Friday, 14 June 2013

my 2013 life

assalamualaikum

aku nak mintak maaf sangat2 dekat blog aku ni sebab aku rasa macam aku ni dok asyik bunuh dia. haha macam hampa taktau blog aku ni sat hidup sat mati. haqu sungguh. actually post ni takmau sembang banyak pon sebab aku pun dah macam tak larat nak taip panjang2. serius tak tipu berapa banyak post dah aku karang tapi tak pernah nak post sebab apa taktau. aku rasa macam ada orang bomoh aku bagi benci tengok blog sendiri haha dak aih dak aih muhung jaaa. 

memandangkan post aku yang before ni pasai aku dok buat terok kata dapat plkn so meh lee nak cerita sikit. ehemmmmm excuse me, wirawati nurul syifa majid nak lalu. sila hampaq karpet merah hahaha overnyaaa. alhamdulillah aku dah habeh contract berkhidmat untuk negara dengan kerajaan beberapa bulan yang lalu. aku dapat company bravo. alhamdulillah company aku dapat company terbaik hahaha sumpah best plkn. best sangat2. aku dapat kawan baik yang actuallynya ada chemistry adik beradik dengan aku. nama dia wawa. dekat plkn dok jadi lembu dia laaaa. mana wawa pi aku ikot. kami rapat sangat2 sampai mak wawa kata kat kami "haaa elok laa hampa sama2 jadi lembu kat sana" hahaha. nak cerita khusus pasai plkn ni memang cara dia takkan habeh laaa sebab banyak sangat kenangan. but don't worry nasib everyday dekat sana aku tulis diary haha nasib ada diary. kalau ada blog tiap hari paa aku post blog perghhhhh kalau sembang, bukit pon runtuh. sepakkk tak pasai. for me kalau orang tanya plkn patut pi ka dak kannn emmm aku rasa kalau boleh mengelak takpi tu better takyah pi sebab serius tak tipu bila balik dari plkn serius jadi rindu sangat2 kenangan kat sana and masalahnya benda tu semua tak boleh repeat balik sebab kawan2 semua jauh and its hurt :'( kenangan sekolah lain tak macam plkn. sekolah ni kawan2 boleh berkumpui jumpak balik tapi plkn macam susah nak buat macam tu. yaaa laaa just like what people said, dekat plkn ni everything is under contract. cinta ka friendship ka apa ka semua contract. aku dengan wawa yang boleh keep in touch sebab kami ada bau bacang and rumah kami tak jauh.


ni lah wawa yang aku cerita tu. sekarang dia sambung study dekat uitm melaka. rindu sangat dengan dia hmmm tiap malam teriak sebab rindu dia. lambat lagi kami nak jumpa :'( 


4+4 = gwiyomi weeee!!

yang dua orang atas tu lagi nama ayu dengan ira. ayu yang gigit keropok sebatang tu and ira yang putih geboooooooo gilaaa tu. dekat plkn kami 4 kira macam geng laaa. kamceng hahaha ayu duk dekat langkawi, ira pulak dekat perlis. jauhhhh :'( sejak balik plkn aku tak jumpa pon lagi ira and kami jarang contact sedihhhh sangat. ayu pulak jumpak sekali jaa tu pun sebab aku dengan wawa pi langkawi haritu dihh dihh :'( nasib ayu ada wechat so boleh laa kami dok hingaq kot situ :DD
tapi takpa raya ni insyallah nak berkumpui semua balik. suruh ayu mai jitra then pi jumpak ira kat perlis yeyyy can't wait :')


 macam tak percaya yang aku dah besaq dah haha rilek buat chill laaa. nak kata besaq tu tak la besaq sangat sebab still dok bawah ketiak mak lagi. maksud aku ni besaq dari segi umoq. 
tak percaya yang dulu form 1 dok tergedik2 dekat sekolah mengorat geng senior hahaha no i'm lying. serius tak percaya kan macam baru ja masuk sekolah bercinta dengan pateqik dulu2 hahaha cinta zaman sekolah cinta monyet but now dah habis dah pon sekolah and aku jumpa macam2 orang. lepas zaman sekolah masuk zaman plkn. hahahah rilek chill takmau cerita apa lagi pasai plkn. duk dalam kem 3 bulan ja tapi kenangan macam 3 tahun. hahaha cool. but know dah nak masuk zaman U pulek. ohhh yekekkkk U. taktau laaa UPU haritu tak dapat and rayuan pon tak dapat hmmm dih dih. sekarang dok confuse taktau nak masuk mana. nak tunggu second intake rasa macam lama lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. berbulu dah tunggu nak masuk study serius tak sabaq gilaaa. blog pon dari dulu dok chapter 13 lani dah chapter 18. hehehe macam2 cerita dari aku baru nak baliaq sampai dah boleh kawin dah pon aku dok cerita pasai diri aku dalam blog aku ni hahaha



ehhhhhhhh sapee tu yang dibelakang sayeee? ihikss perkenalkan tu la syaheera abd rahman. new important person in my life. baru rapat jaa dah masuk list orang2 tersayang hehehe. sya ni kepala mereng. sama mereng macam aku la tapi rasanya sya mereng lagi kot. ohh yaa dia tua setahun dari aku. sebenaqnya kami kenai dari kecik lagi. dulu time kecik kami selalu dok men sekali sebab dia anak menakan jiran aku. kami terlampau rapat dulu sampai orang pakat kata muka kami sama hahah then bila dah besaq kami macam lost contact sampai jumpak balik dekat facebook and i was likeee ehh ni sya yang dulu2 dok men sekali tapi kami still tak berapa nak menegur well biasalaa kan awkward hehehe 
satu haritu aku kena demam campak, yang nak jadi cerita sya pon demam campak sekali. kami dok whatsapp dua laa nak pantang makan la apa tu la and sejak tu kami rapat cuma jarang jumpa ja sebab sya dok jauh. dia study unisel hehehe. ingat lagi time aku pernah gaduh dengan kawan aku ehemmmm sya tetiba ja dok mai bagi semangat dekat facebook. padahal time tu kami tak rapat lagi and since that i realize sya ni sweet girl ever hahah bila kawan baru tau yang dia ni bukan setakat sweet, masam masin semua ada hahah apa pon i love her so muchhhhhh *love* *love*




weeee banyaknya aku dah taip hahaha


rasanya got to go la kot. nak mandi pastu makan sat sebab lapaq sangat2 haaaa. ohh yaa before i'm leaving nak bagitau sikit. semenjak dua menjak dan menjak2 ni aku jarang sangat2 online facebook. dalam phone pon tak install facebook hahaha ceyyy kemaih cek oi. aku banyak laqa dekat twitter lagi. so pergi leeee contact sayeee dekat twitter ihiksss :P instagram pon ada jugak. hahah jangan dok risau laa kat instagram memang semak aaa aku dok upload gambaq stock muka aku ja hahaha paling latest lani orang duk gila keek kan? helloooo keekerssssssss hahaha. keek pon ada jaa tapi keek aku macam hampeh. banyak keek yang bukan2. semak pon ada. rilekkk aku sedaq yang aku semak hahahahah
cewah cari ni macam nak promote diri jaaa. meluat aku hahah takpa nak pi mandi. sorry sebab lama tak update blog. nanti kalau ada masa aku update lagi k. lovee chiuuuu :*


twitter : @syifamajid

instagram : syifa majid

keek : NurulSyifaMajid

7 comments:

Mek Onie said...

FINALLY HABIS JUGAK PLKN KANNNN,TAHU BESTTTT,TAPI SAYANGGGG AKAK TAK DAPAT PIIIII :(

Tcca Anuar said...

haha loghat kedah pekat naa~ tape biaq pi.. hehe salam kenal. nice entry~

syamsul ojenk said...

klo da masa tlg la lawat blog sy skali ngn follow...http://tolettakidz.blogspot.com/

ahmadhiSyam said...

patut la lamaaa gila x update, dh dpt title wirawati...

Zulfadhli A.K.A FADD said...

Back to , bek pa bek pa tak tau , tak mau kata apa bai love you syifa majid :')

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Adeq Ahmad Shah said...

Nak kenal boleh takk syifaa :))

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P