Sunday, 4 July 2010

tudungs fever

Assalamualaikum :)

Nak taip jugak walaupun mood macam ayammmmmmmmmmmm. Nak cerita pasai apa? Aku nak cerita pasai tudung. Boleh dak? Ohh, jangan risau. Aku bukan nak ceramah agama dekat sini tapi

aku suka orang pakai tudung then pin dekat bahagian kiri dan kanan macam aipaa. Nampak ayu gila tapi kalau aipaa yang pin teruih nampak belemoih. Haha joke ja weh. Okie, itu bukan mukadimahnya. Dok penat pikiaq nak mula macam mana ni. Pening gilaa

dulu masa awal tahun, setiap kali ada PJ or hari yang kena pakai t-shirt sekolah ataupun uniform, aku dok pakai tudung ekin ja. Lepastu ada la mulut2 yang dok tanya aku “hang tak malu ka weh dok pakai tudung makcik”. Maybe orang aim aku sungguh la kot sebab kat sekolah aku, aku sorang ja pakai tudung macam tu (sesi pagi jala, petang tak kira). Bila ramai yang tegoq macam tu rasa macam nak buh penyepak ja muka depa. Suatu hari tu, aku penah kata kat nina “hang tengok, aku mula dulu kan pakai tudung macam ni. tunggu la berapa bulan gi, tobat pakat pakai aih”. Tengok2 memang sungguh. Pakat pakai dengan baju uniform. Haaaa, budak yang dok tegoq aku tu pun sampai mai tanya aku “boleh dak aku nak pakai tudung macam hang. Hang marah dak” amboihhh, awot pulok aku nak marah, bukan aku ada hak nak control hampa. Hampa la kot yang kalut nak control aku.

dah habis trend aku pakai tudung “makcik” so aku up sikit pi pakai tudung bawal biasa. Kembali ke pangkal jalan. Biasalah anak dara katakan. Mesti nak melaram lebih. Setiap kali aku pakai tudung bawal pi sekolah mesti aku pin kiri dan kanan and adalah geng2 abang bomba (panggei abang bomba sebab hari tu kena pakai baju uniform, depa ahli kelab bomba) sekolah aku dok buat tak puas hati. Masa tu aku balik sorang2 dari kantin, depa dok la belakang aku. Salah sorang dari depa kata “hang nak tutup apa weii, macam t*k hang besaq sangat”. how come dia kata macam tu kat aku. Hello wei, aku buat benda baik nah. Bukan kacau sesiapa pun. Gila sungguh kadang2 manusia ni.

selendang? Tetttttttttttttttttttttttttttttttttt :|taktau nak kata apa. Lawa lawa.

Kalau nak tau. Dah tiga hari berturut2 aku pi alor setar. 1st day pi ajak teah. Motif aku nak pi cari hadiah mama. Birthday dia esok O EM GEEE. Tapi yang toeknya, aku pi dengan mama. Mula2 aku nak buat surprise dekat mama pastu dalam kereta aku terbaca kuat mesej “hampa nak pi beli hadiah mak ampa kan?”. Haha kantoi la sat. aku memang suka baca mesej kuat2. mula2 tu aku ingat mama tak perasan sebab radio kuat then teah pulak pi buat mulut celupaq.

Teah : habaq kat “dia” suruh share duit dengan hang pi beli hadiah dekat makcik

Aku : teahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, boleh diam dak?

Mama : laaaa, hampa nak mai beli hadiah ka? Esh syifa. Tak yah susah2 la

Aku : grrrrr. Aku nak bunuh hang teah

Teah : hahahahahha, my bad

Pi a.s mall baru jumpak hadiah mama. Pi bayaq tapi mama taktau. Lepastu a.s mall, kami pi jakel. Katanya baru buka dan besaq dan banyak gila kain. I know, tu faveret mama. Dia suka pi kedai kain. Aku dengan teah berpecah dengan mama. Masa naik tingkat atas ada sales girl tu panggei kami dua KAK. Oh hello. Kami pun buat kemaih la konon kami ni nak mai shopping barang raya.

Teah : syifaaaa, aku suka cadaq ni. English style

Aku : haaa, saja pon elok

Sales girl : yang ni sesuai la untuk orang bujang macam kak nak buh dekat rumah sendiri.

Then aku dengan teah gelak punya nak rak macam apa lagi. Haha then kami naik tingkat atas sekali. Tingkat atas sekali ada kain langsir ja. Kami taktau pasai apa kami buat pala interested pasai langsir macam kami nak beli. Kali ni sales boy yang layan kami and FYI sales boy tu gatai macam apa lagi. Aku tanya ada dak langsir yang macam teenagers pastu abang tu pi tunjuk langsir kartun bububear hat budak2. GERRRRRR. Aku punya la temper gila tapi teah dok gelak2. aku tau teah gatai nak mengorat HAHA. Masa dok jalan2 tengok langsir tiba2 abang tu tanya

Abang : adik beradik ka muka nak sama?

Aku : haha, yaka muka nak sama. Kami kembaq

Abang : oh kembaq ka. Alhamdulillah. sapa kak?

Teah : saya kak, dia adik. Tu garang lebih.

Hahahahahhaha, senang ja kami nak tipu abang tu. Okie, aku tau abang tu pun perasan yang kami tipu dia. Balik dari jakel kami pi pacific. Erkk, dekat pacific tak banyak sangat point nak cerita cuma nak bagitau yang kami makan mekdi ja. Ahhaha



awat pulak hang tak gemok syifaa. teah makan sebesaq sejari, aku makan sebesaq penumbuk. HAHA


fitting room

camera masa darjah tiga nih


this is my first camera. my mom gave it to me when i was in standard three. HAHA ayat sama dekat fb :D


ni kawan saya yang malu2 kucing nak posing depan public



Tudiaa, cerita punya la semangat padahal tu bukan motif aku. Motif aku saja nak bagitau yang pagi sebelum pi alor setar aku dengan mama pi asun and I bought tudung bawal yang red colour and shawl. Hahaha pulunnyerrrr




Sabtu pulak, aku ajak mama sekali lagi pi alor setar sebab nak cari tudung. Haha punya la obsess dengan tudung sekarang ni. aku bukan cari selendang nah tapi tudung. Maksud aku tudung 4 segi yang bercorak. Sapa2 budak kedah yang tau mana2 kedai juai tudung macam tu tolong la inform. Pi cari dekat pacific tak ada tapi yang ada kasut raya. So, mama beli siap2. mula2 dia paksa beli wedges tapi amboih makkkkk TINGGI sangat kot wedges tu. Tak sanggup nak pakai. So, aku beli yang ada tumit jugak tapi rendah. Buat apa yang tinggi2, aku pun dah cukup tinggi. I am one hundred and fifty-three centimeter tall okies.

Tak jumpa tudung dekat pacific, aku ajak mama pi cari dekat pekan rabu. Haaa, kat situ jumpak sungguh. Murah2 gila. Aku beli tudung sampai 3 dan 1 anak tudung Syria yang berwarna merah. Thanks mama I love you. Amboihh, bila beli barang ja baru nak love nohhh.





Dan hari ni aku pi sekali lagi ke alor setar sebab mama nak pi beli tepung cupcake. I loike it very very the muchie. Aku masuk kedai tepung kek tu rasa macam nak borong semua benda. Aku nak beli benda2 yang mengarut tapi mama kata “use your own money” so aku pun buka la dompet nak ambik duit tengok2 ada sepuluh hinggit saja. Sakit hati bhaiii.

Balik dari kedai kek, aku ajak mama pi zinni. Wey syook ! kedai feveret tuuu. Masok kedai tu tiba2 jadi terencat excited lebih teruih pi counter then tanya kak tu “kak, tudung 4 segi yang bukan bawal tapi ada corak ada dak?” see, ayat aku macam kelin. Kak tu maybe tak paham la kot sambil buat muka kedut lalu berkata “tak ada”. Alangkah sedihnya.

Aku : mamaaaaaaaa, tadak. Jom balik la
Mama : sat la. Orang mai penat2. sat la nak tengok baju

Sementara mama belek baju, aku pun pi la belek selendang2 dekat bahagian belakang2 tiba-tiba terjumpa tudung 4 segi yang bercorak. Aku punya la syiok then jerit kat kak tu “niiiiiiiiiiiiiiiii”. Kak tu qenyeh ja dekat aku. Serius prettay gilaa tudung tu punya corak. Aku nak dua tapi mama suruh ambik satu ataupun tak payah ambik. One is better than zero. Pastu mama jumpa baju yang disaleskan sebanyak 50%. Mama macam nak gila, dia beli kat dia and aku pun nanak. Haha, so sweet. Dapat jugak warna merah. Boleh la pakai dengan tudung baru.



tudung semalam rasmi hari ni



Balik dari zinni singgah rumah tokwan. Dok syok sebab ada hadiah yang dok menanti dekat sana. Pi2 tengok2 dapat hadiah tudung sutera dari china. Oh myyy, lawa gila and senang jadi tapi yang syiok sangat2 aku dapat dua dan ianya berbentuk EMPAT SEGI PETAK DAN NO BULAT2. hahahahahahhahaa. Thank you makcik lo and kak shimah. Adah, don’t be jealous. I know, hang tengah gengam penumbuk sambik baca ni. hehe :D




Habis dah ka? Dak lagi laaaa. Nak bagitau yang aku beli pin yang really cutecore. Rasa geram gila. Aku beli sampai 6 and campoq aifaa bagi cukup 7. hahaha, thanks epaa.
Boleh awak tolong kire berape saye dapat tudung dalam tempoh 3 hari ni? hik hik. Saye sukeeeee

Tetttttt, dah habis. Penutupnya apa pulok?

Now in the early morning of 5th july and it is mama’s birthday. Oh my, I cant believe she's getting old. HAPPY BIRTHDAY MAMA. i love you and i felt frust because im the 2nd person who wished her happy birthday and the 1st person is patrick si pungkoq pink. okieee, u're my challenge. nanti la aku post bagi syahdu lagi. sekarang dah lewat. hehe, okisss. good nite dolls :)

8 comments:

kumbang said...

okay ni komen aku yang pertama utk entry hg. penat aku baca. panjang sungguh. haa ni komen aku.


SUKA NYA DIA DAPAT BANYAK TUDUNGGGG. hahahah :P


p/s: seriously otak aku mcm blank sikit mlm ni. next time aku bagi komen yg membina sikit okay :P

chapter 15 said...

HAHAHAHAH. sayang hang

W , said...

waaaa cipak mai sedekah satu tudung kt kak widad maii ! :P

and yeah , saket hati baca hat atas tuh. yg budak2 terencat tu kata psai hmp buh pin 2-2 blah. rsa cm nk bg ja :P

cik nur said...

oii dok syifa hang 153 tak kak tggi ckit jaa
155 hahahaha

aku.dea.kamu said...

ahahh , tak mau genggam pnumbuk aihhh ! na gelakk sungguh2 jaaa , kmi duk salu pki tdung cmtuh mehh ! skrg neh lau da tak dak tdung sgtt pnjam tdung mak kami dlu ! not tdung srung , tpi tdung bawal , ahahha ;D

nizamsani said...

kamera darjah tiga tu digital atau analog?

chapter 15 said...

kumbang : hahaha, hang padiaaaa

widad: hehe, depa saja pon terencat gilaa. samseng la katakan kan kan

cik nur : the truth is i am short

adah : takmau sedekah kt aku? mai sikit mai

nizam : analog ja :D kodak mali

ndia :) said...

tiba2 rasa nak beli tudung..haha

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P