Monday, 16 May 2011

bersama kakak-kakak

Salam, lamanya tak tengok blog. Kali ni bukan stakat berhabuk ja tapi sampai berlumut sekali ooo. Erhkkk hyperbolanya. Tapi takpa, aku dah tukaq background dia. Kali ni warna hitam. So, tak la nampak kotoq sangat nanti. Haha ingat ni baju ka noh? So macam mana? Ok dak? Gee

Well, minggu lepas aku asyik dating dengan kakak2 ja. Semua tua dari aku. ehem, dah nama pon kakak kan. Kalau yang ada misai, tu kira abang. Apa ni apa ni. mereng apa ni !

Disebabkan aku tak ingat hari dah tarikh, aku cerita tak pakai tarikh ja la nah. Kalau dak sebelum ni kan syifa majid suka post blog guna tarikh

Pada hari ____ (fill in the blank) minggu lepas. Tengah aku tidoq tepi kaki mama, macam mana tah boleh mimpi sampai qenyeh time tidoq. Mama la cerita, ahaha malu. Then tiba2 ada orang call, tengok2 kak aliah yang call. Me was like what the hell she want from me. Sapa yang nak rampas boiperen dia. Nak serang aku ka ni? well, I’m too dramaqueen. Sorry guys. Sebenaqnya aku heran la kenapa kak aliah call. Rupa2nya dia nak ajak pi shoot. Huhu segannyaaa tapi aku ni jenih tak suka tolak kalau orang ajak jumpa. Lagipun rindu kak aliah. Then aku ajak amy sekali. Sampai kat tempat shoot tu rupa2nya mak aihh banyak gila photographott. Macam nak qengau kak aliah ja time tu. Aku ingat ka kami shoot kami2 ja. Rupanyaaa weiii sumpah aku mengamok macam hulk. Aku sepak pintu kereta sampai kemek. Alahh, nampak benor nipunyee~~~

Yang aku dengan muka ketatnya pi posing macam oreng tak tahwan. Dah la tudung tak jadi T.T. amy pon sama laa. muka dia pon jadi ketat jugak paa. Aku tak shoot sekali dengan dia. kami asing sebab photographer lain2. hmm, nasib la ada yang nak ambik aku jadi model. Ramai oo pilih amy. Dia hot setaff.

Then habih dari shoot apa semua tu kami pi tasek. Memang saja pon nak buang masa kan. Dah la aku dengan nak exam. Adoii. Tapi seriously best lepak dengan kak aliah, kak nurul dengan kak ummi. Depa awesome. Tak larat nak gelak bila duk dengan depa. Tambah2 kak ummi. Haishh, kelolo gila haha. Kak nurul tu actually from Indonesia. Dia belajaq kat Malaysia. Haha dia pon boleh gagah duk buat lawak dengan cakap kedah pelet indo. Sumpah lawak. Dah la muka macam hana tajima. Dah dah. Aku tak larat nak taip. Banyak lagi aku nak taip. Tengok gambaq dulu okayyy :D tapi yang sedih aku masih tak dapat gambaq masa shoot tu. adoii. takpa lah. pasrah :(


meet kak fathin dengan baby comellll

hooo sesukaaa


amy, kak aliah, me and kak nurul





Then esok tu pulak aku call teah suruh mai rumah ajaq math. Study punya LAMA tetiba kak fatin call nak ajak teah pi asyik. Me was like ok foinee, takmau ajak I pon tak kisahhh. Tengok2 dia ajak aku sekali. Muehehe syokk ni. mama sempat bagi depa rasa cupcake perisa nenas buatan dia. seriously, aku taktau nak bagi berapa percent sedap dia sebab aku suka yang blueberry lagi. kat tasek kami tak pi mana pon. Duk atas bulatan tu sebab2 kosong pa. see kosong ja pon. Tak padan dengan keluaq. Dah la esok tu exam T.T. tapi yang most important you should know kan, time tu anak doktot rozmey ada dekat tasik with his bodyguard. Alahh, tak kisah pon dia duk usya2 kami sebab dia nsem. Tak macam pak dia. skema lebih. Hahaha. Ok then tengok gambaq ja kayyyyyyyy

kak fatin ja comei. kak teah dak

depa hyper sebab time ni anak dr rozmey duk usya2


rinduuu

poloqoid



Baru2 ni buat pertama kalinya saya dating dengan kak sheera, kak arifah dan kak anis amalina. Tambah lagi sorang si syah toek. Dia tu jumpa banyak kali dah. Hehe. Depa mai rumah minum ayaq. Then aku ikot depa pi sambung lepak dekat rumah kak arifah. Wohoo, besauu gila lah rumah dia. laman dia luaihh. Kat rumah dia, kami tak banyak buat aktiviti pon. Cuma ambik gambaq ja. Ambikkkk banyak sungguh gambaq. Hehe. Lepas tu aku balik kak anis yang hantaq. Sebelum tu kami singgah pi print gambaq. Wihii best. Lani jadi hobi la pulak. Album aku lawa oo. Aku lekat2 banyak gambaq2 time pi shoot. Serius sukaa :D apa2 pun thanks kak anis sebab sudi mai ambik dengan hantaq. Kat kak sheera thanks jugak sebab sudi buang masa bagi gambaq dekat ym. Kak arifah pon thanks sebab buat ayaq. Kat syah thanks sebab mengalah duduk belakang dalam kereta. Haha. Apa pon thanks thanks. Syok dapat kenai hampa semua. Awesome !!

from left : kak arifah, kak anis, kak sheera and kak syah

me like this one :D

L.O.V.E












Ok lah, ni pon cerita basi sebenaqnya. Disebabkan thra tua dari aku setahun maka dia pon tergolong sebagai kakak. Haritu saja la pi ambik thra. Disebabkan rindu dekat adilah sangat2, aku pon ajak dia sekali. Ingat nak pi shoot tapi malangnya hujan. Kesian thraa hmm. Pastu abang najib cadang nak buat dekat tempat equin. Nasib baik dan jugak ambik gambaq tu pun sat ja. Ni lah hasil dia



hai thraa :)






Ok, itu sahaja. Tau memang entry ni boring. Sorry, nak buat macam mana ceq tak pandai buat lawak. Nanti aku update pasai hari ibu nah. Kami pi celebrate. Nanti lah nanti la. bubyeee

11 comments:

Shahirah Zainol said...

sukaaaalalalalaa! <3 <3 <3 nanti date lagik nah.

chapter 16 said...

hehe okayy :)

angkasa said...

semua segak2 aihhh :)

que said...

cantik.. sorry stalk~

kembatolo™ said...

perghh.. sume gojes. rambang mata tengok.haha

ajish ajit senget said...

orang kedah ka??dok mana...x ada fb??? seriously best tgk gmbr2 nih...

chapter 16 said...

kak neenaaaa : lamanya tak masuk blog syifa. hehe. depa ja segak2. syifa tk pon

chapter 16 said...

que : tadak sapa marah pon aih kalau nak stalk

chapter 16 said...

kembatolo : haha. lama tak masuk sini

chapter 16 said...

ajish ajit : yaya orang kedah. duk jitra. ada la fb. apa yang bestnya?

meaw said...

korang memang cool ah !

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P