter to be happy :)

Nursyairah said...

haha gila cool :p

{@muiz} said...

rsa cm nk apply pantun pl dlm rutin nnti. haha.trbaik.

Eyra. said...

Haha mama syifa comel.


Goodluck SPM! :)

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P