Friday, 5 August 2011

Bawang Putih & Bawang Merah

alhamdulillah ramadhan datang lagi. tak sabaqnya nak raya, nak pakai baju baru. nak main mercun, nak duit raya, nak semuaaa kenangan2 raya dulu masa ayah ada. haa sebelum terlambat nak ucap 
Selamat Menjalani Ibadah Puasa :)

sambil duk update blog, sambil tu dok dengaq lagu dekat blog kak irine nadia. walauweii pasaipa aku buat ayu pelik ja ni dalam entry ni. mentang2 mukadimah pasai puasa pulak kan :p
sementara aku tak busy malam ni, mai nak update blog yang kusam ni. ohh sebelum terkantoi, aku mengaku siap2 malam ni aku tak pi terawih. jangan tanya kenapa.

agak dah la kan, mesti aku nak update pasai shoot dengan mar hari jumaat minggu lepas. dengaq dak? minggu lepas punya cerita. basi sudah tau dak. aku direct dok cerita benda lama dekat blog. haishh, apa nak jadi punya penyegan. tapi agak la kannn, gambaq pon baru dapat dalam minggu ni gak. okeh takmau cerita panjang. meh aku buat ringkasan bagi mai

aku decide dengan abang aiman nak buat pagi, sebab petang tu ada date dekat tasik. okeh yang tu tipu. petang tu ada jamuan birthday teacher aku dekat tasik. haa balik dekat cerita tadi. aku bangun tidoq pukui 6.30. janji nak pi ambik mar pukui 7.30 tapi aku bersiap bukan main lama sampai pukui 8. jangan kata apa. aku bersiap apa punya lama pon aku taktau aku pakai apa. then 8.30 baru pi ambik mar. sampai kat port shoot dalam lapan berminit2 haha (tak ingat). aku ingat ka aku yang lambat tengok2 abang aiman pon tak mai lagi. lepastu terpaksa tunggu dia dalam kereta. bila abang aiman sampai, then baru geng2 lain yang mula sampai.

masa shoot tu, mar asyik kena buli dengan aku ja. sat kena tarik rambut, sat kena tumbuk perut. haha padan muka sapa suruh comei sangat. aku gerammm! dah la perut dia berlapih haha. AND tak sangka pulak phototgraphot ada 5 orang. wahh, saya rasa syiokknyee. rasa macam diva gitu. lepastu kak peah pulak mai. dia ada apa tah dengan aiman hakim. dating paa :p first time jumpa dia. memang aku admirer dia sebab dia lawa gila. ok! tersangat lawa! muka dia macam heliza sikit2. haaa, baru perasan yang tema shoot kami kali ni macam "bawang putih, bawang merah". shoo shoo coollioo meh!

aku rasa aku dah pot pet berapa banyak dah. nah! tengok gambaq pulak la. tak larat nak taip dah. tangan aku terseliuh. sakitnyaaa mak :'( oh yaaa. gambaq memang banyak. harap bersabaq lah nak scroll. kalau tak mau tengok, tutup terus ja :D

gelang ni kak sall yang bagi dari mesir. serius suka sebab warna warni. dulu dok tengok teah ja yang pakai. nak cari gelang ni payah. teah pon boiperen dia yang bagi masa pi indon. oh yaa, gambaq number 2 tu memang gambaq macam tengah bersanding. rasa lawa pulak bila duduk macam tu. oke oke. dah tau dah macam mana nak duduk bagi lawa masa bersanding nanti (so galak mehhh)



aku rasa gambaq ni macam salah snap. ohh bukan salah photographer. salah dekat mar sebab tak gabuih siku dia. haha :)


mar dah macam adik aku dalam gambaq ni :D




abang aiman pilih kasih. dia edit gambaq mar ja macam ni. gambaq aku tadak :'( sobs. merajuk dengan abang aiman beberapa minit~~


thanks kepada yang sponser baju. Ya Allah over teroknya aku. padahal baju apa semua beli sendiri bajet macam artis orang dok sponser2 ni






pipi saya tembamnyaaaaa :)))


memang aku tak reti posing candid. sila baling kulit pisang dekat saya.


being a part time dracula. memang pon aku nampak bapok dalam gambaq ni. gemok! besaq! gabai semua ada. posing pon over ! (agak2, kalau kutuk diri sendiri bulan posa berdosa dak? :DD)


ehemm, yang ni aku suka. tapi salah pilih warna baju. merajok! kbai




padahal candid nak pakai kasut ja pon. hahahahahha


jangan marah saya nak kalau saya nak habaq sesuatu 
"cecuba tengok perut mar" hahahah aku suka perut dia. kalau tengok wayang, syok nih boleh pegang perut dia time sejuk2. 












posing nampak sopan tapi perangai sebenaqnya macam pesalah juvana lagi punya samseng


dah mula2 jinak nak buli mar dah :D


WhUaY mY sHiStEr In LaW sHo ShO CuTe MeH??


guess what, this is my fav of all 




masa ni kami tengah menari sambil jalan. nak buat candid pastu jadi terkepak kepala macam ni lah


nak buat candid lompat tapi tak jadi last2 jadi candid lari




ok babai. 








opsssss! ada lagi lah ! yang balik tirai tak tengok lagi kan? haaa! tak kira! kena tengok jugak. aku nak upload gak. biaq la, hampa nak tendang ka sepak aku ka tetap nak upload gak :P



our great great photographer. thanks abang aiman azizan :)


syifa katek ! hahaha






time ni aku betoi2 cekik mar. memang dapat rasa ja anak rengkung dia aku tekan. nasib tak mati kak ipaq saya ni. kalau dak abang pait mesti jadi duda. haha


with kak peah and her friend. bila dok dengan orang lawa gila! dan dan rasa macam nak sembunyi muka dalam longkang kat sebelah tu.

 

aku pembuli besaq. aku tak gentar jika kau nak membuliku balik (ayat herem apa ni aku merapu)




and and and a big big thanks to all the photographers yang sudi hadir. saya merakamkan jutaan terima kasih tak terhingga. Ya Allah! aku buat lagi ayat artis ! semua photographer cool cool. semua sporting. semua comei. semua baik dengan great ! jap nak promoteeeee :)



- dengan dia la aku paling boleh pi pon. hahah paling cool !


- dia ni yang dating dengan kak peah. ambuii


abang Amar
- dia ni bakal ustaz. caya laaa! ustaz rock ni :) dia tak berapa ambik gambaq sangat sebab dia macam pemalu. 


abang Syarafi
- tak berapa ngam dengan dia tapi dia paling banyak makan cupcake aku. haha 


abang Rafidi
- si pemengang camera panjang. takpa dia mampu pegang benda berat. 


support them!

&



cuba tengok pengorbanan depa untuk aku dan mar




last one, orang2 yang terlibat

 thank you xoxo





THE END









eh sat ada lagi. kepada senior dan junior saya yang bakal ambik peperiksaan percubaan SPM dan PMR. semoga berjaya dan dapat menjawab dengan mudah. bismillah banyak2. insyallah boleh punya :)

kau hado macam ni? aku ade~~




ASSALAMUALAIKUM 

22 comments:

Apel D. Doragon said...

lawa gile gamba... power arhhhh

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

orang cantik, pakai apa pun tetap cantik :)

nice.

Irine Nadia MaRceLLo said...

heheh.sempat lagi printscreen kan comment tu ;p

alia lia said...

Kak Syifa ,haha . Kak Peah dgn Aiman Hakim tuh tak smcm dating pun . Hahaha !

chapter 16 said...

apel : ehhe thank you :)

chapter 16 said...

fatin nabila : syifa minat fatin! fatin gojesss :) btw thankss

chapter 16 said...

kak irine nadia marcello : whoaaa. kak irine comment blog syifa laaa :O

chapter 16 said...

alia lia : hahah, depa dating oo aliaa. kak ipaq alia cantik :)

Fateen Insyirah said...

Comel. :)

Aiman Azizan said...

abg fitri la.. bukan abg rafidi.. haha.. :)

mimi fatin said...

lawanya gmbr... :D

Nursyakirah Subri said...

pandai syifa posing :)

meaw said...

ampa dua mang comei,hee....mai nak cubit sikit pipi tu ^__^

chapter 16 said...

fatin insyirah : hehe tenkiu :)

chapter 16 said...

aiman : ahahhahahahahahah malu! biaq. mls nak tukaq

chapter 16 said...

mimi fatin : hehehe. tulaaa, tp mai kat pmpuan tudung hitam tu truih rosak gambaq

chapter 16 said...

nursyakirah : alahh, besa2 ja. mcm kayu haha

chapter 16 said...

meaw ; ehhhh, mar sorang ja kay yang comei. syifa dak

wanie hihi ♥ said...

lawaaaa ! btw syifa ada tumblr ?? :)

ima sahaja said...

follow <3 comel :))

AWIS said...

lawa lawa....

@ku d! sin!e said...

kenal dengan aiman rupenye... junior saye kat UiTM tu.. hehehe.. hai..

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P