Friday, 2 December 2011

I'm So Sad :(



assalamualaikum. ni terus terang aku habaq memang aku tak sabaq nak update pasal ni dekat blog. kita teruih ke cerita sebenaq la noh? no mukadimah anymore.

facebook? kenapa aku jarang dengan facebook? why aku lebih 24 hours to twitter? whyyy? semua perasan dak twitterians tak busy body, tak suka cari pasal macam facebookrians. habeh hebat depa suka perli memerli ja but sapa makan cabai dia terasa la kan? dekat facebook macam2 benda kena cover. nak buat apa2 kena pikiaq public. nanti orang mengata alahai sakitnya mata membaca dengan mendengar. ok terjadi jugak mukadimah.

aku taktau nak mula cerita macam mana. aku cuma nak luah perasaan ja. mula2 tu aku ingat nak buat2 taktau and nak explain dekat status facebook ja, takmau la sampai kecoh2 dekat blog tapi tak puas. nak kena luah jugak dekat blog. aku rasa down sangat2 sekarang ni. rasa macam geram dekat orang sampai diri aku yang sakit. tak sapa suruh kan? hmm k memang sedih gila sekarang. u know what, people keep talking behind my back. apa salah aku? aku tak kenai hampa. hampa pon tak kenai sapa diri aku tapi heran macam mana hampa boleh bawak mulut cerita pasal aku? hmm k aku tau semua tu tak ada jawapan. 

i know facebookrians dah banyak cop aku belagak, sombong. Sayang, awak tak kenal saya. senang2 ja kan awak jatuh hukum atas diri saya. saya sombong ka? really? are you sure 100%? if i not replying your im memang i kena pegang tittle sombong? awak pernah tanya apa masalah saya? jawab!

so aku nak cerita apa masalah aku yang kadang2 aku tak reply IM hampa. benda ni aku dah explain dekat status tapi dekat blog aku rasa lagi puas sebab boleh explain lagi banyak. dear sayang, aku sekarang kerap online guna phone ja. aku just pakai phone xperia. tak canggih pon. tak laju macam iphone and blackberry. wifi kalau bar dia full macam mana sekali pon tetap lambat. kalau aku balas im chat dekat sorang terus phone aku jadi "hang". kalau aku online guna phone automatik im chat pon on kan? so kadang2 time tulah yang ramai pon nak tegoq. memang aku cakap aku tak boleh reply your im. sorry sangat2 tapi tolonglah paham. jangan la senang2 ja nak jatuh hukum dekat aku. sedih tau dak :'( 

one more, kalau im aku please be nice boleh tak? jangan la im terus mintak number. i don't give my number to stranger. takkan sebab tu pon nak hantar dekat wall aku cakap aku sombong? orang lain yang selama ni tak pernah tegur aku tapi tak anggap aku sombong mesti pikir lain kan? best kan dapat malukan aku dekat public? then ada certain people like this "hye syifa" me pon balas la "yess hye" then dia balas aku balas last2 dia balas "hahahahah" ja. then aku taktau nak reply apa so aku stop conversation tu. lepastu dia cakap aku sombong hmm k :(

cakap aku sombong sebab tak approve dia. Ya Allah saya tak mintak orang add saya. awak stranger. guna pon gambar katun, check info semua yang merapu2 awak tulis. gambar awak 1 pon tak ada. nama awak pelik2 dekat facebook. saya nak approve pon tak berani. lepastu maki saya dekat mesej kata saya sombong lah apa lah. hmmm ! terus terang aku cakap before aku approve orang aku mesti stalk dia dulu. dulu maybe aku pakat conform ja sebab kemaruk nak friend dalam fb. now rasa macam nak delete semua yang aku tak kenai dalam fb. kalau boleh nak simpan kawan yang betoi2 kenai ja. tapi aku taktau sapa kawan aku and sapa lawan aku dalam banyak2 friends list tu. kalau aku terdelete orang yang selama ni sokong aku dari belakang tanpa aku tau tak ka naya orang tu? aku pulak dianggap kejam. hmm

aku tak boleh terima orang cakap aku sombong. orang cakap aku huduh tak apa lagi. demi Allah aku selalu menyesai sebab terlalu baik dengan orang, terlalu terlebih friendly dengan orang tengok2 orang tak ikhlas dengan aku. sedih sangat! paling aku sedih kalau ada ja orang cakap aku sombong mesti ramai like comment tu. setengah yang like tu kalau aku check balik tak pernah pon dia IM, PM or post kat wall aku. habis tu macam mana pulak dia boleh like orang cakap aku sombong. kalau like dianggap setuju la kan? hmm k fine lantak hang lah.

then ada orang cakap aku ni tak reti tutup aurat betul2, pakai ja tudung tapi baju ketat. pakai baju ana muslim tapi saiz kecik, tudung tetap silang kanan kiri ja, tak tutup dada. pakai tudung tapi dok shoot dengan laki sana sini. hmm aku sedaq aku salah. aku as wanita bertudung patut jaga aurat dengan tingkah laku aku betui2. aku manusia biasa. aku tak suruh hampa pandang aku ni manusia tak pernah buat salah. semua pernah buat salah. nak tegur aku still lagi boleh tegur cara melawak, elok2 tapi jangan terus perli dengan kutuk aku. apa yang aku dapat kalau tegur aku cara macam tu? buat aku lagi benci hampa lagi ada la. pernah sekali tu ada perempuan tag gambar aku pakai baju ana solehah dekat bahagian tetek. dia cakap "ni apa ni? solehah apa?!?" aku sabaq ja. padahal aku malu.

so people, tolong jangan judge aku sesuka hati. aku manusia yang selalu buat salah tapi aku tengah cuba elak nak buat salah. jangan lah mengata aku. kadang2 orang cakap pasal aku yang aku sendiri pon taktau. contoh orang dok cakap aku dok gaduh dengan keluarga kandung aku. aku benci kak aku. Ya Allah sapa cakap? aku sendiri tak rasa aku benci kak aku kenapa orang lain pulak tau?

aku bukan mintak simpati dari orang tapi at least aku nak orang tau. tak lah orang pikiaq pelik pasai aku. alhamdulillah buat setakat sekarang twitter aku tak ada kes terok2. semua benda yang kita buat ada risiko. dekat facebook kalau ada acc lebih dari 1 jadi masalah bagi orang tambahlah fanpage sendiri. update status panjang2 bajet retisss. haishh macam2 jenih orang. 

assalamualaikum

11 comments:

Nurul Azima binti Jasmin said...

Sabaq noohh Syifa. Hidup dunia ni tak panjang untuk orang benci kita, akhirat lagii panjang. Biar org benci kita kat dunia, jgn akhirat. By the meantime, sabaq ja kita boley. Jangan risau, balasan Allah dekat akhirat tengah tunggu setiap perbutan depa tuu :) Chill okey!

afifah said...

cipak,sabar:)
kami x penah pun tgur hmpa tpi kmi ska baca blog hampa.best! <3

Khun Ieka said...

pasal Twitter tu,aku stuju ngan ank..kat twitter org xbusy body sngt..and psal tudung tuh,sabaq je laa..xsmua org perfect..sapa yg duk buat fitnah kat hang 2,nanti dia akn trima blasan dia jugak..just be strong girl..ignore them :)hang still kwn aku ^^

Adyb said...

aatudia, sabaq syifa. manusia -.- hat tkpakai tudung depa tkmau hingaq, masalah sungguh. depa jealous tu dkt syifa. ignore ja

Farah Ainaa said...

kak syifa, sabar yea. :')
ainaa tak pernah kata kat kak pun kan? ainaa puji kak lagi ada laa. klau ainaa kata kak sombong, soryy taw. hurm. pasai numbe hp, ainaa trasa sad. hehe. btw sabar bebnyak taw. ramai lagi yg shuka and sayang kat kak syifa.. caya laa <3

onie said...

onie tau... syifa dak sombong, yela... memang letih kot nak jaga hati setiap facebookrians...lagi-lagi fesbuk sekarang macam gelong kan, alaa..biaq p la depa nak habaq pa pon, kawan-kawan yang ada dengan syifa still ada kan, just go on dengan depa, yang membenci kita tula sebenaqnya yang paling sayang kat kita... ignore them :)

Syuha Basri said...

sabar ja. neh semua dugaan utk u dear. bykkan berdoa. insyaAllah. Allah akn makbulkan doa hambanya yg teraniaya. keep on. jgn patah, lemah semangat. ramai lagi kwn2 yang ada utk support u syifa. pedulikan dpa. life must go on. apa yg penting, teruskan hdup cam besa. smile always. ramai yg sygkan syifa. :)

NadyaBubble said...

sabar eyh cipa. mulot org kite tak boleh nk tutop. kite semua manusia biasa. dorang nak ngutok biar je, dorang yg dpt dosa kan. cipa sabar naa :)

Fazilah Yayang said...

Sabar. Haters memang camtu. Suka nk cari kesalahan kita. Hope syifa bersabar ya :)

ungu violet said...

sabar ja la..manusia memang tak pernah puas mencari kesilapan orang..
sy tau kak syifa boleh tabah hadapi semua tu..sy sentiasa menyokong kak syifa walaupon saya tak pernah tegur kak syifa :)

chapter 16 said...

Terima Kasih Semua. terharu sangat2 ni :') heheh semoga ALLAH balas budi baik hampa semua. love yaaa xx <3

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P