Thursday, 18 February 2010

toksik


i miss you guys so badly !

tu kata2 permulaan untuk entry ni. mananya salam? okelah. assalamualaikum. memandangkan dah lama aku tak post apa2 dekat t-shirtbiru. rasa macam toksik2 perasaan dalam badan aku dah nak jadi racun pun. perasaan untuk memberitahu sangatlah membuak2. amboihhh, siap guna ayat toksik gitu. tau la baru habis belajaq chapter excretion in science pon kan. takmau sembang bohong kat perenggan ni, so mari mulakan dengan toksik pertama

toksik pertama berkenaan kawad kaki untuk persatuan kedet polis.

jangan main2 tau. aku ni polis. sapa pijak blog aku, aku bagi peng peng kat kepala dia. sebenaqnya kawad ni dah lama start tapi malam ni baru keciwi nak post. dah berapa kali latihan kawad diadakan a? hek eleh ! 3 kali baru. buat macam 30 kali dah. sori nohhh. aku memang suka sembang kemaih.
masa kawad : burn itu mesti wajid sehingga menanggalkan kesan cop bentuk spek mata di bahagian mukaku. sumpah lawak tapi terasa diri ni macam unik pulak. lain dari yang lain. tapi kenapa aku tak pakai sunblock ja? wahhh, soalan cemas beb. kalau tak jawab boleh?
kaki pun sakit sangat kot. serupa macam orang dok buat bbq kat kaki aku. bayangkan dok asyik tadah dekat sinaran uv ja. hangat gila gila babeng. tu sebab bila balik umah, buang2 stokin teruih bau hangit. ni punca kena bbq matahari la. (aku tak marah matahari nah)
sarjan mahadi merangkap pak kepada kawan aku dan juga polis yang tinggal setaman dengan aku. dia mai dari pejabat polis nuh untuk ajaq kami kawad. macam neraka kawad beb kalau dia take over. tak bagi chance langsung. dah la garang nak mampoih. tapi kalau dia tak mai, sarjan form 5 yang take over pulak. dan2 jadi syurga kawad beb. aku jadi asyik gelak ja pastu nak jadi gedik2 lupa arah pusingan.

khamis minggu lepas ada la kawad. aku pon pi la tapi macam pening2 sikit. gagah jugak pi sebab kawad dah jadi hobi. masa kawad aku dok buat plan nak pejam mata sambil kawad. ceceii, konon nak hafal step. masa kawad elok ja ni walaupun dok tutup mata tak buka2. hentak kaki pon serentak dengan orang. memang kira oke la. pastu tiba2 sarjan kata "nih ! orang yang dok kawad sambil pejam tu cuba bukak mata tengok dia dok tang mana dah" aku pulak terasa la sebab diri aku pon tutup mata. bukak2 nah aih ! jauh dari segala orang. pi kona kot mana taktau. sumpah lawak wei. depa pakat dok gelak kat aku. malu sungguh aih. contoh kedudukan aku masa tu macam dalam gambaq bawah ni


jauh noh? haha. wtv la. tolong doakan aku supaya dapat join pembarisan untuk perlawanan nanti nah. hitam pon takpa. rela berkorban jiwa raga.

toksik seterusnya berkenaan dengan exam

tension gilaaa. mahawangsa baru nak buat exam. memang pressure gila. math tu ha ! payah sangat kot. macam nak qeyau sungguh2. bila buat math teruih teringat dekat munirah. awat la angel math aku tu tak mai terbang tolong aku :( mujoq ada syed. dia terer gak math. syok2.

cakap soal exam. aku malas sungguh nak study subjek geo, sej, kh. taktau pasaipa ketiga subjek ni aku malaih sangat nak hadap. orang kata yang meluat tu nak fail sangat. cuak kot dengaq. syok noh, sapa2 yang pandai tu. mai la share otak sikit.

toksik ketiga berkenaan red colour

SAYA OBSESS DENGAN WARNA MERAH !
betoi weii. semalam aku dengan mama pi tesco. aku perabih duit dengan beli barang2 yang warna merah ja. selendang, inner, anak tudung syria, qtex (ops). borong sungguh benda yang warna merah. jadi feveret. kalo dak background blog ni pon nak pi tukaq boh warna merah tapi cari background tak jumpa yang lawa di hati pon. bla2. memang over sikit bila bercerita.


so, yang ni saja lah untuk entry ni. saja wat terok konon toksik beracun. haha over sungguh aih. biaq2. k la. babai :)

12 comments:

mafuza said...

oklah tu!:)
nti tuka nama blog k?hehehhe
tshirtmerah plk tau! ;)
wink!

nqddnnrzm. said...

cipakkkkkk. km suka merah jugak, jangan la tiru! isyyy

chapter 15 said...

mazfuza : haha. t-shirtmerah tk cool. nak sebut pon bebelit lidahh

chapter 15 said...

oden sori ! alamakkk. sori2. km ingt ka ampa suka wana pink

budakkampung said...

wah kadet polis rupenye
len kali klu nak tutup mata mase kawad ikat dulu gune tali badan syifa dgn kawan sebelah syifa ;P bru la tak syok sendiri je kawad

nurulsyifa said...

amboih.jarak jaoh sgguh noe ngn bdk2 kawad len.HAHA.

angkasa said...

uh kawad??xsukee
eee :D:D

gudluck!

Amirul Rezza said...

Syifa, ada YM tak?

chapter 15 said...

budak kampung : haha, baik tuan. cadangan yang mcm gela2 sikit

chapter 15 said...

syifa : hahaha, besa lah saya :)

chapter 15 said...

angkasa ; laaa, kawad la bestt. tq tq tq

chapter 15 said...

amirulreza : di chtbox kamu :)

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P