Tuesday, 12 May 2009

Kedebummmmmmmmmm......... bunyi sesuatu yang kuat buat saya dan mama terkejut ketika mama sedang kona baring formula one di selekoh jalan semasa perjalanan balik dari sekolah. Mama beri signal untuk berhenti seketika. Mula2 mama suruh saya turun periksa apa yang berlaku. Saya pun check satu persatu. Mula2 check tayar tak dak apa, check rim kereta kot2 tercabut tak dak apa, check cermin tak dak apa, check nombor kereta kot2 tercabut, pun tak dak apa. Mama pula yang turun check keliling kereta, pun tak dak apa, jengok bawah kereta, pun tak dak apa. Last2 pi check dekat selekoh kot2 terlanggar apa2 atau tercicir sesuatu dari kereta, still tak dak pa, tak dak pa, tak dak pa, tak da pa. Saya dan mama kehairanan. Perjalanan disambung semula. Tup2 barulah saya perasan apabila pandang di bahagian kaki sit belakang, apa ke benda yang bunyi sebegitu kuat. Rupa2nya hentakan sebiji buah limau bali bersaiz giant bergolek2 hingga menghentak pintu kereta. Buah limau ini cikgu tuision saya yang bagi dari hari khamis hari tu lagi tapi lupa nak bawa turun masuk rumah. Astaghfirullah hal’azim, saya dan mama gelak kelucuan kerana gelagat mencari apa ke benda tu.......

Sesampai di rumah, nahaslah kau buah limau. Kau telah dikorbankan. Eeemmmm, buah kesukaan saya ini sedap sebab rasa masam2 manis. Bestkan?

5 comments:

Hafuzu San said...

ahaha..
ape la kamuh nih...

elok lagi limau tuh..
huihuhuk..

cite nih RARE bangat..

chapter 14 said...

haha. eh. ni story saya laaa. no copy2. haha

angkasa said...

hahahaha aduii lwak gla
uat suspen jaa buah limau tu kn kn?
hahahaha
:D

miss.lolypop said...

hahahah lawak gila

chapter 14 said...

angkasa: ya. taw x paaa. ngeee

adilah: ngokkkkk!

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P