Tuesday, 1 September 2009

NAMA SAMARAN AKU COMEI


hai semua :) aku ada nama samaran yang comel. nak tau dak? mai nak bagitau

syifa : osyeahh, selalu sangat orang sebut.

cipa : pon selalu tapi yang selalu sebut macam tu kawan2 semesej. arhhh, depa comel tu sebab depa panggil aku dengan nama yang comel jugak. awww, aku suka nama cipa weii.

cipak : hat ni pon ramai la jugak bak kata haji bakhil kaddaang2 (Nujum Pak Belalang). nbk pon selalu panggei dengan nama tu. bagi aku nama tu dah cukup kasar tapi menarik. waaa, puji terlebih sudah.

kak syifa : hat ni pulak adik2 yang comei. perasan la sat jadi kak. haha

maksu : semua mesti tau noh. of coz la anak saudara hat nakai2 la yang panggil aku dengan panggilan maksu. tak kan mama aku nak panggei aku maksu kot. gila ka apa?

kak comei : secreto 4ever. haha, gagah gatai berahsia pulak. bagi 5 pang satg kot baru tersedu. ( gatai nak pang diri sendiri =P)

laura : haaaaaaa. sesungguhnya aku wanita yang comei lagi perasan diriku bertambah comei aw ! selalunya budak form 1 & 2 yang panggil aku laura.

cipuk : gelaran ni baru sorang yang panggil iaitu kak super sheeraa. dia tiru nbk sebenarnya. tapi dah dia lebih kreatif, maka terjadilah perkataan cipuk.

diddy / diddypak : jangan tanya kenapa mesti diddy. hahah. yang tu belah mama yang panggil macam tu. rasa2nya sebab kaki aku panjang dan kurus kot. depa kata macam burung kedidi. tu lekat nama diddy. tapi serius suka nama tu. suka terokkkkkkkkkkkkkkk

cik mot : hampa semua taktau di sebalik nama rahsia ni. terlalu berat untuk meluahkannya. heee, geng mespes selalu la guna nama samaran ni kat aku.

dik pak : hat tu orangjawasesatdalamhutancarijalantakjumpa. dak aihh, men2, mana da pon orang jawa. abeh tu orang apa? orang jawi? dak2. haha. selalunya orang yang guna nama ni cakap macam ni " hi syifa, saya terpaksa temankan spongebob bukan burger" dapat tangkap dak? apa? dak? tak paham sudah. sapa tak paham dia tak comei.

sifa : orang kelantan & Trengganu selalunya yang panggei. sifa nak dekat dengan sifu noh..... sifu? laaa sifu pelingkup ada la kot.

lady gaga : tah ! budak poyo mana pon aku taktau. gila ka? mai2 panggei aku lady gaga. eh eh nothing else i can say. tau la aku rock pon.

pembuli : fadz dan syed tongkoi. depa hebat ! tu sebab depa panggil aku pembuli. tahniah wei. esok aku buli ampa dua lagi. woi syed ! ang la ni dok dalam kelas jauh gila babeng dari aku nohhhhhhhhhhh awt wei? takot tapak kasut lekat kt ang lagi ka? hahaha. aku steady ja kalau nak bg cop kt seluaq sekolah ang.

oden : terbaruu, hat ni si oden a.k.a nbk sendiri yang panggil aku dengan nama dia sendiri. elehh, nama "oden" tu pon aku reka sendiri untuk dia. eh eh eh

omei : awww, rindu dengan panggilan ni. selalunya bunyinya seperti "omeiii, mai la cukk, tdoq tepi ayah maih" eeeeeeee. rindu gila babeng seterok2 kalah h1n1 weii :'(

kepak ayam : masa tu classmate masa darjah 4 masa yasmin yang panggil aku macam tu. aku pulak panggil dia mee goreng. sebab apa aku pun taktau. waya putuih la kot. elok dah kami dua.

cipak tekepak-kepak : kalau raya time men bunga api selalu dengaq la dengan panggilan tu. sepupu aku yang tak berapa betoi la yang dok panggei macam tu. nama dia sara. elok sangat la

cipak tekepak-kepak
sara terkera-kera
oden terkodeng-kodeng
tikah terkah kah
ilah terlah lah lah (weii, tu nama mak aku. pasaipa sama ngan ang?)

sapa nak lagi nama macam tu? mai abaq kaih. dannnn err habis la kot pasal nama samaran aku yang tampan2, segak2, comel2 semua ni. nanti post pasai len pulak nah.

___________________________________________________

nak tau dak. semalam kan aku ym ngan adilah dan ba'am. pastu ba'am buat lajak silap orang lak. nek meroyan la aku dengan adilah gelak. hasihh. mampoih terok sungguh. tak caya tengok ni
ha ! amacam? percaya dah? aww. bagus2. gelak la sangat masa tu lepas tu semua pakat cuak. tau dak sebab pa? sebab nset adilah ilang. dia tertinggai kat kedai gambaq cina mana tah. tapi adilah cool ja. aku ngan ba'am ja yang risau terok. kami la yang jadi bomba tolong call tapi haram tak angkat. buat penat ja.

36 comments:

syed geli gilak said...

tk sngka pembuli byk nma!
org semua ada 2 dia smpai
berbelas-belas!
ish2!
ak nk jgak!
:D

nizamsani said...

hehe.

waro said...

rajin benor ang up date blog no...........
nape wak x masukkan jew cbox..???
masuk jew jangan peduli sangat ngan ape yang owang kata tu...
just ang seronok n x kcau owang len sudah........
aku suka tengok blog ang selalu up date......
okey....
good luck n happy forever

sheera said...

ekeke, cipukkk! :D

que said...

yucks...

tambah satu agi...
dak gebot sombong~

aidafada said...

haha
aku x kna lelah lg kot :P

criestz said...

babydoll 2 xde pon...

dobot said...

dobot, best kan? hahah.

Aida Amalina said...

cik mot?
cam cheknot ja bla sebut.
haha

miss.lolypop said...

ekekeke,ladygaga
haha

chapter 14 said...

syed : amboihh. dya pon nak gak

chapter 14 said...

nizam : hoho :)

chapter 14 said...

waro : haha. aku mmg rajin. haha. chtbox ka? fyi aku bahagia chtbox tak bersama aku. haha. thnks noh suka tengok blog aku.

chapter 14 said...

sheera : sherukk

chapter 14 said...

que : haha. jles bgtau awai2

chapter 14 said...

aidafada : tak kata pon

chapter 14 said...

criest : awww. lupaaaaaaaaaaaaaaa. soriii

chapter 14 said...

dobot : semua besttt

chapter 14 said...

aida amalina : hahaa. tak prasan. ni baru prasan

chapter 14 said...

miss lolypop : ya saya. ada apa?

Rinawinaa said...

hey. i got new email.
i already follow u.
follow me back k? TQ (:

sowie anta kt cnie. hee

nbk said...

hai oden. ni cipak ni. haha

criestz said...

sori naek lori ye..~
=P

chapter 14 said...

rina : okee. tq rina.

chapter 14 said...

cipak : awt cipak? rindu oden ka? hahaha.

chapter 14 said...

criestz : takmau nak nek lori. satg org bnyak ngorat

Am said...

hahaha.. byk nya nama gelaran...tapi yg sesuai sgt rasanya che Comey.. :) salam ramadhan Syifa

BuDakHutaN said...

byk gak nama gelaran Che Syifa eh..
bagi baru lagik lah.. Che Fafa ..hehehe

chapter 14 said...

am : alahaii. dia bagi che comey la pulak. ni yang sayang ni.

chapter 14 said...

budakhutan : haha. che fafa? suka2

BuDakHutaN said...

Che Fafa~ ahaks... tanya tadi kan? follower aQue kat bawah blog tu..nun di sana :)

A C E said...

haha, cipa,cipak,,, nk tmbh satu boleh cipan,, hahaha,,
suka cra syifa slank kedah,, haha..
ok cipan comei,, haha

Amir Ariff said...

comel =)

chapter 14 said...

budak hutan : oh22. payah bebeno noh

chapter 14 said...

ace : baik lipan oii

chapter 14 said...

amir arif : hehe. tq

dah habis baca? tekan lah. upah saya sikit :P