Sunday, 27 March 2011

nanak boleh? nanak sangat2

Fine lah. Kenapa macam tak ada mood ja nak update pasai benda ni?

Sapa ayah dia polis? Mak? Aduhh. Mak pun mak lah ! sapa sapa? Ada dak dekat sini? Jumaat hari tu hari polis sedunia kan? Cool beb. Aku punya lah rajin pi sambut sekali. Usaha bagi nama last2 minit dekat cikgu rositah. Sambutan dia biasa2 ja. Kali ni depa buat secara kecil2. Geng kedet polis yang depa invite pon hanya sekolah aku ja. Last year smj sekali. Tapi yang spoil aku tertinggal camera dekat rumah amy. So tak dapat la cek nak bawak. Nasib azim bawak camera. Bergantung gambaq dekat dia jala. Hmmm. Mai nak cerita apa aktiviti dekat sana. Hampa dengan pon conform hampa pon boring. Eh, bukan dengaq tapi baca. Pukui 7 dah terpacak depan pagaq sekolah tapi malangnya cikgu rositah pulak yang lewat. Haha. Tak pa lah. Then bergerak dengan kaki sendiri ke IPD kubang pasu. Sekolah aku dekat ja dengan IPD. Jalan kaki pon tak dan nak rasa penat dah sampai :) Dekat sana just berdiri tegak dalam keadaan sedia. Hehe. Bayangkan lah. 1 jam lebih kot. lenguh gilaa. Aku sampai tertidoq cek oi sambil diri. Haaa, jangan buat main aa dengan cipak. Time mandi pon boleh tidoq. She can sleep everywhere.. (ayat tak boleh pi bak hang). Then lepas habis majlis, depa bagi nasi lemak sorang sebungkuih. Lepas makan balik sekolah, cikgu bagitau yang kami kena jaga parking hari mesyuarat pibg nanti. Whatdepakkk :’(

comeikann aku. ahhaha. setai perasan memang tak boleh pergi ahhh


Lepastu memandang aku manusia yang tak pernah2 tak berhenti kata TAKMAU. Then ini yang aku perlukan sekarang. Ermm. Tak la perlu sangat pon. Saja kata perlu padahal teringin ja. Hik hik ape lah you nii.

1. telephone bimbit yang berkamera hanya 2.0 mgpxl

- sangat memerlukan. Aku takmau phone yang camera dia banyak megapixel dah macam hazel. Kalau boleh nak 2.0 ja. Macam phone sony k660 aku tu. Gambaq 2.0. kalau guna camera 2.0 muka aku pon nampak gebu jaa. Dah tak payah pakai flash2. menyemaks jaa. Then takmau slide dah. Payah ! asyemen. Tipu ja. Tak payah mana pon. Rasa cool ja fone slide tapi taktau lah eden nak oyak gumana.

2. webcam

-weh kesian wei kesian. syifa tak ada webcam ! haha. Sapa kata? Aku ada cek oi webcam. Cuma webcam aku warna dia tak best ja. Then dah la bentuk macam apa lagi kan. Sooo, aku nak webcam yang baru. I need the new one ! pleaseeee. Nak skype nak skype. Dak2. aku tipu. Sebenaqnya nak snap gambaq guna webcam. Akai!

3. ipod ipud iped

- nanak ipod. Nanak nanak nanak. Cisss, ketinggalan gila aku ni. orang dah pakai mana hala dah. Sampai screen pon calaq balaq habih dah aku baru nanak. Ipad la weii ipad ! ipad memang bersetyleee gila tapi aku tak berapa minat sebab dia besaq. Aku nanak yang kecik2 senang nak simpan dalam beg. Senang bawakk. Wiwi. Macam2 la alasan dekat public yang takmau ipad. Habaq jala aku tak mampu noh. Haha. Buat gegeh apa syifaaakk ni. ada yang suruh aku pakai iphone ja terus. Awakk !! saya nak dapat ipod pon jenuh nyawa sampai pecah lubang hidung tambah la nak beli iphone. Hehe. Tapi kalau dapat iphone, aku tak mintak dah lerrr phone 2.0 mgpxl. Hikhik. Mama pon nak bagi lampu hijau ja nak beli ipod. Awwww.



4. camera bukan slr

- well kawan2. kalau aku pi tasik ja. Mesti dah ramai pakat galas kot tepi dslr ni. memang ramai sangat2 dah. Pencuri pon sampai taktau nak curi yang sapa punya. Erghh, apa aku merapu ni kan? Dulu2 masa zaman myspace. Sapa yang ada slr ni kira memang hebat gila laaa. Kalau dapat pegang slr ja mesti snap gambaq dekat cermin then upload. Nanti berlungguk la komen. Bila masuk zaman fasebuk ja. Terus macam semua orang wajib ada. Semua orang ada duit lani. Hehe. Ada yang beli sampai 4k la apa la. Kayanyaaa. Aku dulu2 beli murah2 jaa :’(

panjang ngat aih mukadimah aku untuk statement camera ni. hmm. Aku tak idamkan slr tapi aku nak camera yang kecik2 cukup la. Ada jugak survey. Mula2 duk kenan dekat canon g12. pernah try dah guna camera tu. Gambaq sharp gilaaa! Serius tak tipu. Dah la kecik pulak tu. Senang bawak. Harga pon dalam 1k ja. Tak mahai mana pon. Hmmm. Mama kata kalau nak yang tu nanti slr nak letak mana? Betoi jugak kan? Kalau slr boleh trade in macam phone taka pa la jugak kan. Mama pon sokong kalau aku guna g12 tu. Tak besaq gabok macam slr. Tapi kalau sedap guna lumix laa. tapi yang tu harga dia hentam kalah slr pulak kan. Tak mampu tak mampu.


5. seliper/ selipar/ sandle/ selipa jepun

- yess, saya perlukan selipar. Selipar yang RM10. ada banyak pilihan. Murah dan tak tahan. Tettt. Tak tahan pi la sekali sekala. Weiiiii, aku tak tipu hampa dah. Aku memang lepas ni keluaq nak pakai seliper ja. Senang tau dak. Tak gaduh pikiaq. Kalau kasut kena pikiaq la sesuai dengan baju ka dak. Blurrr Hehe. Jangan mengada lah syifa ! hang start ja enjin kereta then pi cari dekat aneka. Hmmm MASALAHNYA MAMA TAKMAU BAGI KUNCI THEN MACAM MANA NAK START ENJIN.


5 perkara dah cukup. Belum tentu aku nak dapat. Paling senang nak dapat yang no 5 tu la kot. Yang lain jenuh bertungkus lumus, memerah peluh, memasak lemak untuk nak dapat.

Then sapa2 yang ada twitter. Pi la follow aku. Hehe. Aku active kat sana dah lani. Facebook kurenggg. Oke2. follow oke? Muaahhhhh


and click la nuffnang dengan heartbeat sekali. muahh. sayang semua

3 comments:

naz said...

kalau saya curi hati orang kena tangkap tak akak polis? hahaha

chapter 16 said...

hahaha. kalau parents dia tak bg kena tangkap lah

ENCIK TIKUS said...

comelnyeww

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P