Friday, 26 August 2011

my prince and princess


assalamualaikum
hellow mellow yellow :)

terus terang aku rasa kecewa sangat2 kalau raya ni mata aku buat hal. aduhh cemana nak pakai lens baru ni. oh demmmmm la kalau benda ni berterusan sampai raya. jerawat pon lagi satu. time2 ni lah nak naik pon. qengkong pon koi koi mula nak sakit. serius suara aku tengah sengau lani. aku tengah marah niii !! :)) marah dalam iman hehe :D

tetiba mood rajin nak delete gambaq yang lama2 and tak terpakai dalam pc. bukak folder tu folder ni terjumpa la gambaq anak2 menakan. Ya Allah tiba2 pulak jadi emo dok rindu dekat depa. haishh sabaq syifa sabaq. nak raya dah la. nanti boleh jumpa laa. alaaaa aku memang suka buat teruk. dengan dania ja payah nak jumpa sebab dia dok ipoh. kalau dengan pia and awish senang sangat. dekat ja rumah kami. ok aku over. sila tampaq aku.



yang atas ni nama dia dania. sekali dia cakap, betui aku tak tipu! omey nomey domey gomey gila lah. suara dia kiut. kadang2 aku nak terikut cara dia cakap last2 kena cop mengada dengan mama. dania ni dari segi fizikal macam telitibis (tak reti eja :P) yang warna merah tu. dah la demok lepastu ketot. bila ketot, suka pulak jalan buat pungkoq tonggek2. bila cakap dania gemok mesti dia buat muka sembek macam ni =<  alolo omey betoi la anak makcu ni. and fyi, dania sorang ja diantara anak menakan aku yang panggei aku maksu. sebab apa? sebab jarang jumpa. so perkataan maksu tu jarang dengaq. tak la nampak tua sangat opsss. awish dengan pia panggei aku cik-pak. sebab apa cik? adik beradik aku belah ayah kebanyakkan panggei untie2 aku cik. like cik jah and cik jat. aku? cik pak. haaaa nak habaq awai2. pak tu bukan sebab gigi kapak aku nah. tak ada kena mengena langsung. tauuu?!

and aku ada lagi dua anak menakan. kalau campoq dania jadi 4 la kan? eh silap. 3 la!! lagi dua orang tu adik beradik. sorang prince ben tenenenen dan sorang lagi princess heli kitteyiyiyii. 



princess heli kitteyiyiyi ni aku panggil dia pia or adik. disebabkan dia anak last so dia yang paling manja. rasa2 silap kot. aku manja lagi muahaha. rambut pia panjang gilaaa. serius cantik sebab dia macam perang2 sikit. aku suka mengusik pia. selalu sangat cakap rambut dia macam hantu kuboq. tapi dia diam jaa. lepastu bila tengok muka dia macam nak qeyau sikit2 baru aku kata "tapi hantu kuboq selalu putih". lepastu dia senyum la sebab dia cukup suka orang puji dia putih. pandai dak aku cover? padahal cuak nak mampuh bagi anak orang qeyau haha. pia ni payah sikit nak bagi aku naik angin. tak macam abang dia. pia rajin, kalau aku nak tengok tv ka pi bilik ayaq, nak sembahyang ka. dia yang selalu teman. kadang2 kalau aku nak mayang tapi takot, aku selalu dukung letak dia atas almari baju dia. almari tu tinggi sikit, so pia tak berani turun.



(bayang macam tuan alvin chipmunk panggei dia macam mana) awishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
prince bentenenenenen ni sangat sangat la buaih. ok kedua dua kami memang buaih. mama penah kata yang dia lebih rela mengasuh awish dengan pia dari mengasuh aku dengan awish. tau sebab apa? sebab awish dengan aku memang negative negative. kami tak boleh rapat, tak boleh peluk2 sebab nanti kira nak bergaduh ja. kadang2 bila rindu dekat awish, aku usaha la start enjin kereta pi ambik dia. then awai2 jumpak dok peluk2 melawak sebab rindu dia. bilaaaaa 30 minit lepas tu mesti bergaduh. dia pukui aku, aku pukui dia balik. dia baling menan dia kat aku, aku baling remut tv dekat dia. kadang2 bila geram kat dia aku suka peluk dia kuat2 sekali dengan kaki2 aku peluk sampai dia lemaih. pernah sekali tu bergaduh punya bergaduh dengan dia, last2 terhantuk kepala dia kat hidung aku. adoii berdarah cek oiii. berdarah kotttt.
ok then, mengaku ni! aku mengaku aku pon tak matang. dengan budak pon nak gaduh kan. semalam bukak posa dekat umah awish, alhamdulillah kami tak gaduh. haha memang kena alhamdulillah pon. kalau dak payah nak tengok kami tak gaduh setiap kali jumpak. awish dok gila main game angry birds kat fone aku lepastu aku cakap la "kalau awish suka main angry birds, nanti bird awish pon kena potong la" then awish jawab "kalau potong bird nanti jadi orang besaq kan?" cisssssssss budiak ni memang tak takut langsung dengan aku. meluat gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tapi sayangggg sangat

and the last one, nothing can't replace them


I LOVE MY FAMILY


both of them berlakon ja lebih. depa dua mana pernah serapat macam ni pon



rasa rasa this raya boleh macam ni lagi dak?
i'm waiting ........... hope so :)


SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN 


- KEPADA SEMUA YANG BACA  ENTRY NI 
I LOVE YOU GUYS XOXO MUACHXX 

17 comments:

Shahirah Zainol said...

raya nak pi umah cipak.

syed abu bakar said...

ya selamat hari raya juga .
nak habaq sesiap ni nanti raya aku nak p raya rumah ang .

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

seronoknya tgk gmbr yg last tu... nk beraya ngan dorg jugak lah! trehehe

Entri ni tersenarai dalam Entri Menarik Bulan Ini #3

twinkle twinkle said...

happy eid :)

kembatolo™ said...

perghh! merah kaemain ye? dah la putih.. aduduiii~

Hunnym Syot 美智子 said...

selamat hari rayee jugakk.. meriah betul dye.. :)

http://irsyanim.blogspot.com/2011/08/kuih-cornflakes-bermadu-dan-ikan-bakar.html

Widad Nasiruddin said...

syipak the comelssssss, i love this oneee. haha lawak xD
selamat hari rayeeeeee :>

chapter 16 said...

kak sheera : silaaa datangggg. hehe kak sheera wajib mai

chapter 16 said...

syed : haha yalaaa, hang kena mai. rindu kt hg sepasai

chapter 16 said...

hisyam : alalalaaaaa, mai laa join :)

chapter 16 said...

twinkle2 : happy eid jugakkk :)

chapter 16 said...

kembatolo : haha mai mana putih tah. x putih pon aih

chapter 16 said...

hunny : hehhe. nak duit rayaa ? :)

chapter 16 said...

widad : widad the segakssss. selamat hari raya widaddddddd

✖ NighT™ ✖ said...

xde shout box..??

Ned said...

chumel ar tuan blog ni...gigi macam arnab..anyway, slmt hari raye

(http://sindiketeksotik.blogspot.com)

que said...

wiwit wiwit

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P