Sunday, 10 April 2011

penumbuk maut


Salam, maaflah cikgu2 dan kawan2. saya tak pi sekolah harini. Puaihnya tidoq. Mueheh. Aku bukan sengaja takmau pi sekolah. Sebenaqnya mata aku sakit weii sampai lebam ! :’( Hmmm. Nak tau ka kenapa mata aku boleh jadi macam tu? Yalahh, bila terjadi perangai unmatured. Aku lahh, gatai pi cari pasal dengan samseng sekolah aku. sekolah aku memang gangster sikit student dia. Kisah sebenaqnya macam ni..

Semalam kan ada perlawanan bola dekat sekolah aku. kira ramei laaa cowok cowok yang dateng ! hek hek. Then aku pon gatai la pi tengok depa main bola. Memang gediks gilee kan? Sepatutnya perempuan kena la tolong mak lipat kain, bukan pi tengok orang main bola. ESH MASALAHNYA AKU DEKAT SEKOLAH. BUKAN DEKAT RUMAH. MACAM MANA NAK LIPAT KAIN :DDDD. Oke oke. Merapu dah. Balik kepada cerita… time depa duk main bola tu, tak silap sekolah mana tah. Aku kutuk sorang budak ni dekat kawan2 aku. serius aku cakap pelan ja. Rasa2 macam orang tak dengaq. aku kata “esh muka tak handsome. Then duk wat pala pasaipaa. Mai sekolah orang buat cermat la sikit. Tak padan dengan dia nak kuih bahu aku mintak nombot telipon”. Tapi time tu memang ada la geng form 5 perempuan yang spesis suka pukui orang duk sebelah kami. Aku pon boleh terkata macam tu sebab sebelum game start, budak laki tu duk main kuih bahu aku. rasa macam kurang ajaq dak? Kenai pon haram dak tiba2 mai sentuh. Cisss tadak guna.

Waktu rehat, aku saja lalu kot block form 5. time jalan tu aku terdengaq macam ada sora budak pompuan duk panggil betina. Aku pon kalih la kot2 ada orang nak ajak gaduh. Muehehe (dasar aku yang buat pala kemaih). Tengok2 budak pompuan tu jalan laju bukan main mai kat arah aku. elok sampai ja depan aku, dia tolak bahu aku (aku rasa bahu aku femes sungguh kemarin. Dua orang dah duk mai pegang. Dah la tak bagi salam). sambil kata :-

Fyi PG tu singkatan dari Perempuan Gila dan PL tu pulak singkatan dari Perempuan Lawa. Yang gila tu perempuan tu. Yang lawa tu aku. HAHAHHA

PG : “hang sembang pa tadi kat padang time orang duk men bola?”
PL : “sembang pasai aku gaduh dengan boiperen aku. awat? Nak dengaq?”
(ehemm, mentang2 la baru gaduh kan. Mesti cerita kat kawan2. ahahhaha)
PG : “toksah duk dalih la wei, aku dengaq aih hang kata kat mamat tu duk wat pala la. Tak nsem la. Apa masalah hang?”
PL : “lani aku nak tanya hang. Ada kacau hang ka aku nak kata kat mamat tu?”
(memang aku sangat sangat suka buat berani. Padahal time tu terkencing sikit dah dalam spenda)
PG : “lani aku nak tanya hang. Hang tau aku sapa?
PL : “perempuan gila yang duk tak duk mai serang aku serupa haram”
eh dak dak. Tu dalam hati ja. Aku jawab macam ni
“hang nak habaq kata hang awek dia la ni?”
PG : “haaaa, sedaqqq kot hang. Yang duk kata laki aku mintak nombot telifon hang pasaipa. Stai perasann. pakwe aku tak buloq aih kat perempuan macam hang”


Kemudian, aku tertampaq pala dia. Memang sakit hati gila la dia kata aku perasan kot weh padahal pakwe dia yang merenyam. Pastu kawan dia tetiba PI TUMBUK MATA AKU! apa masalah diaaa. Aku tak kacau diaa. Aku sampai kena tumbuk. Tak boleh ka buat elok2. aku pon lari la. Tergamam kot sampai terkena tumbuk. Time nak balik sekolah, depa duk lalu depan kelas aku. tau dahh, mesti nak ajak gaduh luaq sekolah pulak kan. Serius cuak gilaa. Geng dia ramaii. Semua badan besaq2. aku pun mintak tolong din dengan dikwan (classmate) cover aku time keluaq kelas laa. elok masuk dalam kereta, aku pun nangis la sekuat hati. Ahhahahaha cengengggggg ! mama macam takmau bela aku. dia kata “tulaaa, len kali jangan la kutuk2 orang” and I was like NI ANAK MAMA KENA TUMBUK BETOI2 KAT MATA BOLEH DUK BUAT RELEX NOH.

And now macam mana ni? geram tak dengaq? Aku yang kena mengorat tapi aku yang kena tumbuk. Mamat sakai tu terlepaih macam tu ja. Eeeeee geram tau dak. Tapi hat tu takpa lagi. kompen hampa semua tak berapa geram lagi, yang lagi lagi geram. Sebenaqnya aku tipu hampa ja. 98% cerita ni hanya rekaan semata2. yang pasai sakit mata dengan tak pi sekolah tu betoi la. Sekolah aku baik aih. Tadak aih samseng macam aku cerita tu. tetttttttttttttttttttt



tekanla nuffnang dengan heartbeat. nak beli ubat mata. muehehe

31 comments:

naz said...

tu diaaaa gangster mai dah. haha hati hati syifa. jangan sampai di serang lagi

cool blog with pearl said...

syifa. kak ummi klaw baca post syifa lanie baca dari bawah ja. sbb takmaw terpedaya cm cerita hantu syifa tu. hehehe. dah agak dah budak kecik nie karang cerita dongeng. ehehe

nqddnnrzm. said...

cibeng. terkena. cis!

! syifa lovera said...

terkena lgi Y.Y

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

terkena

nurul fasihah said...

DRAMA DRAMA DRAMA...
hihi...lawak+geram=terkena

Deena Rosley said...

Awat buhungg T.T waaa penat baca , but siyes best :)

que said...

wiwitttt... o_0 tegoda~

mishaa zakaria said...

deret terkena. kesian sungguh, tapi mmg HEBAT gila syipa reka :)

iyza aryff said...

boleh jadi scriptwriter ni :D nicee

fiqree said...

pa dia niiiiii

syed abu bakar said...
This comment has been removed by the author.
syed abu bakar said...

hairan la entry ni bau haqing . hahaha

chapter 16 said...

naz : haha you stai tak bc sampai habeh

chapter 16 said...

kak ummi : ahhahahaha. tak kesian kat syifa ka? baca la dari atas. hahaha

chapter 16 said...

oden : padan muka odeng. tu la. sombong sgt

chapter 16 said...

syifa lovera : aloloo. sabaq2

chapter 16 said...

fatin : iyalahh. terkenaa :D

chapter 16 said...

fasihah : jgn la geram. tak comei dah nnti haaa

chapter 16 said...

deenaa : alahh, tak panjang pon. hehe

chapter 16 said...

que : awattt lama menyepi nihhh?

chapter 16 said...

mishaa : hehe thank you mishaa :)

chapter 16 said...

iyza : thanksss uhukk <3 scriptwriter la konon. mcm bapuk ja cerita ni

chapter 16 said...

fiqree : apaaA?

chapter 16 said...

syed : haha ka bau dekat hang?

syed abu bakar said...

hahaha, ang kencing terukk kot. aku dah percaya 87%, baca kt bawah dah agak dah cerita dongeng . jebonnn sungguh hang.haha

chapter 16 said...

syed rlex ah dulooo

naz said...

ok semua orang tahu u suka buat cerita dongeng. i punya lah exited ingat u kena tumbuk tapi u tumbuk hati dengan penipuan hahahha next time tgk lah i baca dari bawah pula hahahahaha

chapter 16 said...

hahhha. naz nii! bc la dari atas. wuhahahahhahaha

Jasyla Rifhana said...

haha...sempoiii

iam noone said...

haram kna kncing.. ceh.hahaha
gud one

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P