Sunday, 2 October 2011

Kem Kokurikulum Tasik Beris



Assalamualaikum, ya Allah ya ampun ya Robbi. lamanya aku tak update blog. bukan setakat tak update siap dengan tak jenguk langsung pon. blog ni ibarat habis madu, sepah dibuang. dulu sebelum ada twitter bukan main rajin lagi update blog. sekarang ni haishhh lamanyaaa. berapa bulan dah ni. berapa berapa? nak kena ketuk ketampi dah macam ni. lama tak menaip then bila nak mula menaip terus mai idea kan dah taktau nak cerita yang mana satu. idea mai belungguk ni. nak mula dari raya, lepastu aktiviti harian lepastu sambutan merdeka raya dekat sekolah. aihhh tobat kalau cerita semua ni tak celuih screen paaa, panjang sangat. teruih terang rasa menyesal time mood raya haritu tak update blog, dok tangguh2 last2 tak update jugak. sekarang kalau nak cerita tobat tak syok dah kan sebab cerita gila basi siap berkulat campoq tumbuh habis spora2. haishhh dah la raya aku tahun ni rasa awesome gila. gempak, kalau nak cerita kat blog maunya syok. eshh menyesai tak cerita.

untuk pengetahuan semua ya, life Syifa Majid sangat bermakna buat masa sekarang. tiap2 hari saya ada job. tiap2 hari producer tawar saya kerja. saya punya peminat kian bertambah, duit dalam bank saya kian meningkat dan ramai cintakan saya. boyfriend saya iaitu johanny depa dah janji nak langsungkan pernikahan kami dekat tepi tasik ala2 white garden. IF UE DUN LIKE ME PUHLIS BAKOF.
hahahhahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhaha jadi sangat dah aku buat ayat artis. euww nak muntah aku bila baca balik.

alang2 dah nak update, aku nak selit sikit pasai kak sheera yang dah berangkat ke mesir minggu lepas. kak sheera sambung belajaq buat doc dentist. oih hebatnyaaaaa, oih aweshomenyeeeee. eh sapa kak sheera? ala aku dah penah buat entry keluaq dengan dia. weiii nak kata macam mana haaa. aku baru mula nak rapat dengan dia tengok2 dia dah nak pi mesir. waklu le gua tengah menitis ayaq mata ni huu sobs. serius kak sheera ni lembut gila, lembut taktau nak habaq, lembut dari mashmellow, lembut dari fondant cupcake. lembut sungguh2. khamis lepas dia mai rumah aku, kebetulan dia mai so aku ajak la teah mai sekali. waaa i miss teah sangat2 time tu. bila jumpak, dok mengusik dia. syok wooo. sumpah tak tipu teah koi segak nak mati ! ok aku mati. apa2 pun goodluck kak sheera. semoga success selalu. take care kat tempat orang. balik nanti boleh buat rawatan gigi free kat syifa hehe. me gonna miss you so much kak sheera. wuhuu nak nangis :'(


oyeahhh sekarang masa yang aku nak cerita sangat2 dah ni. minta maaf siap2 sebab entry ni maybe panjang sangat2. kalau tak larat baca, boleh sambung esok pulak baca. aku dah janji dah kot mana pon tetap nak tulis dalam blog sebab takmau lupa pasai kenangan manis kat kem yang aku pi baru2 ni. kem ni terlalu syok kot yang pernah aku pi. terlalu sangat2 ok. FYI hari rabu, khamis and jumaat baru2 ni aku pi kem kokurikulum kat tasik beris. serius awai2 tu aku taktau tempat dia kat mana. bagi nama kat cikgu kata nak pi pon last2 minit. bayaq duit pon last2 minit. macam nak pi hari khamis, hari rabu tu baru nak bagi nama. wuhuuu nasib cikgu terima. mula2 cikgu tolak dah pastu tak jadi sebab aku bayaq awai. fuhhh nasib. perjalanan nak pi kat tasik beris ni ambik masa dalam sejam setengah macam tu la. serius mula2 aku ingat ka dalam setengah jam ja tengok2 mak aih kena tambah lagi sejam. tasik beris ni tak silap aku empangan kot. dulu kat situ perkampungan orang tapi dah tenggelam sebab nak buat empangan la. so kalau kira berenang dalam tasik tu, kira kita tengah berdiri atas bumbung rumah orang lee. aweshome kan? haaaaa ni lagi aweshomeeee, kami tidoq dalam reban ayam ooo. hahaha reban ayam yang cool gila. pelajar perempuan tidoq dalam reban ayam ramai2, geng laki boleh pi sorang satu. tak aci gila depa. tapi reban ayam depa tak berapa cool sangat. 

1st day :
bertolak dari sekolah lepastu singgah breakfast dekat gurun. anis bawak bihun, nasib anis bawak. boleh sharing2 sikit kan. lepas makan naik balik dalam bus nak pi tasik tu la. aku ni asyik dok tanya ja bila nak sampai sebab rasa macam kebaih bontot sangat2 dok lama dalam bus. bila sampai tu me was like neahhh syok gila sebab view tempat dia macam aweshome gila! keliling dengan bukit. tasik dia depan rumah kami nak tidoq ja. keliling tu ada pondok2. aweshome awesome. nanti aku upload gambaq. 

lepastu cikgu shukri ada buat latihan asas kawad kaki sikit2. peluh gila dengan pakai baju pj dok kawad. habis tu kami pi cup tempat nak tidoq kat mana then semua pakat mandi sebab masing2 berpeluh. time mandi tu la yang lawak, pakat lawan berkemban kain batik. hahah paham2 la kain batik macam mana kan, kira nak terlondeh ja. sat nampak yang anis, sat nampak yang orang tu orang ni. haha tobat lawak. bila terlondeh sikit ja 1 bilik ayaq menjerit. haaa fyi bilik ayaq kami jenih kena mandi ramai2 tau dak sebab dia ada kolah. 
lepas mandi apa semua kami ada pertandingan kawad kaki. time tu taktau nak habaq macam mana la. masing2 berselerak. baguih la dengan ketua kami pon, dok kira bagi arahan silap ja. hahah masing2 koi pening. 

lepas habis kawad, kami ada pertandingan memancing, aku tak memancing pon. dok tengok orang ja. yang bawak joran sendiri best laa. yang tak bawak joran tapi nak memancing jugak terpaksa cari batang kayu sendiri. din dengan ayong semangat gila dok mancing padahal tak dapat ikan pon. time memancing tu syok gila dok kacau orang tau dak. pastu dok buat loving picture dengan ayong. konon2 tengah dok memancing macam dalam movie la. hahha lawak gila. yang ayong pon gagah dok ikut apa yang aku suruh buat. 
 time dok mancing dengan din tiba2 aku boleh pikiaq kata tu kawasan paya bakau ;-


me : weii ni la paya bakau
din : hang tau mana paya bakau?
me : hang nampak dak pokok dok ceracak2. macam cerita legenda budak setan. haa sebab tu la hutan paya bakau
din : esh dak kot

pastu kami dok gaduh2 last2 cikgu norma menyampuk

"weiii, mana ada paya bakau dekat bukit la" 

hahahahahahhahaha silap besaq la aku dok bertengkaq benda yang aku tak sure depan cikgu geografi. hahaha
 nah gambaq


time dalam bus. hehe suka la gambaq ni


pun boleh


ini ialah li


time ni dok kecek nak naik kokkong anis



lepastu terjatuh. mula2 tu anis dok gelak2 lepastu dia tengok seluaq dia koyak, dia macam nak nangis dah sikit. then bila selak seluaq dia tengok luka teruih sampai masuk batu last2 nangis teruih. hahaha time ni aku macam serba salah tapi dok tahan nak tergelak pon ada.


depa dua direct pakai baju sama



ahhahaha cetengok ameylia. tobat lawak





me with ameylia :D







hahahahhaha sumpah di lawak. tengok la joran dia. tak sangga besaq ahahah. besaq gila kot. dah la berat. kami semua pakat lawan gelak kat dia

candid




ni reban ayam yang lelaki duduk


ni reban ayam yang perempuan duduk


depa geng kuning


din direct buat muka nak marah orang




hahahah tengok azim



cantik kan tempat dia


ini felideon. dia orang iban. dia diantara junior saya yang kerap kena buli masa dekat kem





then malam tu ada BBQ. awesome gilaa kan? sementara dok tunggu depa bakaq2 aku, ain, anis, ameylia, din, ayong, fahmi dengan li main game true or false. tau dak game ni macam mana? kami men pulaih fone, kalau kena dekat orang tu dia kena buat pilihan sama ada nak jawab soalan ka buat cabaran. ada yang buat cabaran. ada yang bercakap benar. din pilih nak cakap benar pastu li tanya "hang pernah korek buntut pastu cium dak" then dia jawab "pernah kot" hahahahahaha terok gila dok kuri kuri cium. yang cabaran fahmi pulak kena buat jalan robot sambil cakap kuat2 aku gila aku gila. li kena lari pusing pokok sampai 10 kali dengan pi berdiri atas pondok pastu buat rock. ayong kena pi tonggek pungkoq depan budak perempuan pastu cakap "hi nama saya ayong". hahah bonggok gila gila. aku pulak? aku kena pi tepi tasik lepastu jerit AKU BUAIHHHHH. pastu kena pi duduk atas pondok macam burung hantu then kena nyanyi. tobat tak larat nak gelak time nyanyi. malu gilaaa pon ada. 



then masuk tidoq dalam pukui 11.30 macam tu. aku ni kira macam letak2 kepala teruih tertidoq. tidoq sambil peluk ameylia. aihh syok woo. haha lepastu dalam pukui 1 macam tu tiba2 dengaq cikgu shukri gerak suruh bangun. haishh waaa mau tidoq ni weyy, waa penat. aku pon keluaq la dengan keadaan mamun pakai legging polka dot haha macam lawak gila. pastu bila semua berkumpul baru cikgu habaq yang ada lagi aktiviti burung hantu. tau game burung hantu tu apa? gila hapaa kami kena jalan sorang2 naik bukit. keliling tu nak kata hutan pon tak hutan. tapi memang semak dengan pokok2 la. aku dengaq kata nak kena jalan sorang dan2 nak qeyau. takot kot wei. eshh last2 cikgu sohaize bagi aku last sekali. gila hapaaa sambil jalan aku dok baca doa dalam hati pastu dengaq macam orang ligan. aku apa lagi sambil lari nak naik bukit sambil tu jerit "jangan laaaa". dok ulang ayat yang sama banyak kali. kira aku paling hingaq la. rupa2nya cikgu yang ligan. aceh meluat. bila sampai atas puncak cikgu suruh duk sorang2. yang aku ni time tu tak takut hantu pon. dok kira takut katak ja. last2 sampai tertidoq baru cikgu suruh turun. tu pon turun sorang2 jugak. tapi takpee, time tu aku dah jadi berani. hahaha. elok turun felideon dok ejek aku "jangan laaa, jangan laaa" ahahah meluat. depa pakat cerita ada budak perempuan yang baca ayat kursi deraih2. ada yang terkejut pi lari sampai atas jalan raya. last2 cikgu kena ligan dengan kereta. terok sungguh haahah.

bayangkan dari pukui 1 kami bangun pastu habis semua sampai pukui 4. mengantuk gila kot weyyyy. tidoq sat ja tau dak. i need my beauty sleep okkkk. fine memang mengada gila lah aku haha. esok tu bangun saja takmau mandi lagi sebab dah tau ada aktiviti lake crossing. dari nak basah lagi buat apa nak mandi awai2. so aku ingat nak mandi lepas lake crossing jala then mana la nak tau kan lepas lake crossing kami kena masuk dalam hutan cari batang buluh. weii tak sukanyaaaaa. dalam hutan banyak pacat. pakat duk kena pacat tapi alhamdulillah aku tak kena. tau dak jalan dalam hutan tu curam gila. aku ni kira berapa kali nak terpeleot. kira dok pegang bahu din ja. ameylia ain dengan anis apa semua laju mara ke depan dah. yang aku ni macam makcik tua lagi sakit pinggang sebab tu jalan slow.

dalam hutan tu kami kena cari batang buluh nak buat rakit sendiri. awesome dak? kami kena buat rakit sendiri kot weiii. my first experience kot. weii best gila. kalau tadak rakit dengan duyung sendiri tak boleh balik. kot mana kena buat jugak. baju yang aku pakai haritu memang kena tauk buang jala. memang kotoq sangat2. aku ni belemoih. hahaha. nyamok tu toksah habaq la. memang banyak sangat2. aku tak berani nak sintin lengan langsung sebab takut kena ketit dengan kena matahari. nanti burn naya laaa. duduk dalam hutan pon asyik dok cari bawah bayang pokok ja.

habis buat rakit tu kami mula mengayuh. ada 4 buah rakit. aku naik rakit sekali dengan cikgu norma dengan kerani sekolah. cikgu2 panggei dia abang din, so kira pelajar kena panggei pakcik din la kan. serius pakcik din macam hingaq gila atas rakit. dia paling semangat. paling kuat, paling buaih. hampa bayangkan tengah dok kayuh penat2 tiba2 keadaan jadi diam sat. kalih2 belakang tengok2 pakcik din siap dok terlentang tidoq lagi. hahaha lawak gila kot. dah la dia macam senyap ja kat kolah. bila dia jadi macam tu semua pakat tak boleh pi tengok perangai sebenaq dia yang kalot gila gila. jam mahai dia pon dia buat taktau ja. dah la dia takdak dayung, last2 dayung dengan tangan. semangat gilaa. haha. cikgu norma pon macam semangat dok kayuh. asyik dok jerit "kayuhhh, kayuhhhh". mula2 rakit kami dok num 3 lepastu rakit geng azim ligan potong kami. last2 kami semangat sampai jadi dok num 2. oke letiuwwwwww. jarak kami dengan geng juara tak tera mana pon. seciput jaaa.
habaq siap2 la. hari kedua gambaq memang tadak. ada kat cikgu rosnah ja. tu pon tak banyak. dok tunggu dia upload fb app aku pon dak lagi. kalau tunggu gambaq tu memang tak update dah la kot blog. so nanti kalau dah ada gambaq, aku upload lain k :)

(GAMBAQ DAH DAPAT!!!)



masa ni duk exercise bagi longgaq segala urat2




time ni dok lake crossing (click untuk besaq) me orang first bebbbb



cool kan? atas rakit aaa ni


kepondeiii


depan aku tu la pakcik din. aku over gila dok menjerit angkat tangan. cikgu norma kat depan tu comeii jaa


ni rakit2 kami, PLEASE CAKAP AWESOME


esok sampai kami ni teruih terkam bilik ayaq. pakat lawan mandi sebab miang gila2 kena bulu buluh. aihh besa laa. abang pelatih pon kata "bulu2 ni memang gatai sikit" ahhahahahahahahahahaha. meluat gila style selit biru2. time mandi tu paling tak boleh tahan. setakat first day boleh leee nak berkemban kain batik apa semua. mai second day kan, tambah2 badan pulak dok miang. kami ni geng perempuan tadak nak berkemban dah aih. masing2 dok pakai bikini ja. okeh sumpah aku loklaq. skip-skip-skip

then dari pukui 4 sampai pukui 7 ramai pakat tidoq. well tak kata la kan masing2 penat dari pukui 9 pagi kami dok dalam hutam sampai pukui 2. lepastu dok kayuh rakit dari pukui 2 lebih sampai pukui 4. memang lentok leee. tapi aku ja tak lentok. aku dengan geng budak form 2 dok sembang dekat pondok. felideon pon ada lepastu kami dok sembang2 tah macam mana leh termasuk topik sunat lepastu pakat dok tala dekat felideon kata dia tak sunat sebab dia kristian. haha yang dia pon punya pertahan kata dia sunat sampai pelawa suruh orang tengok dia punya. ngeng gilaaaa. eh mana la nak tau kata orang bukan islam pon sunat. aku ingat ka orang islam ja. hooo then aku dengan min budak form 2 jalan pi restoran beli tomyam. haha lapaq.


malam tu kira malam terakhir la kami bermalam kat situ. huuu sedihnya. cikgu buat pertandingan persembahan. buat la persembahan apa pon asalkan syok. group aku buat persembahan debate pasai kebaikan dengan keburukan phone. geng laki sokong keburukan, geng perempuan sokong kebaikan. haha tobat time tu tak larat nak kenyih sambil dok gaduh pasai phone. then group 4 punya persembahan pon syok gak. depa men berlakon2 pasai cikgu2 dengan anak murid dalam kelas. ameylia jadi cikgu samseng. kami tak larat nak gelak tengok depa berlakon. tapi yang awesome gila sebab group 3 yang jadi juara, wuhuuuu awesome kan kan. okehh tak awesome sangat pon.




esok pagi tu tak ada aktiviti apa pon. just makan ja. weii sedih dah nak balik. cuma ada ambik gambaq jala sikit2. masa nak balik tu, kami terpaksa naik bukit. penat gilaaaaaa tau dak dengan beg berat nak mati. aku bawak dua beg. last2 jai tawaq diri kata nak tolong bawak beg aku. serius jai gentleman gila haritu. aku sayang gila kat jai. ahahah tetiba baru nak sayang. tak kata kat dia la, dia pon tangan penuh beg. tangan dia terkulai dah macam pondeiii.









weiiii i love you weiiiiiiii



depa dua ni senoiii dok buat tak tahwan macam ni, ahahahahahahaha



with junior yang pretty gilaaaa



cikgu rosnah yang gila awesome sporting sangat2




baju koko tulah jai



group 1


group 2


group 3. my group


group 4


rapatkan saf
depa ja geng form 5 yang pi. depa jadi ketua kumpulan


time ni pakat lawan penat dah oiiii



paham dak penat gilaaaaaa


seeee jai sanggup bawak beg aku ooo padahal beg dia pon dah berlambak dah.


masa dalam bus otw nak balik tu, hanya tuhan ja tau betapa penatnya aku. mula2 ingat nak lena dah lepastu elok lali bus berhenti singgah kat ladang anggur. aku ni macam esh malasnyaaaaaaaa nak turun last2 turun jugak. elok masuk dalam ladang anggur tu mak aihhhhhhhh. cantiknya tempat dia. macam kat cameron highland oooo. aku ni apa lagi, kira dok ambik gambaq jala. pastu beli la anggur sikit.



hahahahahahahahahahahha geli gelemen dok buat candid macam ni




aceceiiiiiiiii gatai






ustaz yang cool sangat2



dalam bus aku lari pi duk belakang dengan azim. bajet nak tidoq pastu kami dok buat kerja gila menari la, ambik gambaq buat muka pelik2 pastu menyanyi pastu dok buat video cakap2. kira kami la paling hingaq. orang len pakat tidoq. last2 dok merapu meraban sampai jugak dekat sekolah. haishhhh legaaaaaaaaaaaaaa bila sampai2 tengok2 mama dah sampai so tak payah tunggu.


kepada budak pmr : GOOD LUCK FOR YOUR EXAM K :) jangan takot2. kalau tak boleh jawab, cuba bayang muka aku. teruih mai idea aih. seriusss tak tipu. hahaha


okeh dah habis dah. tangan aku pon lenguh tak sangga dah ni. ni baru cerita pi kem 3 hari dah boleh buat cerpen. kalau pi kem seminggu macam mana haa? tobat jadi novel dah paaa hahaha.
 kesimpulan dia kem ni terlalu sweet. rindu dekat kem ni. geng2 yang pi pon semua sporting. cikgu pon sporting jugak. huuu best. nak lagi kem macam ni. nak lagi nak lagi. aku dah jatuh hati dekat kem dengan orang yang pi kem tu. hik hikkkk.





ASSALAMUALAIKUM

8 comments:

one_niey ♥ said...
This comment has been removed by the author.
hazwani ♥ said...

syipakkkkkkk , tringat kt luggage po'oh tu kita sama2 heret msa p bukit kachi dulu , imma really miss that time :(

Puan Anna said...

mak aihh..pjgnya ceghita...tp akak nk tgk gmbaq raya jugak la...mana?...mana?...

que said...

cipa nak kenen kan yang baju belang merah puteh tu kat I.. tak pon belang itam puteh.. tak pon baju biru kadigen kelabu tu pon oke gak.. eh.. eh..

meaw said...

gambaq raya takdak pon,cerita panjang takpa,mujoq on bahasa utagha,haha

Shahirah Zainol said...

amboi mengebat aih depa pi kem pakai kardigen blinggg2 hahaha cipak comei. mcm nmpak nama kak sheera terselit tu ehem2 ^^

afiqridhuan said...

style laa gambar kau

n ada yg sweet

haha

blogwalking :)

Sanam said...

super lovely blog :)

Day By Diva
Day By Diva

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P