Monday, 23 August 2010

Ramadhan kali ini

cinta satu malam oh indahnya, cinta satu malam buat ku melayang, walau satu malam akan selalu ku kenang, selamanyaaa.

tudia2, dia mai dah. sebelum tu Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak :) belum terlewat kan nak wish. sebenaqnya rasa dah sangat lewat. dah nak raya dahh. yeyyyyyy. ceh tak yeyy pon. nak tau sebab apa? sat nah. aku cerita satgi. nak tau sepanjang ramadhan ni apa kerja aku? oke. mula2 bangun tidoq pastu makan then makan selepas itu makan kemudian makan seterusnya makan dan akhir sekali makan. HAHAHAHAHAHA bodonyaaaaa. mana makan pon. orang posa cekk.

eh eh sebelum tu mesti pakat dok excited kan pasai trial aku? mai nak cerita. masa jawab trial tu gila payahhhhh macam nak mati. agak ceqin jugak la dengan soalan2 gila macam tu. tapi nasib mengaku awai lagi dekat mama kata susah so kalau result terok tak la berapa cuak sangat. mama sure paham dah yang anak dia ni cannot go. hari ni dah hari isnin. result pon dah banyak yang dapat. cuba teka apa result aku? heee. nak bagitau agak malu tapi boleh dikatakan tak cukup makan. erkkkk kecewa aaaa ni. siap sumpah lagi orang yang cuba tanya result trial aku. sapa tanya dia mati kena langgaq kereta. mama kata tak payah la dok sumpah orang nanti patah balik mai kat kita. dak, aku tak sumpah tapi aku gempaq kelin ja. biaq orang tak berani tanya result aku. teroknya perangai. so please respect my situation. TERASA TEROK kalau sapa tanya pasai result trial aku.

takmau dok emo pasai trial mai nak buat hyper pasai puasa pulak. readyyyy seetttt goooo ! HOIII ! puasa pun ada pertandingan lari ka? haha

awai2 puasa agak penat la. act tak berasa dahaga pon cuma lapaq ja. maw tau aaa perut keturunan getah. memang selalu celuih. tapi paling tak tahan bila posa, mulut dok rasa pahit dengan busuk. hangat hati gila. satg pi kumoq tak pasai makruh. rugi aa pahala, dah la aku spesis baloq nak cari pahala. takmau tanya aku mai bulan ka dak? HAHAHA yang tu memang dok tak sabaq nak tunggu tapi harem tak mai pon sehingga la hari oke rahsia ! tapi yang lawak sekali aku mai bulan sama hari dengan teah. haha, kan aku dah pernah bgtau kami memang akan mai sama hari.

aku buat pulun sungguh nak bgtau semua orang kata aku cuti, macam orang len tak pernah cuti. nak cover2 pa lumrah hidup tapi cuma nampak macam tadak maruah aaaa. biaq la sekali skala. hari ni pi sekolah dengan keadaan berbiskut. baru ja 2 subject dah bocoq. tobat nak qeyau. penuh satu baju. so, aku pon terpaksa la jalan kot dinding supaya katop aku punya TUTT tu. tadak pasai jadi minah senget hari ni. pi bilik guru, cikgu suruh jumpa cikgu yang bertugas and fyi time tu sorang ja cikgu yang bertugas ada dalam bilik guru AND CIKGU TU LAKI PULAK TU. waaaaaaaaa, tapi nasib ada puan om. dia tolong call mama suruh mai hantaq baju dengan kain. sementara tunggu mama dalam bilik guru, syok dok tengok telatah cikgu2. aku pulak curi2 makan cokelat ribena yang mama buh dalam poket baju sekolah. haha nikmat weii.
tunggu punya lama, last2 mama mai jugak. tengok2 mama teruih pi beli kain sekolah kt kedai. kain aku yang lain semua dah singkat. eshh loklaq sungguh. kedut gila tau dak kain aku tadi. mana dengan besaq and labuh. jenoh gulung jadi macam gulung kain pelekat. sakit hati gilaa.

dah habis bab puasa mai aku cerita tragedi baru2 ni yang menimpa aku, mama dan tokki aku

hampir2 nak masuk bulan ramadhan haritu sebenaqnya ada kawaq masuk rumah aku. tau kawaq tu apa? mai aku bgtau. satg jadi terkejut berok pulak ingat kelawaq ka apa. kawaq tu pencuri. time tu aku dengan mama keluaq pi rumah tokwan, malam baru kami balik. balik2 rumah tu tengok pintu pagaq terbuka. aku dengan mama macam ZOWMAIGOWD. then mama pi check pintu grill dengan sliding door. lepastu part kunci tu macam ada bekas orang colek. tirai yang dalam rumah pon terselak. mama tak berani nak masuk rumah sebab takut kawaq tu dok ada lagi dalam rumah. so, kami pon call la jiran suruh mai. jiran pa semua pakai tengok la. masuk rumah, check apa semua nasib satu barang pon tak hilang. yang lawak dompet aku yg atas almari tu pon dia tak ambik. cuma laci2 ja dia punggah cari sampai laci colour crayon aku pon dia punggah. lawaknyaaaa. bodo punya kawaq.
malam tu jugak kami dua beranak pi tidoq rumah tokwan dekat aloq setaq. so, sampai sekarang memang kami ulang alik dari jitra ke alor setar.

khamis minggu lepas hari terakhir trial. aku pon dari rumah tokwan nak pi la sekolah yang dekat jitra nuh. tak sangga jauh. elok nak nek keta tengok2 cermin kereta pecah. orang katoq. habeh surat2 mama depa curi. bila pikiaq balik macam WEI HANG BODONYA! BIL ASTRO PON NAK CURI. barang paling berharga camera pink aku. sedehnyaaa, yang tu pon depa ambik :'( dan yang paling lawak surah yassin yang dekat atas tempat duduk mama pon dia ambik. HAHAAHAHAHAHAAH LAGI LA BODO. tapi mana la nak tau kot2 berkat surah yassin tu, orang tu bertaubat nak pulangkan balik barang2 kami.


ouh lupa cerita pasai tokki. dia haritu jatuh katil. kepala terhantuk bucu. habih darah dalam bilik dia. dia macam lupa ingatan sikit2 tapi alhamdulillah sekarang dah pulih. doc kata tokki kena serangan strok saraf.

haishhh, banyak sungguh dugaan bulan puasa kali ni. tak rasa excited mana pon. mercun pon tak men ! haishh, dah aaaa syifa. hang gedik aih dok mengidam nak men mercun. haha. oke2. jom kita up sikit pi preparation for aidiladha. eh silappp, aidilfitri.

kalau aku cerita ni bukan sebab aku nak menunjuk nah tapi saja nak cerita. takmau baca sudah. aku spesis jalan then jumpa baju pastu beli then taruh raya. haha, dok wat sasau gila membeli apa taktau. pastu bila kira balik baju biasa untuk raya saja dah dekat 9 pasang. haha gilaaaaa borosnya. tak termasuk baju spesis kurung mngurung lagi. mama pulak pantang kalau jumpa kain lawa 'syifa nak buat baju raya?' dok kata supa tu sampai kain yang belum buat baju pon nak dekat seraga dah. kasut pon macam tu jugak. haishhh tapi tak la memboros tahap maharajalela macam baju. so, apa tema raya baju hampa nanti? aku meyah hehe

so nak cerita apa lagi? yang tu jala kot noh. sorry la gambaq tak ada. nak buat cem na sekarang dok on dekat rumah tokwan. mana ada gambaq dalam pc depa. sobs sobs. apa2 pun SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK & SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. semoga sihat2 selalu dan comei2 tambah pulak di bulan yang mulia ni. assalamualaikum :)

12 comments:

que said...

posa penoh!!

selamat ari raya~

nqddnnrzm. said...

alaaaa kale merah tema km taon lepaihhh. tak sedondon la kita taon ni :(

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

nasib baik dia curi kamera...mau dia curi ang,x ke naya,,,yg ang gedik cerita pasai mai bulan tu watpa...adoi...terkejut beruk aku..nasib nasib baik x jadi beruk..

chapter 15 said...

que : heee, selamat hr jugak quekk
oden : hahah. thun ni oden wrna apa?
farhan : buuu, ang buat kalot jadi. fulunnnnnnnnnn !

naz said...

banyak dugaan u syifa :) nasib baik u tak kena culik ooooo. jaga diri. i nak tgk chapter 16 pulak hahaha

crayon said...

weii.. tukaq link jom.. aku pacak link hang kat blog aku, hang pacak link aku kat blog hang.. muleh dak?

nuovic said...

clamat hari raye :) semoga byk2 kumpul duit raye tu..

EpoL ჌Madd said...

nice. :)

chapter 15 said...

naz : hahaha. mula2 i x dpt tngkp mksd chpter 16 u. n now bru boleh. haha, wait maaa

crayon : aku tak pacak link sapa2 kt blog aku tapi kalau hg nak aku letak dekat friends update boleh jugak

nuovic : hehe, selamat hari raya jugak. mai duit ry :)

epol : tq

HanA canDyswEeT... said...

hebat cte unk weyh. ak selute.

chapter 15 said...

hahahah. buhung paa hang

twinkle twinkle said...

AHHA,slmt hr raya :D

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P