Thursday, 5 August 2010

Karnival ICT Kubang Pasu 2010

assaaaaalammmuuuaaaalllaaaaiiiikkkuuummmmmmmmmmmmmmm

tudiaaaa, gila lama noh aku tak update blog. tolong kira boleh? so, nak cerita apa? ceitttt. soalan mukadimah memang selalu macam tu. suka tanya orang nak post pasai apa padahal ni blog sendiri.

PMRRR !!!

trial lagi 10 hari. o em geeeeee. nak luruh jantung dup hap dup hap. wish me good luck oke. i love you guys. muah <3 .="" anak="" apa="" br="" cium2="" gataiiii="" hey="" ni.="" orang="">
saye syifa teringin nak update belog pasai tadi. yaya, TADI. apa? tadi? ohhhhh tadi. HA !! TADIII? heyyy, dok ulang tadi banyak kali pasal apa. aku kata tadi, tadi laa. lerrrr. tadi tadi tadi... see, dok ulang lagi. tibai kot ! tadi kan.... eshhh tadi lagi. berapa punya banyak tadi daaaa.

oke fine ! tadiakupergikekarnikalICTkubangpasu2010. heyyy ! apa hang merepek ni? oke lah. ulang balik yaaa…. tadi aku pergi ke karnival ICT kubang pasu 2010 dekat SMK Ayer Hitam. serius its was like fuyohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh awesome and gempakxzzzz ! haha. nak taw cerita dak? panjang ni. rajin baca dak? weeeeeeee. here we goo

semalam dah set nak pi dengan maisara@ cak'a pi sekali. so, aku ada geng la. tengok2 pagi tadi cak'a tak jadi pi and i was like WEIII NAK AKU MATI KA? dapat bayang dak yang aku sorang ja budak perempuan yang pi? waaaa sedih gilaa. yang lain takmau pi. kebetulan sekolah aku sambut pengetua baru. depa excited nak tengok pengetua la kot. dah la program tu untuk ahli kelab siber ja. ulang sekali lagi - AHLI KELAB SIBER jaaaaaaaa. aku sorang ja kot perempuan. yang lain terdiri daripada HARIZ, APAT, WAN, FIKRI, FOOK, IZYAD. mula2 pasrah takmau pi dah tapi depa kecek suruh pi last2 pi jugak. aku nek kereta cikgu dengan apat. yang len nek kereta cikgu lain. kami bertolak pukui 8.00 dan sampai 8.30. sebelum turun kereta cikgu yang drive tu suruh ambik no phone dia then aku dengan apat ambik la. elok keluaq dari kereta aku bisik kat apat tanya ;

aku : apat, cikgu tu nama apa?
apat : mana aku taw, dia mngajaq petang
aku : nak save nama apa ni?
apat : *buat muka herot
aku : aku save dah nama dia
apat : ang buh nama apa?
aku : aku buh nama “cikgu bawak kereta”

then apat gelak2. haha, sorry nah. bukan tak perihatin tapi cikgu tu baru masuk ja sekolah aku, dia pulak ngajaq petang. nak tanya nama dia segan sebab time dalam kereta dok pot pet tak berasa nak tanya pun. haha, samseng gilawww

sampai2 teruih masuk dewan pastu dok risau sebab tadak tempat. time dok ikot belakang pungkoq cikgu, tiba2 ada orang panggei nama aku. kalih2 tengok2 OMG TEAHHHHH ! hahahaha, punya la syokk. at least ada geng. weeeee, dia pon pi. macam nak melompat time tu. then teah follow aku pi dok belah budak lelaki sebab belah budak perempuan dah full. thank you teahhh :) well, as you guys know. im always pot and pet. masa dengaq perasmian, aku dengan teah dok sembang macam tak jumpa bertahun dah. haha, memang lama tak jumpa pon. kami dok jumpa sebulan sekali ja. tu pun hari yang sama2 mai BULAN. hahahah, bila mai bulan mesti jumpa punya. hello kami selalu mai hari dan minggu yang sama. HAHA pulun dok cerita kat orang noh?

habis perasmian, dah semua dah bebas nak pi mana dan buat apa. teah ikot geng sekolah dia sebab takut depa terasa tak jalan dengan depa. aku? aku jalan dengan apat. kami pi merata. haha, aku dok rasa kami dua dok ulang masuk dewan saja nak dekat 20 kali. nak tengok gambaq kami masa masuk dewan? oraitt sat nak upload



see see. Haha, tu sebab suka jalan dengan apat. Dia suka melayan. Kami macam peqak gilaa. Besalahh, tak pernah jumpa camera yang teruih masuk kat tb. Hahah. Masa dok tangkap gambaq tu, pakcik mana tah dok goyang camera. Rupa2nya dia saja. Malu ja aku dengan apat. Kelihatan peqak yang jelas.

Masa dok jalan depan dewan tu teah dengan hariz mai join kami. Wooo, best. Kami dok posing depan dewan macam apa lagi. Lepastu fook, wan dengan fikri pulak yang mai. Heeee, wan dengan fikri kan takot gegila dengan perempuan tapi akhirnya aku dengan teah dapat menjinakkan depa. (kalau aku kata macam tu wan mesti balas INGAT KAMI BINATANG KA?” hahaha soqriii. Nak gambaq? Okiee, wait maaa


i lap you larhh

haha tak jadi kerja

gilawwww tapi suka

ketotnyeeee



Tik tok tik tok. Dah pukul 11. tiba masa untuk ke makmal computer. Ada pertandingan “kepantasan menaip” hoho, aku dengan teah masuk. Tapi yang lawok tu, aku …… oke takmau cerita. Tak larat gilo. Tapi for sure memang aku agak aku akan kalah gilaa. Haha

………………………………………………………

Habis game, aku tunggu dekat makmal. Dok men computer padahal tenet tak boleh on pon. Kecewa. Kami just dok men puzzle dengan game2 yang dianjurkan tu ja. Agak la boring tapi sejuk sebab dok dalam aircond. Hoho, teah ikot aku. Geng2 sekolah aku pon pakat dok dalam makmal gak. Heeee



tiang bendera :-D


ada 6 tanduk


si pemalu nak mati


aceceii, taw dak wan kan kata teah comei ! HAHAHAHA



vitagenn

stokin fikri. euwwww
dah ready nak start
HAHAHAHAH mata aku comeii



Heeee, dah tengok? Oke dak?

Taw dak masa dok dalam makmal kan, ada cikgu mana tah mai tegoq. Dia cakap dia pernah baca blog aku. OMG terharu la pulek and termalu sebab cikgu baca blog aku. Haha dah la bahasa agak kelin. Dalam pukui 12 macam tu tiba2 phone getaq. Ingatka sapa call tengok2 naik nama “cikgu bawak kereta” HAHA. Dia suruh pi dewan sebab ada penyampaian hadiah untuk pemenang.

Sambil tunggu tengok2 nama teah dipanggil dua kali. GRRR. Meluat laaa haha. Pastu tunggu punya tunggu gi TIBA2 depa sebut Nurul Syifa ……. IM SHOCKEDDD ! waaaaaa, masih2. sayang awakkk HAHA. Macam tak sangka gila dapat hadiah.


qenyeh mau2


teah :)



1.15 p.m : dah masa untuk balik. Waaaaa, tak mau lagi tapi terpaksa. Sedihnya HAHA. Peluk2 dengan teah then ada ambik gambaq ramai2 depan stage PASTU BALIK.


senior


apat gila dok wat camni relex ja depan public


taktau nak kata. hello, aku macam laki dak? depa semua form 4 kecuali yang hujung sekali belah kiri. dia anak pk hem tingkatan 1


hehehehehe, sayer dapat hadiah


ni dalam keta cikgu, dok gela sasau dgn apat


hahahahhaa, suka la apat


tadak mata nak buat bulat :'(


lagi suka gilaaaa


thanks guys ! you're the best

OKE BABAI ILY :)

7 comments:

joegrimjow said...

nak try p spot check kat skolah la

-luqman- said...

fuyo, stai weh.
kat aloq staq tak dak pon -.-'

naz said...

hensem hensem rakan lelaki awak syifa. tade peluang saya hahaha

ishiko said...

kemain eyh syifa... lame diam ni..huhuhuu..

syed abu bakar said...

apat stim weh.
zip seluar trbuka.haha

baincardin said...

Salam Jumaat.

Mcm mana nak dpt kawalan malaikat? Jom kita hayati bersama! ^_^

chapter 15 said...

joe : spot check nak buat apa?
luqman : haaa, mau taw aaa
naz : u wat sasau jadi
ishiko : hehehe, lama ka?
syed : hang gangster wehhh
baincardin : hehe. okie :)

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P